PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 328 tys. ocen
7,6 10 1 328324
6,4 67 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

http://thorinoakenshield.net/hobbit-desolation-of-smaug-main-trailer-hd-screenca ps/

kamilxxx09

Smaug ma bardzo wredny pysk

katie_17

Nom:) Mam nadzieję, ze będzie to wielka bestia:)

kamilxxx09

Juz na tym zdjęciu widać że będzie spory. Zresztą przypomnij sobie jak wielkie były same jego łapy w jedynce.

katie_17

I ogon w porównaniu z miniaturowymi uciekającymi krasnoludami:)

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

to chyba najlepszy screen Smauga

http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2013/10/dos253.jpg

natadragon

Zgadzam się :D

ocenił(a) film na 9
natadragon

Woow ale uśmiech ;)

natadragon

Ale on musi mieć przesrane taka temperatura by coś zjeść równie dobrze mógłby jeść węgiel wczoraj nie chciało mi się piec pizzy w piekarniku, żeby było szybciej dałem do mikrofalówki nie róbcie tego po otwarciu można by się czuć jak na desolation 4d lub czytając księżkę hobbit w momencie opisu wnętrza góry a nawet po kilku minutach można zginąć kto co lubi ja wolałem żyć a mówią że to czad jest najgroźniejszy, oczywiście jeszcze mogła być eksplozja miałem naprawdę wielkiego farta, obyło się na bólu głowy i ochocie rzygania:)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

super zdjątka, można się przyjrzeć Smaugowi i Beornowi (z tego co widzę, prezentują się świetnie!)

użytkownik usunięty
kamilxxx09

http://heirsofdurin.files.wordpress.com/2013/10/dos63.jpg Legolas walczący Orkristem. Ciekawe

Tak. To bardzo interesujące. Może odbierze go w Esgaroth Thorinowi albo ukradnie w nocy.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Teraz niedowiarki będą mieli nauczkę że panu PJ'owi trzeba ufać. Smaug, Beorn, Armia orków, pająki - to na co było najwięcej narzekań że słabe albo tego mało teraz wiemy że to niepodważalnie mocne strony filmu.

zioleklukas

Tym Beornem to nie zachwycalbym sie za mocno przed obejrzeniem filmu. Wg mnie dziwnie wyglada. Bardziej wilka przypomina niz niedzwiedzia. Co prawda to tylko screen z trailera ale po powiekszeniu widac juz co nieco.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Na Smauga też narzekałeś po pierwszym zwiastunie że łeb nie taki i owaki, a teraz już Ci się podoba ?:)

zioleklukas

Narzekalem bo byl niedopracowany. W trailerze nr 2 widac juz co nieco jesli chodzi o jego wyglad wiec akceptuje taka forme jak teraz. Beorn jest bardziej wilkiem niz niedziwedziem i swej opoinii nie zmienie poki nie zobacze go dluzej i w calosci na duzym ekranie.

MrBaggins

W takim razie spójrz na łeb Beorna z pierwszego trailera. Tam jest bardziej widoczny i prezentuje się wyśmienicie:)

kamilxxx09

Juz wczoraj porownalem. No wlasnie srednio przypomina niedzwiedzia. Bardziej wilka. To sa ulamki sekund na podstawie ktorych za wiele nie widac,. Poki nie pokaza go wiecej nie bede mowil ze podoba mi sie jego wyglad jako niedziwedzia poniewaz tak nie jest. Wyglada jak wilk/wilkolak z Underworlda

MrBaggins

To może spójrz na stary Banner.

kamilxxx09

Patrzylem... nie przekonasz mnie banerem :P

MrBaggins

Na Smauga tez narzekałeś, więc... po prostu nie narzekaj teraz na Beorna:P

kamilxxx09

No tak... tylko ze jest roznica w jakosci. W trailerze nr 2 Samug "wyglada". W trailerze nr 1 straszyl... Beorn w obu wyglada co najmniej dziwnie.
Narzekac mam prawo. Kazdy ma prawo do opinii. Czy to pozytywnej czy negatywnej. Ciesz sie kamilku ze nie zjechalem ponownie trailera :P
O dziwo podoba mi sie.

MrBaggins

O dziwo coraz mniej przypominasz fana.

kamilxxx09

Sluchaj ja wiem kim jestem i co pisze. Co ty sadzisz to inna kwestia i niech tak juz zostanie. Dobra nie marudz Kamil... jak widze ze zaczynasz ponownie krytykowac zdanie i osobowosc innych ludzi na forum to wiem ze nie umiesz byc tolerancyjny jesli chodzi o odmiennosc pogladow :) Zrozum ze takie dywagacje nie maja sensu. Zachowaj swe sily na trolli, ktorzy przybeda w grudniu.
Peace!

