Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328966
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://www.theonering.net/torwp/2013/11/11/82132-see-the-desolation-of-smaug-cli p-shown-at-
the-mtv-european-music-awards/

kamilxxx09

W morde jeża!

użytkownik usunięty
kamilxxx09

Ten fragment jest EPICKI! Teraz będę oglądać codziennie po 60 razy. I potwierdzam: Thranduil wymiata.

ZGADZAM SIĘ :))))))

kamilxxx09

Znaczy sie Azog i jego ekipa służą Sauronowi.

ocenił(a) film na 9
stalowoki

Pewnie dlatego, że Sauron jest wysłannikiem zła w śródziemiu.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

No ładnie, ładnie ;) Thranduil jest naprawdę świetny !

ocenił(a) film na 9
calays

Niesamowite jak Lee Pace wcielił się w tą postać. Wspaniały.

ocenił(a) film na 8
milka19

Myślę , że z nim będzie tak samo jak z M. Freemanem i Bilbem - w sensie, że on po prostu stał się wypisz wymaluj książkowym, tytułowym hobbitem . A z kolei Lee Pace jest po prostu Thranduilem ! ;)

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Thranduil wymiata :D Grudniu, dlaczego jesteś tak daleko? ;)

Luthanna

Damy rade:)

ocenił(a) film na 9
Luthanna

A gdzie Wam się śpieszy, ludzie? Właśnie teraz jest najprzyjemniejszy czas oczekiwania. A po premierze to co? Zostanie nam czekanie na trzecią część ze świadomością, że to już koniec.

ocenił(a) film na 7
milka19

Dobrze napisane, polać tej Pani:)

ocenił(a) film na 10
milka19

Masz rację, po trzeciej części Władcy nie wiedziałam co ze sobą począć, więc teraz pewnie będzie tak samo ;) A więc trwaj chwilo trwaj :D

ocenił(a) film na 9
Luthanna

To będzie okropne wracam ze szkoły,a tu nie ma już newsów i teorii dotyczących Hobbita...

ocenił(a) film na 7
thorin3

To będzie okropne jak Hobbit się skończy. Co wtedy zrobisz?

ocenił(a) film na 9
straightlines

Można się śmiać, ale faktycznie po Powrocie Króla było mi autentycznie smutno :) Jeszcze to jak Frodo opowiadał, że nic już nie będzie takie same, a niektóre rany są zbyt głębokie, że serce zaczyna rozumieć iż nie ma powrotu. Widać zbyt mocno wciągnąłem się w świat książek i filmu, później nie potrafiłem się pozbierać, ale dzięki temu zrozumiałem, że nie samym wyimaginowanym światem żyje człowiek - co nie było trudne w podstawówce ;)

milka19

Nie no dawajcie już grudzień, ile można czekać?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Świetne!

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

O człowiecze toś mnie uszczęśliwił :D Super a Thranduil tym szybkim ciosem wymiata :D

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

A z chcialo by się rzec... Ale urwał !.. mu głowę :P

ArunaKrk

Dobre!

ocenił(a) film na 9
ArunaKrk

No ładnie sieknął, nie ma co :D

Doktor_Wong

I ta mina Legolasa...

ocenił(a) film na 9
Klocuch12

Thranduil taki majestatyczny, spokojny i opanowany a tu CHLAST ! nie zdzierżył i "urwał" ;)

ocenił(a) film na 7
Klocuch12

No lekko zdziwiony?:)

kamilxxx09

W koncu wstawiles cos za co warto ci podziekowac :P Thranduil wiedzie prym na ekranie... super :)

MrBaggins

W końcu napisałes normalny post skierowany w moją stronę:)

kamilxxx09

Bylo ich wiele tylko doszukujsz sie wszedzie ciosow :P

MrBaggins

??? Mało kiedy potrafisz docenic info, które wrzuce.

kamilxxx09

Bo w wiekszosci to co wrzucasz to spam albo juz widzialem dany material na innym portalu, forum etc... zreszta niewazne. Cieszmy sie tym fragmentem zamiast gadac bez potrzeby o niczym.

