http://www.theonering.net/torwp/2013/11/11/82132-see-the-desolation-of-smaug-cli p-shown-at-
the-mtv-european-music-awards/
Ten fragment jest EPICKI! Teraz będę oglądać codziennie po 60 razy. I potwierdzam: Thranduil wymiata.
Myślę , że z nim będzie tak samo jak z M. Freemanem i Bilbem - w sensie, że on po prostu stał się wypisz wymaluj książkowym, tytułowym hobbitem . A z kolei Lee Pace jest po prostu Thranduilem ! ;)
A gdzie Wam się śpieszy, ludzie? Właśnie teraz jest najprzyjemniejszy czas oczekiwania. A po premierze to co? Zostanie nam czekanie na trzecią część ze świadomością, że to już koniec.
Masz rację, po trzeciej części Władcy nie wiedziałam co ze sobą począć, więc teraz pewnie będzie tak samo ;) A więc trwaj chwilo trwaj :D
To będzie okropne wracam ze szkoły,a tu nie ma już newsów i teorii dotyczących Hobbita...
Można się śmiać, ale faktycznie po Powrocie Króla było mi autentycznie smutno :) Jeszcze to jak Frodo opowiadał, że nic już nie będzie takie same, a niektóre rany są zbyt głębokie, że serce zaczyna rozumieć iż nie ma powrotu. Widać zbyt mocno wciągnąłem się w świat książek i filmu, później nie potrafiłem się pozbierać, ale dzięki temu zrozumiałem, że nie samym wyimaginowanym światem żyje człowiek - co nie było trudne w podstawówce ;)
O człowiecze toś mnie uszczęśliwił :D Super a Thranduil tym szybkim ciosem wymiata :D
Thranduil taki majestatyczny, spokojny i opanowany a tu CHLAST ! nie zdzierżył i "urwał" ;)
Bo w wiekszosci to co wrzucasz to spam albo juz widzialem dany material na innym portalu, forum etc... zreszta niewazne. Cieszmy sie tym fragmentem zamiast gadac bez potrzeby o niczym.
No i świetnie ten Ork gra :-) Czarna mowa u niego na początku brzmi doskonale, krótki tekst Thranduila po elficku także, widać, że gość będzie miał klasę :-)
Przede wszystkim jedna czuć grozę :-) Thranduil dowiaduje się bowiem od Orka, że jednak zło w postaci "Jedynego" jest realne... czuję, że w filmie będzie to tak pokazane, że najpierw Król Elfów dowie się właśnie własnymi środkami, że Sauron/Czarnoksiężnik powrócił, że fala zła może zalać świat a później Biała Rada podejmie decyzje o jego wypędzeniu z Dol Guldur :-)
Radagastowi Saruman by nie uwierzył, bo miał go za głupca... ale Król Elfów który potwierdza wersję zdarzeń jakoby zło jednak powróciło, to już coś innego :-)
Oj oby jednak Biała Rada miała swoje ostatnie posiedzenie w sprawie Dol Guldur jeszcze w tym filmie... a jak nie w tym, to być może w trzeciej części?
Pomarzyć sobie o różnych wątkach filmu (Balrog w Morii i rządy Balina), zawsze można :P Z tym, że zapewne, żadne z tych życzeń się nie spełni :/
Oj Khazadzie pomarzyć zawsze można - zgadzam się również ..czarna mowa świetna ..i sindariński perfect no i dostojność Thranduila Lee Pace odwalił kawał dobrej roboty - a wygląd samego orka kapitalny i te mroczne świdrujące z pustki ślepia wygląda jak powinien - mrocznie ...monolog o odrodzeniu się zła :] miodzio idę o zakład że będzie jak piszesz.
No i dekapitacja głowy ah coś pięknego idę o zakład że Thranduil przypomniał sobie zagładę Doriathu i makiaweliczne plany Morgotha i Suarona z tamtego czasu!
O Jezu, nie trzeba się tak puszyć z faktu, że komuś się coś pomieszało... Przez chwilę myślałem, że mowa o krasnoludzie który już faktycznie nie żyje, a nie o Thorinie, którego orkowie chcą widzieć martwego. SORRY......
A skąd ta pewność, że chodzi o Thorina? Ja bym bardziej obstawiał Kilego (Kiliego?), po kilku spojlerach zaserwowanych z the One Ring. Pytanie czy dzieje się to po ucieczce czy przed - jeśli przed to o Thorina, jeśli po to raczej stawiam na Kilego.
Ale Wy już wiecie najlepiej, a raczej nikt nie był na 20-minutowym pokazie ani tym bardziej całego filmu nie widział ;)
Może chodzi o każdego z krasnoludów. Legolas pyta o 13 krasnoludów. Thranduil chcąc uzyskać odpowiedź "rozgrzeszył" orka za jakiegoś tam krasnoluda.
Dużo mówiło się o tym, że Kili zostanie ranny. Może gdy elfy schwytają kompanie, początkowo jego będzie brakować przez co zostanie uznany za martwego, by następnie odnaleźć go nieco później sponiewieranego przez pajęczaki/orków. To oczywiście domysły, ale też uważam, że zakładanie iż chodzi o Thorina jest przedwczesne.
Bardzo możliwe. W sumie nie wiemy kogo i w jakich okolicznościach pozbawi życia PJ :)
Na The One Ring z tego co pamiętam, jest spojler o tym, że Kili zostanie ranny chyba w trakcie ucieczki więc to, że akurat Legolas pyta o Thorina nie świadczy o tym, że Thranduil nie myślał o Kilim - ten mógł zostać ranny na oczach elfów, a te przekazały te wieści Królowi. Ale i tak nie ma to jakiegoś większego znaczenia, bo Thranduil nie rozróżnia krasnoludów zapewne, jedynie Thorina czy tam Balina.