PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Zauważyłem, że dużo ludzi kłóci się o te dwa filmy Ja mówię ,że nie ma sensu się kłócić.Hobbit zawsze będzie inny niz LOTR i nie ma co oczekiwac cudów uważam, że i to i to jest super film z wielką niecierpliwością czekam na Hobbita to dla mnie jest taka nowość pokazanie z innej perspektywy historię Bilba przed wyruszeniem Froda do Mordoru wciąga mnie ten świat i zupełnie inna historia a zarazem takie wplątanie do LOTRA zrobione to jest po mistrzosku:) Wiem, że dużo osób ma duże wymagania co to Hobbitka i szanuje ich zdanie jest wolność słowa i każdy się może wypowiedzieć bez krytykowania na śmierć i życie ze ta osoba jest zaraz nie dobra i ble :) Każdy ma swoje oczekiwania co do tego filmu ja moge go lubić inna osoba nie i dobrze gdyby nie krytyka i inne zdanie nie było by dyskusji i nuda istna by się panoszyła a tak to można sobie podyskutować ale oczywiście kulturalnie :)

ocenił(a) film na 7
spartakus_filmweb

Nie raz już było to wałkowane. Mnie osobiście w Hobbicie jedynie lekko irytuje brak konsekwencji względem zdarzeń przedstawionych w trylogii. Czy to naprawdę byłoby aż tak ciężkie, żeby Hobbit w scenie odnalezienia pierścienia miał takie same łachy, jak w trylogii i wypowiedział tę cholerną kwestię "Oh, that's ring"czy coś takiego? Z drugiej strony, wiadomo, że aktor będzie wyglądał inaczej i tego nie zmienią, a gollum nie wydrze się, że jego skarb zginął, bo to by nie było logiczne... jednak, chociaż minimum spójności mógłby Jackson moim zdaniem zachować.

ocenił(a) film na 10
OjciecNieChrzestny

No napewno jakieś tam niedociągnięcia są ale nie ma co aż tak się wkurzać bo Petera Jacksona to widocznie nie ineteresuje :P