PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 327677
6,4 65 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Którą piosenkę wolicie - tę z Niezwykłej Podróży czy tę z Pustkowia Smauga?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Zdecydowanie tą z Pustkowia Smauga ;)
Ma jakiś taki w sobie klimat ... jakby magiczny ;D
Wpadła mi w ucho za pierwszym razem ;) jednak nie twierdzę, że ta z Niezwykłej Podróży jest głupia !

onona46

Zgadzam się:)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

na początku wolałem tą z NP ale z każdym następnym przesłuchaniem ta do 2 części podoba mi się coraz bardziej

mateuszkuchta

Mam to samo:)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

A dla mnie jednak o wiele lepsza z Niezwykłej Podróży. Jakoś nie przekonuje mnie ta z Pustkowia. A ty swoją drogą, którą wybierasz?

Tę z Pustkowia.

kamilxxx09

Obie są świetne :)

kamilxxx09

Z Niezwykłej podróży. Wpasowała się w klimat, zawierała nawet motyw główny. Ta z Pustkowia to zupełnie inne dźwięki, jakby nie do Hobbita, ratuje się tylko słowami.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Swięta prawda.

ocenił(a) film na 6
hr_dooku

Racja. Inna bajka.

hr_dooku

A do tego słucha się jej jakby była stworzona tak na odwal, od zaraz przy piwku.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Niezwykła lepsza.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Obie mają świetny tekst, ale Song of the Lonely Mountain ma ten krasnoludzki klimat ! A do pustkowia ma niepasujący głos, dźwięki i rozkręca się dopiero na końcu.

kamilxxx09

Song of the Lonely Mountain moim zdaniem ma ten klimat którego niestety nie ma piosenka z Pustkowia.

ocenił(a) film na 7
zbroja

Żadna niestety nie trzyma poziomu tych z LOTR.

ocenił(a) film na 9
straightlines

Ja dla mnie najlepsza była w LOTR Enya :-)
I byłoby czymś cudownym gdyby ona w 3 części Hobbita też coś zaśpiewała. No ale pomarzyć sobie można :P

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Hmm skąd wiesz może zaproponują jej współpracę właśnie przy ostatniej części. Na torrentach pojawił się program exclusive, trwa około godziny, z tego programu właśnie jest fragment z radagastem i gandalfem. Jak nie widziałeś to polecam:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Widziałem widziałem ;)
Póki co czekam na torrent z OST ;)

khazad7_2

Jak dla mnie to Gollum's Song.

straightlines

Masz rację. Może tez przez to że Władca Pierścieni miał bardziej poważny klimat niż Hobbit.

kamilxxx09

"I See Fire", nie mogę przestać jej słuchać, poza tym kocham głos Ed'a
"Song of The Lonely Mountain" ma specyficzny charakter, bardzo "krasnoludzki" i dość mroczny i patetyczny, myślę że pasuje bardziej do "Hobbita" ale piosenka Eda ma w sobie więcej emocji

kamilxxx09

Mi bardziej do gustu przepadła piosenka z Niespodziewanej podróży. Choć możliwe, że za jakiś czas bardziej będzie podobała mi się piosenka z Pustkowia;) Mimo wszystko moim zdaniem najlepsza jest piosenka "Misty mountains" w wykonaniu krasnoludów. ;)
Ponadto zgodzę się z kgazadem, że Enya zrobiła świetną robotę we Władcy Pierścieni i miło byłoby ją usłyszeć za rok w trzeciej części.

kamilxxx09

Obie świetne, ale ta z Pustkowia Smauga jakoś bardziej mi wpada w ucho.

ocenił(a) film na 9
GoldenBoyGT

dla mnie wybor jest prosty- z Pustkowia Smauga

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
WielkiBob

Spoko:D Za chwilę Kamilek wróci z gimbazy i powie Ci jak bardzo się "mylisz". :D

ocenił(a) film na 5
straightlines

Zgadzam się, że ani jedna, ani druga z piosenek końcowych nie dorównują tym z Władcy Pierścieni, ale tak czy inaczej obydwie wpadły mi w ucho i nie mogę napisać, że nie podobają mi się. Pierwsza jest o przygodzie, o heroizmie, o skarbie, po który wystarczy tylko sięgnąć, o królestwie, które z pewnością zostanie odzyskane. W drugiej pojawia się już cień smoka, ogień, dym, śmierć i ani słowa o złocie, o arcyklejnocie. I chyba właśnie ta druga bardziej do mnie przemawia.

straightlines

Widze ze wróciłeś z podstawówki. Jak było? Nie, nic nie powiem, bo nie bede odpisywał twoim multikontom.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie, nie uczę w podstawówce i poraz kolejny Ci szmaciarzu piszę, że udowodnij, że mam multikonto. Ale nie nie udowodnisz tego pajacu bo multikonta nie mam :D

straightlines

Dawaj petycję, pacanku.

ocenił(a) film na 6
WielkiBob

O ile kawałek Finna do Hobbita pasował, choć był lekki, to ta druga jest jakby z innej bajki. Brzmi jak country, przyśpiewka do piwa Toma Waitsa.

Neil Finn stworzył kawałek lekki, ale nostalgiczny, wpadający w ucho.

kamilxxx09

Sama w sobie słaba Song of Lonely Mountain w porównaniu z tym nowym cudem wypada całkiem nieźle - tzn. słuchając tego mogę przynajmniej poznać, że to kawałek z filmu fantasy, że jakaś przygoda, że wyprawa, że coś.

I see fire to po prostu jakaś prowokacja. Mogliby to wstawić do sceny kończącej odcinek w jakimś serialu o lekarzach w której główna bohaterka siedzi w swoim mieszkaniu z kieliszkiem wina i spogląda zamyślonym wzrokiem na padający za oknem deszcz, po czym kamera przeskakuje na jej znajomego z pracy w którym się po cichu podkochuje i który został do późna w pracy.

Xoxoxox

Widze, panie straightlines, że przyprowadziłes swoich kolegów z Krakowa.

kamilxxx09

Rok mija, a problemy niewyleczone.

Xoxoxox

U ciebie na pewno.

kamilxxx09

NIE WIEM CZY WSZYSCY ZAUWAZYLI, ALE TEN TEMAT MA WYBRAC NAJLEPSZA PIOSENKĘ SPOŚRÓD DWÓCH, TYCH Z HOBBITA. PIOSENKI Z LOTRA ZOSTAWCIE DLA SIEBIE.

kamilxxx09

"Song of the Lonely Mountain" według mnie o wiele bardziej wpasowała się do Hobbita. Ta z Pustkowia Smauga owszem jest fajna (sam jej czasem słucham) ale jakoś nie mogę wyobrazić sobie napisów końcowych z "I See Fire"