MrBaggins

No nie wiem.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

No i świetnie ten Ork gra :-) Czarna mowa u niego na początku brzmi doskonale, krótki tekst Thranduila po elficku także, widać, że gość będzie miał klasę :-)
Przede wszystkim jedna czuć grozę :-) Thranduil dowiaduje się bowiem od Orka, że jednak zło w postaci "Jedynego" jest realne... czuję, że w filmie będzie to tak pokazane, że najpierw Król Elfów dowie się właśnie własnymi środkami, że Sauron/Czarnoksiężnik powrócił, że fala zła może zalać świat a później Biała Rada podejmie decyzje o jego wypędzeniu z Dol Guldur :-)

Radagastowi Saruman by nie uwierzył, bo miał go za głupca... ale Król Elfów który potwierdza wersję zdarzeń jakoby zło jednak powróciło, to już coś innego :-)
Oj oby jednak Biała Rada miała swoje ostatnie posiedzenie w sprawie Dol Guldur jeszcze w tym filmie... a jak nie w tym, to być może w trzeciej części?

Pomarzyć sobie o różnych wątkach filmu (Balrog w Morii i rządy Balina), zawsze można :P Z tym, że zapewne, żadne z tych życzeń się nie spełni :/

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Oj Khazadzie pomarzyć zawsze można - zgadzam się również ..czarna mowa świetna ..i sindariński perfect no i dostojność Thranduila Lee Pace odwalił kawał dobrej roboty - a wygląd samego orka kapitalny i te mroczne świdrujące z pustki ślepia wygląda jak powinien - mrocznie ...monolog o odrodzeniu się zła :] miodzio idę o zakład że będzie jak piszesz.
No i dekapitacja głowy ah coś pięknego idę o zakład że Thranduil przypomniał sobie zagładę Doriathu i makiaweliczne plany Morgotha i Suarona z tamtego czasu!

ocenił(a) film na 9
Joseph88

Kwiczę na samą myśl o premierze tego filmu! :-))))

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

To jak namyśliłeś się co do Słowacji?:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Nie mam kasy na taki wyjazd niestety :/

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Wow zatkało mnie.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

"I do not care about one dead dwarf." - Jak myślicie, o kim mowa?

ocenił(a) film na 6

A co tu jest do spekulowania? :P Wiadomo że chodzi o Thorina.

Joecrou

Takie banalne pytania mnie rozwalają.

użytkownik usunięty
kamilxxx09

O Jezu, nie trzeba się tak puszyć z faktu, że komuś się coś pomieszało... Przez chwilę myślałem, że mowa o krasnoludzie który już faktycznie nie żyje, a nie o Thorinie, którego orkowie chcą widzieć martwego. SORRY......

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A skąd ta pewność, że chodzi o Thorina? Ja bym bardziej obstawiał Kilego (Kiliego?), po kilku spojlerach zaserwowanych z the One Ring. Pytanie czy dzieje się to po ucieczce czy przed - jeśli przed to o Thorina, jeśli po to raczej stawiam na Kilego.
Ale Wy już wiecie najlepiej, a raczej nikt nie był na 20-minutowym pokazie ani tym bardziej całego filmu nie widział ;)

Gr3gorius

A co Kili ma z tym wspólnego???

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Może chodzi o każdego z krasnoludów. Legolas pyta o 13 krasnoludów. Thranduil chcąc uzyskać odpowiedź "rozgrzeszył" orka za jakiegoś tam krasnoluda.

Valarin

Wątpię.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Zobaczymy już niedługo :) Nie ma co gdybać :)

użytkownik usunięty
Valarin

Dużo mówiło się o tym, że Kili zostanie ranny. Może gdy elfy schwytają kompanie, początkowo jego będzie brakować przez co zostanie uznany za martwego, by następnie odnaleźć go nieco później sponiewieranego przez pajęczaki/orków. To oczywiście domysły, ale też uważam, że zakładanie iż chodzi o Thorina jest przedwczesne.

ocenił(a) film na 9

Bardzo możliwe. W sumie nie wiemy kogo i w jakich okolicznościach pozbawi życia PJ :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Na The One Ring z tego co pamiętam, jest spojler o tym, że Kili zostanie ranny chyba w trakcie ucieczki więc to, że akurat Legolas pyta o Thorina nie świadczy o tym, że Thranduil nie myślał o Kilim - ten mógł zostać ranny na oczach elfów, a te przekazały te wieści Królowi. Ale i tak nie ma to jakiegoś większego znaczenia, bo Thranduil nie rozróżnia krasnoludów zapewne, jedynie Thorina czy tam Balina.

Gr3gorius

Zobaczymy