MrBaggins

To chociaz zachowuj się jak prawdziwy fan, który nie wątpi w mistrza - Jacksona:)

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Mistrz Jackson?? Buhahaha ten mistrz Jackson zrobił taką szmirę jak Martwica Mózgu czy Lovely Bones, a Hobbit?? Proszę Cię . LOTR to jest arcydzieło docenione przez miliony fanów i akademię filmową a nie ta bajeczka...

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Miałeś nie obrażać a już zaczynasz się kłócić. Jak tu z Tobą wchodzić w układy?
To że komus się coś nie podoba nie oznacza, że nie jeste fanem. To dobrze, że jest krytyczny bo chce żeby było lepiej. A nie bez myslnie wszystko łyka jak pelikan.

straightlines

Skończ mnie kontrolowac i nachodzić. Co ty jestes służba kontrolna?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Ja ci napisałem, że skończyła się moja cierpliwość. Masz się zachowywać, a nie udawać fanatycznego ślepca, który zabija bo ktoś ma odmienna opinię. Kontroluję Cię bo zbieram na Ciebie dowody. W jednym temacie ktoś napisał, że robisz tu burdel od dwóch lat. Wszystko zbieram i jeśli sie nie poprawisz odpowiesz za swoje postępowanie, więc się zachowuj.

straightlines

Ja zbieram twoje wulgaryzmy. A kłótnia to normalne zjawisko. Nie róbmy śmietnika. Konczymy tę gadke.

ocenił(a) film na 9
MrBaggins

Jest co najmniej parę takich rzeczy ...też mi się podobał zwiastun i czekam z niecierpliwością ale jest co najmniej kilka rzeczy które mi nie pasują - tak jak szanowny Pan Baggins uważam że Beorn ma z byt wilczy pysk i mało póki co przypomina niedźwiedzia dobrze że jest chociaż DUŻY (bardziej wygląda jak warg orków z jedynki - z pyska- albo jak underworldowski Lycan ) Smaug nadal mnie nie przekonuje wyglądem choć jest dużo lepiej od tego z pierwszego trailera (nie czepiam sie głosu bo tu akurat CumbertSmaug dał radę na maksa ;)) Miecze - czemu miecz Króla Gondolinu Glamdring wygląda jak piękny prosty acz majestatyczny królewski miecz a reszta elfickich mieczy w tym Orcrist wyglądają jak katany dla ubogich ...:/ jak czytałem książkę to zawsze widziałem w wyobraźni u elfów w dłoniach normalne klasyczne miecze z jelcem, gardą, głownią i sztychem ....a tu noże do smarowania masła ... i tak jak miecze ludzkie wyobrażałem sobie jako ostrza wykute bez finezji tak elfickie jako dzieła sztuki zdobione ryngrafowane i wprawione kamieniami itd itp. Kolejna rzecz na którą patrze z przymrużeniem oka to GÓRA i wejście - Masyw jest za bardzo rozłożysty przypomina bardziej krowi placek niż dumny pojedynczy strzelisty Erbor siedzibę Krasnoludów , brama - Po co tam tyle tych balkoników, arkad , łuków przecież to KRASNOLUDY nie Elfy ! One tak misternie nie rzeźbią u Khazdów wszystko jest kanciaste, kwadratowate itd tak powinno wyglądać wejście - https://www.google.pl/search?newwindow=1&biw=1280&bih=664&tbm=isch&sa=1&q=Erebor &oq=Erebor&gs_l=img.3..0l3j0i24l4.182405.184053.0.184391.6.6.0.0.0.0.166.748.0j6 .6.0....0...1c.1.27.img..1.5.610.l69cBkw4lCM#facrc=_&imgdii=sCOfX3ZNsnTqRM%3A%3B ETBYHgxXzQCJeM%3BsCOfX3ZNsnTqRM%3A&imgrc=sCOfX3ZNsnTqRM%3A%3BSRF2qw4vLAwcmM%3Bht tp%253A%252F%252Fnertea.the3rdage.net%252FTDHScreens%252Ferebupdate%252Ferebmap0 1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Flordoftherings.filefront.com%252Fnews%252FThe_Dwarf_H olds_Upate_The_Fortress_of_Erebor%253B47865%3B1331%3B738 - z tymi dwoma statuami krasnoludów po bokach lub tak https://www.google.pl/search?newwindow=1&biw=1280&bih=664&tbm=isch&sa=1&q=Ironfo rge&oq=Ironforge&gs_l=img.3..0j0i24l9.1729523.1733534.0.1733755.9.8.0.1.1.0.408. 1107.1j6j4-1.8.0....0...1c.1.27.img..1.8.974.p9GdiZ537qw#facrc=_&imgdii=_&imgrc= YEy9WblmMV1ULM%3A%3BEYDA4IOg466wbM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages4.wikia.nocookie.n et%252F__cb20080830200049%252Fwow%252Fpl%252Fimages%252Fb%252Fb7%252FGates_of_Ir onforge.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fpl.wow.wikia.com%252Fwiki%252FIronforge_%28mias to%29%3B999%3B552 tylko z tymi posągami po boku i wielkimi dębowymi , prostokątnymi drzwiami (które w książce smętnie zwisały wyłamane przez brutalny atak Smauga) prosty plan mało ozdobników , dwie strzelnice portal drzwi runy dookoła wejścia bramy i dwa posągi po bokach (to co Jackson pokazał w filmie to był żart :] ) no i wiadomo to co bolało większość ludzi - Radagast Bury tak powinien wyglądać - https://www.google.pl/search?newwindow=1&biw=1280&bih=664&tbm=isch&sa=1&q=Istari &oq=Istari&gs_l=img.3..0l2j0i24l8.121159.122772.0.123073.6.6.0.0.0.0.175.792.0j6 .6.0....0...1c.1.27.img..0.6.789.apzhvI_LxF0#facrc=_&imgdii=_&imgrc=B3DGfJQCTUwZ QM%3A%3BM3YikQHaAAMRPM%3Bhttp%253A%252F%252Fimages3.wikia.nocookie.net%252F__cb2 0120115085635%252Flotr%252Fimages%252F1%252F18%252F310993_121176884650130_120725 101361975_85832_1441609629_n.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Flotr.wikia.com%252Fwiki%25 2FWizards%3B500%3B352 jak na tym rysunku. Ale walnąłem offtopa mam nadzieje zę nikt mnie za to nie z linczuję miłej lektury i napiszcie czy się zemną zgadzacie czy nie ;)

