PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Bilbo czy Kili?

ocenił(a) film na 10

Oraz dlaczego akurat on?

ocenił(a) film na 7
Annqa

Może raczej tylko idiota nie umie zadać konkretnie pytania, a później wyżywa się na innych...

ocenił(a) film na 10
straightlines

Tu także nie widzę związku. Jak widzisz (wnioskuję drugie konto, KĄTO jakbyś to powiedział) kilka osób odpowiedziało, co może oznaczać, iż niewiele myśli ten, który nie potrafi zrozumieć sensu tematu.

ocenił(a) film na 8
straightlines

O co ci chodzi z tym, że " raczej tylko idiota nie umie zadać konkretnie pytania" ?

ocenił(a) film na 8
straightlines

Przepraszam, mamy wolność słowa o czym nam ostatnio ciągle przypominasz.. Wiec uważam , że temat nie jest bez sensu i można podyskutować, jeżeli ktoś ma ochotę.

ocenił(a) film na 7
calays

Ale niech chociaż się wysili i zada pytanie konkretne.

ocenił(a) film na 8
straightlines

A czy to nie ty 2 tygodnie temu zarzucałeś mi i innym, że jesteśmy ograniczeni? Bo jak to stwierdziłeś czepiamy się użytkownika , że za mało napisał w temacie konkretnych rzeczy i mógł się wysilić w tym co pisał. Powiedziałeś wtedy, że nie można nikomu narzucać ram/standardów w jaki sposób ktoś ma siebie wyrażać poprzez pisanie. A teraz właśnie napisałeś , że mogła się wysilić i lepiej zadać pytanie. Może ma taki sposób pisania, wystarczy odrobina dobrej woli i zrozumienia. Przecież chyba nie będziemy teraz zmuszać autora tematu aby poddawał się presji otoczenia i zmieniał sposób pisania prawda?

To "wymagamy" w końcu tego aby ludzie się lepiej / konkretniej wyrażali w tematach czy akceptujemy każdą formę wypowiedzi bez klasyfikowania na konkretne i niekonkretne?

ocenił(a) film na 7
calays

Ależ męczysz kobieto. Tamten kolega, co dobitnie napisałem wyraźnie i konkretnie podał jeden niezaprzeczalny i bardzo konkretny dowód NUDA. Żeby każdy był taki konkretny.

ocenił(a) film na 8
straightlines

Meczę Cię bo nie potrafię zrozumieć tego dlaczego „skaczesz z kwiatka na kwiatek” w swoich niektórych opiniach. No cóż, nudna to przecież różny stan emocjonalny, i u każdego znaczy co innego. Skąd mam wiedzieć czy film był nudny bo występował brak zmian natężenia wydarzeń filmu, czy był nudny bo brakowało emocji-bodźców na które by reagował podczas seansu (radość, wzruszenia) itp. Nie powiedział tego. Dobra już nie rozwijam tego. Tam , dla mnie nie wszystko było oczywiste, a dla Ciebie tu w tym temacie brakuje oczywistego i konkretnego rozwinięcia, ale idea „problemu” jest ta sama. Co miała napisać więcej? Racja zagadnienie nie jest mistrzostwem świata , ale w tym co zaproponowała nie trzeba jakiś dodatkowych słów wyjaśniających. Wyrażasz sympatię do jakiegoś bohatera z uzasadnieniem i koniec .

Annqa

Żeby to na forum hobbita gadać o takich pierdołach... ach te nastolatki wszędzie się wpierd*lają. Co z tą dzisiejszą młodzieżą?

ocenił(a) film na 8
Klocuch12

Ja też się zastanawiam co z tą dzisiejszą młodzieżą , że muszą używać wulgaryzmów aby się wysłowić. Przepraszam za śmiałość pytania , ale czy jesteś jakąś średnią krajową, że wiesz dokładnie, że - „ te nastolatki wszędzie się wpierd*lają.” ?

calays

Brudzą te fora swoimi bezużytecznymi tematami. Młodzież obecnie żyje frazesami.

ocenił(a) film na 8
Klocuch12

Przyznaję ten temat nie jest zbyt powiedzmy „wybitny”, ale każdy ma potrzebę rozmawiania o czymś innym. Np. ty możesz zaproponować temat, który jednych bardzo zainteresuje , a drudzy stwierdzą, że piszesz właśnie o „pierdołach”. Myślę, że trzeba uszanować tematy innych użytkowników , i albo się włączyć do rozmowy lub wręcz przeciwnie jeśli nas to nie interesuje .

ocenił(a) film na 10
Annqa

Oczywiście, że Bilbo! Za urok osobisty, świetne teksty, no i gdyby nie on, krasnoludy nigdy by nie odzyskały Ereboru!
I nie zwracaj uwagi na tych trolli, bo to jeden z najsensowniejszych tematów (a nie wieczne narzekanie..).