Zaraz odezwie się masa ludzi którzy już wiedzą oficjalnie, że to będzie 2,5h bo kiedyś tam Peter Jackson w jakimś wywiadzie o tym wspomniał. A nikt nie bierze pod uwagę tego, że oficjalnej informacji o długości trwania filmu jeszcze nie ma.
Skoro jest, to również przyłączam się do pytania i proszę zarazem by pokazano oficjalne źródło gdzie konkretnie jest napisane, ile minut będzie trwał film.
http://www.wildaboutmovies.com/images_5/TheHobbitMovies-TheHobbitTrailer-PeterJa ckson.php
w sumie na szybko coś znalazłem ale nie jestem pewny co do tego....
Powrót Króla trwał 3,5h. Wtedy nie było ograniczeń?
Gdyby Hobbit trwał 3h 15min to jak dla mnie bomba:) Szkoda tylko że podzielony na 3 części, a jeszcze bardziej, że odstęp między nimi to rok czasu.
LOTR nie był w IMAX a ograniczenia tej technologii to czas trwania nie dłuższy niż 2 godziny 46 minut.
Myślałem że to jakieś sztuczne ograniczenie kina. Jeśli to technologia to ok. Zawsze się jest dobrze czegoś nauczyć. Z drugiej strony zawsze mogliby to na dwóch taśmach zmontować i wtedy by chyba problem zniknął?
"Z drugiej strony zawsze mogliby to na dwóch taśmach zmontować i wtedy by chyba problem zniknął?" - takie same marzenia miałem w przypadku nowego Batmana ale nic z tego :)