ocenił(a) film na 9
Joseph88

Ps No i same statuy wojowników uległy poprawie - znacząco - wcześniej wiały sztucznością i chamską makietą a teraz widać że przylegają do skalnego litu i były w niej kute ... pancerz wygląda lepiej no i niema tych okropnych płytkowych bajkowych kolczug z "Smoczej łuski" a skroń zamiast nocnika wieńczy korona - przyjrzyjcie się bo sie zmieniły i to mocno ! Ustawienie siekier itd (Moim zdaniem wojownicy powinni stać wysuniętymi siekierami w przód jak królowie z Argonath albo stać pionowo i spierać sie na nich...) no i nie wiem skąd się tam wzięły te ząbkowane schody ...?

ocenił(a) film na 9
Joseph88

Odnośnie Smauga

Mam wrażenie że niektórzy zapomnieli o jednej ważnej kwestii, myślicie że dlaczego póki co dostajemy takie a nie inne ujęcia smoka?

W pierwszym zwiastunie tylko łeb - w dziwnej perspektywie, bez kolców na głowie i szyi, a teraz tylko urywki reszty cielska którego do tej pory nie było widać i póki co nie będzie!

DLACZEGO???

Bo taki jest zamysł twórców. Efekt ma być w kinie i o to chodzi, gdyby miało być inaczej Smauga w pełnej krasie widzielibyśmy już w prologu NP jak rozpierdziela Dale i Erebor. Ma być efekt WOW ! A nie jak w większości nowych masowych produkcji, gdzie najlepsze ujęcia są pokazane w zwiastunie, a potem w kinie jest rozczarowanie bo film niczym nie zaskoczył bo jest ubogi pod względem efektów wizualnych czy wątków fabularnych. Ktoś się domyślał przed premierą NP że Azog będzie miał tak rozbudowany wątek, że Radagast będzie w Dol Guldur i spotka tam Nekromante i będzie walczył z duchem Nazgula? Zapewne nikt. I teraz też się nie zdziwię jak Pan PJ zaskoczy nas np. bitwą w Dol Guldur lub czymś zupełnie innym czego nawet się nie domyślamy bo nie jest na tyle głupi żeby sprzedać swój film w 100% już w zwiastunie.

