PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328341
6,4 50 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Niedawno jeszcze na tej stronie było 160 minut ale teraz jest już 170.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Hobbit:_The_Desolation_of_Smaug

kamilxxx09

http://www.movietickets.com/movie/mid/141856/n/The-Hobbit-The-Desolation-of-Smau g
Tutaj tez potwierdzenie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

No i to jest dobra wiadomość.

straightlines

Cieszę się, że to akceptujesz:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Wiesz, że jedynka jest dla mnie zawodem. Oczekiwałem wiele a dostałem mało. Dwójka będzie zdecydowanie lepsza i dlatego jest to dla mnie bardzo dobra nowina.

straightlines

Nie dostałes mało. Po prostu twoje oczekiwania były zbyt wygórowane. Chociaz to dziwne bo moje były tez wysokie i jakoś mi się podobało:)

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

To teraz zrozum że każdy ma swoją opinię. Ja chyba wiem lepiej, że dostałem mało, prawda? Każdy ma wygórowane oczekiwania po LOTRze i to jest logiczne. Ale nie każdy musi myśleć podobnie co spełnienia tych oczekiwań. Jedyna część która trzymała poziom to była część w Rivendel oraz Shire, reszta była dla mnie nie przekonywująca. Dlatego mam wielką nadzieję, że dwójka będzie zupełnie inna bo nie mam zamiaru znowu wystawiać niskiej oceny.

straightlines

Aha, czyli Prolog, retrospekcja z Bitwy, kamienni Giganci, Orły i reszta to było dno tak?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie napisałem, że dno. Jakbym miał ocenić poszczególne części filmu to wygląda to tak: Prolog 7/10, Shire 8/10, Trolle 3/10, Rivendel 10/10, jaskinia Goblinów 2/10, kamienni Giganci 3/10, walka z Azogiem 3/10, Orly 5/10. Widać, że najbardziej rozczarowała mnie część z Jaskinią Goblinów, której dałbym 0/10 gdyby nie świetna scena zagadek (zagadki to chyba nawet najlepsza scena filmu). Jak widać jaskinia goblinów była dla mnie najgorszą częścią filmu. Rivdendell najlepszą. Gdyby przerobili scenę z goblinami na poziom Rivendell dałbym filmowi 8/10.

straightlines

Chyba żartujesz. Orły 5/10? Giganci 3/10? jakies nieporozumienie. U mnie tak: Prolog 10, Shire 10, retrospekcja z bitwy 10, Trolle 9, Radagast 9, Eriador 9, Rivendell 10, Giganci 10, Gobliny 8, Azog 9, Orły 10. A i Gollum 10.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Nie nie żartuję tak oceniam filmk bo na więcej według mnie nie zasługuje. Naprawdę uważasz, że żartuję? Równie dobrze mogę napisać, że ty żartujesz wystawiając temu filmowi te samą ocenę co np Skazani na Shawshank, Scarface czy Godfather. Kamil jesteś zaślepionym, fanatycznym gościem, który nie szanuje innych i tyle. Po Twoich żałposnych tekstach w tylu: Co tak mało chyba żartujesz pokazujesz jaki jesteś. Moja opinia jest moją opinią i to jest bardzo żałosne, że masz do tego jakiekolwiek ale. Powiunna Cię obchodzić tylko Twoja własna opinia. Normalnie jak dziecko. Boli Cię, że nie każdy ocenia film na 10? To są największe głupoty na tym forum. Dlatego ludzie tobą gardzą bo nie można z Tobą podyskutować.

straightlines

Tylko ty gardzisz, uświadom to sobie. Nic do twojej oceny nie mam. Czekałem tylko na argumenty.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Więc teraz odpiszę Ci w TWOIM STYLU:) Hahaha dobre żarty haha. Spadłeś z konia czy co? Giganco 10/10?? Scena która jest plagiatem z FOTR 10?? Wolne żarty. Orły 10?? Kolejny plagiat - dobre sobie :D:D Masz poczucie humoru:D Azog 9?? Niedorzeczna scena, gdzie zanim doszło do walki to można usnąć. Gobliny 9?? Tego to już nawet nie skomentuję bo Twoja zawyżona ocena jest niedorzeczna i głupia. Radagast 9?? Taa szczególnie jak jarał fajkę. Raczej 9 - 2. Trolle 9??? Ta trolle które akcent wyniosły z knajpy pod Liverpoolem...

