PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 327495
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Czas trwania

ocenił(a) film na 10

Czy wiadomo już cokolwiek, gdziekolwiek, o czasie trwania? To torchę dziwne, że na 11 dni przed premierą nadal nie jest on znany...

użytkownik usunięty
1_2_filmweb

na tej stronce podają http://www.theonering.net/torwp/2013/10/18/80866-the-hobbit-the-desolation-of-sm aug-runtime-is-156-minutes/
156 min

a na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hobbit:_The_Desolation_of_Smaug
161

ocenił(a) film na 8
1_2_filmweb

Na Stopklatce napisali, że 1 godz 40 minut i jeszcze dodali, że to znaczy, iż będzie od poprzedniej części krótszy o 20 minut. Dziwne, bo oficjalny czas pierwszego "Hobbita" to 1 godz 49 minut - jak dla mnie, to to jest 9 minut różnicy a nie 20. Coś im się musiało z leksza pokręcić.

al_jarid

2 godz nie 1.

ocenił(a) film na 8
hr_dooku

Słusznie, nie wiem, czemu mi się pokręciło (może dlatego, że 2 godziny raczej rzadko są ostatnio przekraczane w kinie).

ocenił(a) film na 9
1_2_filmweb

170 minut to jest oficjalny czas trwania.Był już w którymś temacie podawany.Poszukajcie sobie.

kacperowski20

Oficjalny czas trwania to 161 minut!

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

co szczekasz?? podaj potwierdzenie...

straightlines

Masz tłumoku:
http://www.marqueecinemas.com/movie_detail.asp?movie_id=141856
http://variety.com/2013/film/news/holiday-marathons-wolf-of-wall-street-hobbit-c lock-in-at-nearly-three-hours-1200893302/

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nie wiem jak tam wasza „licytacja” ale jak widać na razie 2 razy powtórzyła się opcja z 161 min.

http://www.theonering.net/torwp/2013/11/29/83485-bbfc-announces-12a-rating-and-1 61-minute-runtime-for-the-desolation-of-smaug/

straightlines

nawet jak kamilxxx09 piszę prawdę to i tak spływa na niego masa hejtów...

kamilxxx09

Whatever... ale dobrze jak podasz źródło.

hr_dooku

Podałem:P

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To ma być to potwierdzenie? W jednym źródle piszą, że dwójka ma być 20 minut krótsza. Skoro jedytnka trwała 169, to za cholerę to nie róna sie 161 minut. Weź pajacu dopóki sam Warner nie ogłosie czasu trwania dopoty nie bedzie oficjalnego potwierdzenia. Szczekaj dalej pajacu.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ja również wolę zaczekać na oficjalną informację od WB niż na jakieś przecieki na stronach..

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

W tamtym roku jakoś szybciej z tym było.

khazad7_2

Sam jestes przeciek. To jest oficjalne info.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Przed obrażaniem kogoś to już naprawdę powstrzymać się nie możesz?
Oficjalne info będę miał jak sobie wejdę na stronę WB i zobaczę informacje o długości filmu albo bilet kinowy z konkretną informacja.

khazad7_2

I na górze i na dole masz potwierdzone info. Widac jak śledzisz produkcję Hobbita. O 161 minutach wiadomo już od tygodnia.

straightlines

jak koleś się pyta to on mu odpowiada i nie ma w tym nic złego ! a na przykład na stopklatce sami sobie zaprzeczają pisząc że dwójka będzie trwała 161 minut i będzie 20 minut krótsza ! ostatnio uświadomiłem sobie że to nie Kamil jest trollem tylko ty ! pozdrawiam !

ocenił(a) film na 7
lolmiki

tak? to zobacz za kogo ma się Kamilek?? Uważa się za kogoś lepszego...zresztą skoro tego nie widzisz to albo jesteś ślepy albo jesteś multikontem....:D

straightlines

nie jestem multikontem bo gdybym był to miałbym na profilowym hobbita ... niektóre wpisy kamila są naprawdę żałosnę jednak w tym temacie to nie on robi za trolla tylko ty ! ps. mam wspaniałe zdjęcie profilowe !

ocenił(a) film na 7
lolmiki

No dobra niech Ci będzie, że masz wspaniałe zdjęcie profilowe:)

straightlines

http://bbfc.co.uk/releases/hobbit-desolation-smaug-film-0

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

No i to jest rzetelne zrodlo. Dzieki za info

straightlines

Żal mi ciebie. Jesteś bardziej załosny niż ustawa przewiduje.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

akurat ty to mi zwisasz i powiewasz psychopato. nara:D

straightlines

Słaby tekst. Gorzej niż w zerówce.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ja tam nie widzę, żebys w czymkolwiek był lepszy od zerówkowiczów padalcu.

straightlines

Idź poskarżyć się mamusi.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Tekst godny Kamilka. Przestałeś juz beczeć?

ocenił(a) film na 9
straightlines

Właśnie miałem ten link wklejać.
Ale jak to już użytkownik powyżej ujął: "widać jak śledzę produkcję Hobbita"... czuję się winny, że nie zareagowałem linkiem przynajmniej 30 minut temu :D

Podpisuję się zatem pod Twoją notą. Link który hr_dooku zamieścił, to jest właściwe źródło o które nam chodziło :-)

straightlines

A tym źródłem jest Stopklatka, w której 3/4 informacji jest poprzekręcanych. Nawet prawidłowego box ofiiceu nie potrafią podać. Film bedzie trwac 161 min - to potwierdzone przez zagraniczne kina.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ani stopklatka ani tym bardiej filmweb nie jest rzetelnym zrodlem.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Jak to.... ej no jak to nie jest? A ja tak skrupulatnie wszystko do siebie przyjmowałem co mi ten serwis oferował....
Ech znów źle ulokowałem uczucia :D

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Cholera, ups, wydało się...ehhh Sorry że kolejny mit legnał w gruzach:)

straightlines

Ja nie podawałem info z filmwebu.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Pamiętam podawałeś,ale później dałeś sprostowanie że jednak 170.Czy ja coś źle kojarzę :D

ocenił(a) film na 7
kacperowski20

Nie ma sensu rozmawiać z tym pajacem. Zawsze podaje rózne rzeczy, a później z każdym się wykłóca jak było faktycznie.

kacperowski20

Bo na poczatku było podawane 170. Ale teraz jest już oficjalne info - 161 minut:)

1_2_filmweb

dobra , ogarnijcie się zaraz premiera i będzie wszystko jasne :)

ocenił(a) film na 9
sabciaa

Już jest wszystko jasne :-)

1_2_filmweb

Ostatnie info:
2g 41 minut., czyli 20 minut krótszy.

obleh

Czyli 8 minut krótszy.

kamilxxx09

Jak to 8?. Przecież było 161 minut. Teraz jest 141.

ocenił(a) film na 8
obleh

No nie całkiem. 2 godziny 41 minut = 161 minut. Zapewniam :)

ocenił(a) film na 9
obleh

Ale za to znacznie więcej akcji zapewne będzie miał, więcej mroku etc. :-) Zatem nie czas a zawartość ma w tym przypadku znaczenie :-)
Myślę, że różnicy czasowej nie odczujemy bo właśnie wiele nowych wątków, akcji etc. nam to wszystko zrekompensuje :-)))

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

8 minut to praktycznie żadna różnica.

ocenił(a) film na 9
1_2_filmweb

Dokładnie... poza tym pewnie za rok będzie wersja reżyserska więc nie ma co jęczeć :-)