PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Za krótki.

ocenił(a) film na 9

Jak na tak bardzo wyczekiwany przeze mnie film jest on zdecydowanie za krótki. Powinien trwać ponad trzy godziny w wersji podstawowej.

wojtek15_2

Hahahha śmieszny jesteś. Nawet WP tyle nie trwa. Ciesz się że będą te 164 minuty ( to tylko 14 minut krócej od Drużyny Pierścienia.) Peter równie dobrze mógł powiedziec że mu się wydłużać nie chce i zrobiłby film trwający 120 minut i to z napisami. Nie bądź tak wymagający. To aż za dużo.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

To trylogia małej powieści, nie dość, ze trzy filmy powstaną to jeszcze miały by trwać po 3h ? Absurdalne

No dokładnie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Może masz racje. Nie oglądałem wersji podstawowej odkąd nabyłem rozszerzoną.

ocenił(a) film na 9
wojtek15_2

Ważne, że będzie trwał ponad trzy godziny w wersji rozszerzonej :) Będzie na co czekać.

ocenił(a) film na 9
Marvolo666

Tego w sumie jeszcze nie wiadomo. Z tego co wiem, nie było jeszcze oficjalnej informacji o ile minut zostanie film wydłużony w wersji reżyserskiej. To równie dobrze może być i 10 minut a nie zaraz 30minut więcej.
I nie musi być tak jak w przypadku Władcy. Nawyki i dobre chęci reżysera to jedno a możliwości dokrętek i ograniczenia jakie przed reżyserem stawia studio etc. to drugie :-)
Oby jednak każda z części Hobbita dostała nie mniej niż 30 minut dodatkowego, reżyserskiego materiału! :-)

khazad7_2

Peter nie mógł tego materiału włożyć do filmu bo Imax ma ograniczenia i tyle.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Nie wiem do czego tę wypowiedź odnosisz. Ale jakbyś nie zauważył, nie dziwi mnie fakt, że film DŁUŻSZY nie jest, bo to oczywiste że Imax ma ograniczenia.
Mówię o wersji reżyserskiej, która najwcześniej w drugiej połowie przyszłego roku pewnie się ukaże.
Czytaj uważniej.

khazad7_2

Chodzi o to że robi reżyserską bo wszystkiego co chciał umieścić w Hobbicie nie mógł włożyć do zwykłej wersji filmu ponieważ Imax ma ograniczenia.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Mam nadzieję, że na wersje reżyserską przyjdzie nam czekać krócej niż na 2-gą część filmu... moim marzeniem jest Czerwiec 2013 i wydanie BR.

khazad7_2

Z tego co wiem ma byc jakoś pod koniec 2013