straightlines

Zakup sobie kronikę 2. Tam jest wszystko o akcentach i o sztuce powstawania postaci. Nic nie wiesz o tym filmie tak naprawdę. Nie jesteś świadom niektórych zabiegów w filmie, tylko od razu zarzucasz reżyserowi jakieś błędy. On jest chyba mądrzejszy od ciebie i wie co robił.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Kolego masz ty życie poza tym filmem? Zrozum chłopie, że ja mam swoją opinie i gówno Ci do tego:) Teraz i na zawsze jedynka Hobbita pozostanie co najwyżej średnim filmem i tyle:) Tak poza tym to ja filmy Jacksona oglądałem jak ty nawet w fazie planowania nie byłeś. Nigdzie nie zarzuciłem błędów Jacksonowi, po prostu spora część filmu jest kiepska. Jak bolą Cię opinie niepochlebne o filmie to nie wchodź na forum. Bo to miejsce dla ludzi o otwartym umyśle i logicznie myślących. Po co ja z Tobą w ogóle rozmawiam, weź ty rozmawiaj sam ze sobą wtedy będziesz zadowolony:)
p.s. Fellowship jest sto razy lepsze od Journey:) Tam Jackson pokazał klasę tutaj...sam nie dorósł do poziomu ustanowionego przez samego siebie:)

ocenił(a) film na 7
straightlines

Koniec tej bezowocnej rozmowy. Z Tobą nie można podyskutować, ani nie znasz się na Twórczości Tolkiena a Jacksona to pewnie tylko Hobbita widziałeś i może też LOTR-a.

straightlines

"weź ty rozmawiaj sam ze sobą wtedy będziesz zadowolony" - normalnie Kamil przeistoczy sie w Golluma :D najwieksze szczescie jakie moze go spotkac :D Tylko zamiast slow "Moj SSSkarbie" bedzie wolal "Moj Hobbbbbicie" :D

ocenił(a) film na 7
MrBaggins

On już się chyba przeistoczył:)

straightlines

Raczej to Journey jest lepsze od Fellowship

kamilxxx09

Ta lepsze jest lepszy w kwestiach technicznych... Walić klimat i scenariusz ba AUJ dzięki CGI, lepszym obrazie przebija takie dzieła, jak blade runner czy good the nad and the ugly. I jeszcze raz - logika scenariusz to rzeczy zbędne, jest super CGI- to już wystarczy na arcydzieło. Nawet jeśli muzyka jest słaba, to nic i tak arcydzieło, nawet jeśli humor jest dla przedszkolaków, to nic, i tak to najlepszy przykład humoru w kinematografii...

hr_dooku

Poprawka *"The Good the Bad and the Ugly"

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

Heheheheh

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

A u mnie jest tak: .......
......
......
......

G..... to kogo obchodzi jak jest :-) To moja ocena i nikomu nic do tego.
Zatem polecam nie oceniać ocen innych i nie uzasadniać własnych :-)
Ktoś da 10.... spoko, ktoś a mniej....spoko :-)

Ktoś da 1.... też spoko :-) Chyba, że jest to jakieś multikonto na zasadzie hejterstwa to wtedy rzecz jasna ocena jest bez uzasadnienia.

khazad7_2

Oceny od 1-5 w ogóle nie mają uzasadnienia. To oceny trollów.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Hahaha odezwał się największy troll na tym forum. Twoja ocena jest również kłamliwa i fałszywa. Dałeś 10 pkt za CGI bo przecież CGI wystarczy do tego żeby było dzieło jak już to hr_napisał.

straightlines

Daję 10 za aktorstwo, scenariusz, dialogi, kostiumy, scenografię, charakteryzację, muzyke, efekty, zdjęcia, i całą resztę.

kamilxxx09

No to fajnie że połowę fanów twórczości Tolkiena nazywasz trollami bo film nie sprostałich oczekiwaniom i w ich mniemaniu jest przeciętny.

sentia

Jak twój post.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Każda ocena ma uzasadnienie, jeśli faktycznie ono występuje.
Gdyby oceny poniżej 6pkt nie miały uzasadnienia, to skala zaczynałaby się od 6 a kończyła na 10, więc to co mówisz jest bzdurą.

khazad7_2

To dlaczego ludzie dający 1 czy 2 nie potrafią tego uzasadnić?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Dlatego napisałem wyraźnie.... cyt: "Ktoś da 1.... też spoko :-) Chyba, że jest to jakieś multikonto na zasadzie hejterstwa to wtedy rzecz jasna ocena jest bez uzasadnienia."

