Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 329 tys. ocen
7,6 10 1 328954
6,4 51 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

I znowu trzy nominacje dla Hobbita. Moim zdaniem jest cień szansy na statuetkę za efekty specjalne (za Smauga).

ocenił(a) film na 10
hr_dooku

Nie słysze tam rozpaczania. Raczej przytłaczające zmęczenie i chęć walki. I to jest piękne w tej piosence :)

kuczaj

Ja tam słyszę stęki jakiegoś 23 latka.

hr_dooku

ja mam tyle :)

wort801

Ale to nie ciebie krytykuję.

hr_dooku

wiem :)

lost24

prawdziwą niedorzecznością jest pominięcie Oza w kategorii najlepsza charakteryzacja i najlepsze kostiumy !

lolmiki

Po raz pierwszy się z Tobą zgodze, ale tylko co do kostiumów:)

kamilxxx09

kiedyś musi być ten pierwszy raz :)

kamilxxx09

naprawdę szkoda że nie będzie nominacji za kostiumy dla Oza ... zamiast niego postawili na jakiegoś "wielkiego mistrza"

lolmiki

Powinny być tez dla Hobbita.

kamilxxx09

i kolejny raz się zgadzamy :) powinni wywalić "wielkiego mistrza" i "american Hustle" i dać Oza i Hobbita :)

lolmiki

Nie oglądałem tych filmów, ale tak czy inaczej Hobbit zasługuje.

kamilxxx09

tak jak I Oz :)

lolmiki

Oglądaliście go w ogóle? Ja tak. I zasługuje na nominację, tym bardziej za zdjęcia. Wybitny film to nie jest, ale jest dobry.

hr_dooku

a niby czemu kostiumy były tam takie dobre ?

lolmiki

Niby jak mam ci to wytłumaczyć? Że fajny kapelusz? Lepiej samemu obejrzeć.

hr_dooku

może nadeślij link :)

lolmiki

filmu online, obrazków?

hr_dooku

obrazków :) j

lolmiki

http://www.filmweb.pl/film/Wielki+mistrz-2013-534238/photos

hr_dooku

szału nie ma :/

lolmiki

Przynajmniej. To moja subiektywna opinia.

hr_dooku

http://www.filmweb.pl/film/Oz+Wielki+i+Pot%C4%99%C5%BCny-2013-568581/photos
te kostiumy moim zdaniem są (dużo) lepsze :)

lolmiki

Moje zdanie na ich temat: zwykłe sukienki i garnitur.

hr_dooku

ale jakie sukienki :)

hr_dooku

PS. polecam zobaczyć jeszcze raz zdjęcie nr. 14 :)

lolmiki

racja kostiumy były dobrze zrobione :) popieram wpis :)

wort801

te kostiumy były piękne ! nie wiem jak można było to pominąć ...

lolmiki

widocznie nie widzieli tego filmu a szkoda

wort801

a "wielkiego mistrza" widzieli, podejrzane...

lolmiki

no podejrzane

ocenił(a) film na 5
lost24

Mimo, iż Smaug niczym szczególnym się nie wyróżniał, to szanse na zwycięstwo są bardzo duże. "Hobbit" ma bardzo słabą konkurencję.

DramaticBrony

Szans na zwycięstwo nie ma. Grawitacja zmiażdży konkurencję, więc nie wiem skąd masz takie mongolskie teorie. Mogę się założyc z tobą.

ocenił(a) film na 5
piczympoom

Grawitacja raczej za scenografię zgarnie. Ogólnie filmy nominowane za efekty specjalne są w tym roku bardzo słabe.

DramaticBrony

Za efekty na 100% ma Grawitacja, za scenografię na Wielkiego Gatsby bym stawiał.

ocenił(a) film na 7
lost24

Za tak dużą ilośc tragicznych efektów, moim zdaniem, nie powinien dostac Oscara. Fakt, Smaug świetny. Ale oprócz niego nie potrafię wskazac nic, co by się wybijało ponad średni, a miejscami bardzo niski, poziom. W LOTR też było parę wpadek (kompozycja Entów z otoczeniem, CG-Legolas), ale było ich o wiele mniej i amplituda jakości efektów również była dużo mniejsza.

Banner

Z Lotrem się zgodzę, ale z Hobbitem nie. Efekty wizualne sa świetne:) Spójrz np. na pająki.

kamilxxx09

pająki były świetne :) ale płynne złoto... szkoda gadać !

lolmiki

Oj nie przesadzaj. Wyglada dobrze. Jesli miałbym wgłębiać sie w takie szczegóły to za każdy entowy liść zniżyłbym Lotrowi ocenę o 1.

kamilxxx09

kto co lubi :) nie będę odejmował za to żadnych punktów :)

lost24

Oprócz tych trzech nominacji powinny być jeszcze za kostiumy , scenografię, charakteryzacje, piosenkę.
Chciałem też, ale wiedziałem ze nie ma co na to liczyć, że mogliby dac za scenariusz i muzykę :P
W trzeciej części będzie wiecej nominacji ja tak czuje ;)

XxGrigorXx

Wy w ogóle myślicie obiektywnie? Co takiego jest w scenariuszu wartego uwagi?

Klocuch12

Ale nie rozumiesz mnie. Ja bym bardzo chciał tej nominacji, ale to było tylko moje małe marzenie :D

ocenił(a) film na 5
Klocuch12

Najwidoczniej nie. Scenariusz Hobbita jest bardzo niskich lotów.

ocenił(a) film na 7
Klocuch12

Scenariusz to jeden z najgorszych elementów "Hobbita".

Banner

Co najmniej na 8/10. To film fantasy, a one raczej za scenariusz Oscarów nie dostają. To że Hobbit to nie Incepcja nie znaczy jednak ze fabuła i scenariusz są słabe. Są bardzo dobre:)

lost24

Pustkowie dostalo 3 nominacje a dostanie (jesli Akademia bedzie szczodra) jednego Oscara - za dzwiek. Nagrode ze montaz dzwieku i za efekty zgarnie Grawitacja.
Osobiscie dziwi mnie, ze Pustkowie nie dostalo nominacji za charakteryzacje ("Witaj w klubie", "Jackass: Bezwstydny dziadek", "Jeździec znikąd") - ja przepraszam bardzo... ale poza Jezdzcem gdzie w pozostalych dwoch filmach znalezli wybitna charakteryzacje??? No i kostiumy... tutaj tez jest ladna lipa bo sadzilem ze Pustkowie bedzie pewniakiem jesli chodzi o nominacje.

Ale jak widac Akademia ma PJa i jego adaptecje Hobbita w d... :)

MrBaggins

W Jackass postarzyli głównego aktora a w witaj w klubie z Jareda Leto zrobili kobietę. ale zgadzam się, wybitna charakteryzacja to nie była (zwłaszcza w przypadku tego drugiego). ja jestem zasmucony brakiem nominacji dla Oza. powinna być za kostiumy chociaż, i za charakteryzacje może. dziwi mnie też pominięcie Pacific Rim jeśli chodzi o efekty :)

MrBaggins

W końcu mówisz do rzeczy:)