PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425316
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

czas trwania...

ocenił(a) film na 9

jw czy ktoś coś słyszał, czytał?

ocenił(a) film na 9
gege13

Zaraz odezwie się masa ludzi którzy już wiedzą oficjalnie, że to będzie 2,5h bo kiedyś tam Peter Jackson w jakimś wywiadzie o tym wspomniał. A nikt nie bierze pod uwagę tego, że oficjalnej informacji o długości trwania filmu jeszcze nie ma.
Skoro jest, to również przyłączam się do pytania i proszę zarazem by pokazano oficjalne źródło gdzie konkretnie jest napisane, ile minut będzie trwał film.

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

http://www.wildaboutmovies.com/images_5/TheHobbitMovies-TheHobbitTrailer-PeterJa ckson.php

w sumie na szybko coś znalazłem ale nie jestem pewny co do tego....

ocenił(a) film na 9
gege13

ale fajnie by było gdyby to była prawda :D

użytkownik usunięty
gege13

Nie ma szans żeby film tyle trwał gdyż ograniczenia IMAX na to nie pozwalają.

ocenił(a) film na 9

może tyle będzie trwała wersja rozszerzona

ocenił(a) film na 9

Powrót Króla trwał 3,5h. Wtedy nie było ograniczeń?
Gdyby Hobbit trwał 3h 15min to jak dla mnie bomba:) Szkoda tylko że podzielony na 3 części, a jeszcze bardziej, że odstęp między nimi to rok czasu.

użytkownik usunięty
mateusz12g

LOTR nie był w IMAX a ograniczenia tej technologii to czas trwania nie dłuższy niż 2 godziny 46 minut.

ocenił(a) film na 9

Myślałem że to jakieś sztuczne ograniczenie kina. Jeśli to technologia to ok. Zawsze się jest dobrze czegoś nauczyć. Z drugiej strony zawsze mogliby to na dwóch taśmach zmontować i wtedy by chyba problem zniknął?

użytkownik usunięty
mateusz12g

"Z drugiej strony zawsze mogliby to na dwóch taśmach zmontować i wtedy by chyba problem zniknął?" - takie same marzenia miałem w przypadku nowego Batmana ale nic z tego :)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Auć to zabolało ;P a tka pozatmy na pewno nie edzie mnij niż 2.5 ani więcej niż 3.5 czyli jak damnie coś około 2:40-3h