Mówiąc krótko...nie przeczytałes dokładnie a od razu pianę ubijasz... dalej też wyraźnie pisałem, że każda ocena jest zasadna jeśli ma uzasadnienie.... każda.... 1 również.

Czy innym jest zasadna ocena w skali 1-10 a czym innym bezzasadna ocena z multikonta w skali 1-10.
Trudno jednak oceniać czyjeś oceny bo skąd pewność o jej zasadności bądź też braku?

Szkoda gadać.

khazad7_2

Jeśli ktoś uzasadni swoją ocenę to ok. Ale uzasadnienie 1 czy 2 to prawie niemożliwość.

kamilxxx09

No Tobie sprostać to rzecz niemozliwa bo do ciebie argumenty przeciw nie docierają.

kamilxxx09

Myślisz że nie dało by rady uzasadnić dlaczego daj się filmowi takiemu jak ten ocene jeden? Oczywiście że można tylko wtedy opinie na ten temat opiera ię główni na oczekiwaniom i tym że film po prost im nie sprostał.

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Hehehehe deobre:)

khazad7_2

"To moja ocena i nikomu nic do tego."

To zdanie najlepiej podsumowuje tę całą dyskusję :)

ocenił(a) film na 9
katie_17

No ba! :-)

ocenił(a) film na 8
straightlines

No nie rozumiem. Dla mnie sceny w jaskiniach goblinów są ulubionymi momentami filmu :O Na czele oczywiście z zagadkami.

szymon0018

Nie słuchaj głupot.

ocenił(a) film na 7
szymon0018

Czego nie rozumiesz? Że mamy inne opinie na temat filmu? To takie niezrozumiałe?
p.s. Nie czytaj tego co pisze Kamil, to troll który widzi tylko czubek swojego nosa.

ocenił(a) film na 8
straightlines

A ja sie wcisnę w rozmowę :) Po obejrzeniu wersji reżyserskiej stwierdzam taką punktację .. Prolog 10, Shire 10, retrospekcja z bitwy 10 - Elegancko zaprezentowana potęga smoka, kultur hobbitów i krasnoludów, no i bitwa, chociaż kródka, ale czuło się epickość.. no i mam nadzieję że ten krasnolud z mohowkiem to będzie Dain i pojawi się znowu :D
Trolle 9, Radagast 7 - takie średniaki, ale miło się ogladało.
Rivendell 11/10 - No normalnie zajebiste sceny, troche pojechali z tymi gołymi krasnoludami ale kit z tym :)
Giganci 5 - W książce o ile pamiętam to była tylko spora burza.
Gobliny 2 - Najsłabsza część filmu..a w dłuższej wersji doszła jeszcze jakaś gó..wniana piosenka tego króla całego ;/
Azog 9 - Nieźle go PJ wpasował tam. A co do tego że jest full CGI to PJ w jednym z blogów wytlumaczył czemu. No i tym mnie przekonał w sumie, bo też go nie trawiłem, jako tylko komputerowe coś. ps. pierwotnie mieli sceny z przebranym gościem ;D jak w LOTR
Orły 10 - Szybki nalot i ładny lot.
No i Gollum 100/10 - Poprostu mimika Golluma odtworzona z gry Andiego rozwala system :D mogę to oglądać bez końca.

ocenił(a) film na 8
Don_Jaras

Krasnolud z mohawkiem w retrospekcji z bitwy to młody Dwalin, Daina jeszcze nie pokazywali

Don_Jaras

Giganci byli w książce.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Morinehtar - Dwalin ?? ;o o cholera, mógł go zostawić :P
Kamixx - ano byli, dzis wyszukałem ;D

ocenił(a) film na 10
straightlines

W jedynce postawili na powolny rozwój wydarzeń , za to dwójka będzie dynamiczna

ocenił(a) film na 7
elendil92

Tak, dokłądnie to samo myslę.

kamilxxx09

2 godz 50 min. To brzmi teraz naprawdę elegancko:)

ocenił(a) film na 9
obleh

No, no... zapowiada się ciekawie :-) Jak dociągną do równych 3h to chyba wyjdę na balkon nago i zacznę śpiewać Misty Mountains :D:D:D

ocenił(a) film na 7
khazad7_2

Obiecujesz czy straszysz?:)

ocenił(a) film na 9
straightlines

Haha...zależy kto będzie patrzył :P Zapewne większość jednak poczuje się zdegustowana :D:D:D

ocenił(a) film na 9
khazad7_2

Ha ha. ro*jebałeś mnie tym tekstem :DDD