PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 425 tys. ocen
7,6 10 1 425457
6,7 55 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

1. brak kobiecych postaci
2. Tolkien może miał głowę do wymyślania imion, ale nie fabuły

użytkownik usunięty
katie_17

hehe, z tego to się należy tylko śmiać, bo co innego pozostaje?

zdecydowanie :D

ocenił(a) film na 9
katie_17

hhaahhahahhahah !

ocenił(a) film na 9
katie_17

2 pieśni - film zrobiony jak musical

katie_17

Teraz załóż temat z najlepszymi cytatami, że film jest nudny jak flaki z olejem itp. :D

ocenił(a) film na 7
Szejku

Tobie się nudzi chyba za bardzo w domku, bo co tu nie wejde to widzę jak bardzo próbujesz wszędzie gdzie tylko możliwe ogłosić jaką to porażką będzie Hobbit. Uspokój się człowieku, zajmij się czymś innym i poczekaj do naszej premiery...

Joecrou

Nie "będzie, tylko jest. :)

ocenił(a) film na 7
Szejku

Wiele ludzi piszę że film jest świetny. A najważniejsze jest to aby film się podobał ludziom, a w szczególności fanom Tolkiena, a jak narazie zanosi się że tak właśnie jest. Najwiekszy zarzut, dłużąca się pierwsza połowa, to według mnie nie minus, ale zobaczy się jak jest na prawdę. Chociaż jestem niestety prawie przekonany że nie wystawie oceny 10. Ale mam nadzieję że będzie mocne 8,5.

Joecrou

Mysle ze PJ chce powtorzyc tempo filmow z serii Hobbit tak jak to bylo w LOTRze. Pamietasz jakie tempo miala Druzyna? Do narady u Elronda film ciagnal sie jak flaki z olejem a pozniej niewiadomo kiedy koniec filmu a widzom bylo malo i jeszcze raz malo. Mysle ze Hobbit nie zawiedzie naszych oczekiwan jesli chodzi o tempo akcji i narracji.

MrBaggins

Zgadzam się z tobą. Hobbit jest robiony dla fanów a skoro krytycy nimi nie są to trudno.

Joecrou

Stary nie przejmuj sie nim... fanboy Batmana. Ale z drugiej strony nie ma co sie mu dziwic... kilku debili z naszego forum ciagle hejtowalo i trollowalo na forum TDKR gdy ten wszedl do kin to teraz panowie z TDKR rewanzuja nam sie z nawiazka. Troche ich rozumiem ale mogliby pokazac klase i byc bardziej dorosli od przyglupow ktorzy wtedy im zasmiecali forum.
Ja osobiscie bardzo szanuje filmy Nolana i jestem fanem jego wizji Batmana ale bylem w kinie na TDKR w dniu premiery i niestety po wyjsciu z seansu czulem niedosyt. TDKR jest dobrym filmem ale zdecydowanie dla mnie najlepsza czescia trylogii byl TDK.
Odnosnie Hobbita nie przecze - jest moim faworytem jesli chodzi o film 2012 roku i czuje sentyment do niego ze wzgledu na LOTRa bo ten jest moim numerem 1 jesli chodzi o kinomatografie... poza tym jest ekranizacja mojej ukochanej ksiazki... wiec to tlumaczy wszystko.

ocenił(a) film na 7
MrBaggins

Dokładnie. Ale ten koleś ma jakąś manie, w każdym newsie i temacie musi napisać jaką to Hobbit będzie klapą... ; P
Z tych udostępnionych scen z domu Bilba, każda według mnie jest świetna, i nie wydaje mi się aby reszta taka nie była ; )

Joecrou

A fanboye w każdym temacie bronią Hobbitka i zarzucają recenzją i krytykom, że się nie znają i zarzucają pierdoły. Wielkie halo. :)

Szejku

No żebyś sobie gaci czasami nie pobrudził. Bardziej się przejmujesz od fanów.

ocenił(a) film na 8
katie_17

Po co Wam recenzje... idźcie do kina i sami się przekonajcie.
Ja przeczytałem kilka recenzji, odnotowałem je, poszedłem do kina i niesamowicie się bawiłem przez te prawie 3 godziny.