Dziękuje!

ocenił(a) film na 9
zioleklukas

Dobra uwaga;)

zioleklukas

Prawda jest taka że ten łeb wyglądał wtedy sztucznie. Po tym nowym zwiastunie widać ze grafika jest poprawiona, w tym także i wygląd Smauga. Na tym screnie z trailera dobrze wkomponowuje się w tło i nie zalatuje sztucznością.

katie_17

Mówiłem, zebysie nie narzekali, bo film nie był jeszcze gotowy. Chociaz teraz tez jeszcze nie jest:P

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Narzekali na to co jest w trailerze, uspokój się.

straightlines

Jesli nadal będziesz pisał pod kazdym moim postem, nie będzie spokoju na forum. Przez ciebie.

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

Uspokój się. To nie jest zjazd slepo zapatrzonych fanatyków.

straightlines

To po co zjechałes?

ocenił(a) film na 7
kamilxxx09

W przeciwieństwie do Ciebie nie jestem fanatykiem. Ja już Ci przekazałem wiadomość, że Twoja sprawa rozpatrywana jest przez filmweb. Jesli się nie poprawisz to niedługo tu pobędziesz. Twój wybór. Jeśli jesteś upartym egoistycznym człowiekiem to bądź ale nie mieszaj w to innych.

kamilxxx09

Dlaczego Ty musisz odpisywać na każdy krytykujący film post? Jeżeli nie podzielasz mojego negatywnego zdania to po prostu ignoruj moje posty i się od nich odwal. A jak już koniecznie chcesz się wykłócać to podaj jakiś sensowny argument.

katie_17

Grzeczniej, prosze.

ocenił(a) film na 3
kamilxxx09

Miał być spokój.

ocenił(a) film na 7
zioleklukas

No a nie uważasz, że Smaug w pierwszym trailerze był kiepski? Bo był i tyle. Dopracowali myslę i jeszcze go bardziej dopracują. Normalna rzecz.

zioleklukas

Mówiłem, ze liczy się zaufanie. Ale słyszałem tylko ciągłe narzekanie:P

ocenił(a) film na 3
zioleklukas

Tak jak w przypadku Lovely Bones. Kobieto trochę pozyjesz to skończysz pleść bzdury. Nie ufa się nikomu dopóki sie produktu nie zobaczy. Ile ty masz lat...15?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Z tego co pamietam, w ksiazce bylo napisane, ze miecze krasnoludom zabral Thranduil w Mrocznej Puszczy i od tego czasu już ich nie mieli, dlatego kiedy Thorin zagradza drogę Bilbo, ma już inny miecz :)

kamilxxx09

Odnosnie Orcrista:

"Był mieczem wykonanym w Gondolinie. Po zdobyciu i zniszczeniu miasta (511 rok Pierwszej Ery), oręż ten zaginął – najpewniej zagrabili go orkowie. Przeleżał on w jakiejś kryjówce aż do Trzeciej Ery. Wtedy to znalazły go trzy trolle: Bert, Tom i William. Ukryły miecz z kolei w swojej siedzibie. Tam właśnie (w 2941 roku Trzeciej Ery) trafił na niego Thorin II Dębowa Tarcza, wędrując wraz z Kompanią i Gandalfem do Ereboru. Odtąd krasnolud nosił Orcrista u swego boku i używał podczas walki. ODEBRALI MU GO ELFOWIE KRÓLA THRANDUILA W MROCZNJE PUSZCZY. Monarcha ów złożył później Orcrista na grobie Thorina, gdy pochowano go w Ereborze, po Bitwie Pięciu Armii. Odtąd miecz zawsze rozbłyskiwał w ciemnościach, gdy do Ereboru zbliżali się nieprzyjaciele.
Drugim bliźniaczym do niego mieczem był Glamdring."

Patrzac na zdjecie to mialoby ono sens... syn krola odebral miecz Thorinowi i jako elficki ksiaze walczy starodawnym elfickim artefaktem.
Jednakze kilka kadrow pozniej, w trailerze widzimy jak Thorin dzierzy juz miecz w reku i tarasuje droge Bilbo w Samotnej Gorze... cos dziwnego sie tu dzieje.

ocenił(a) film na 8
MrBaggins

Ma inny miecz, przypatrz się ;p

Lonelier

Dwóch tak bardzo podobnych chyba by nie zrobili
http://www.worldofgoodies.ch/images/0812370016877_1.jpg

http://www.containsmoderateperil.com/wp-content/uploads/2011/07/thorin-richardar mitage.jpg