Kto jest waszym ulubionym bohaterem w Hobbicie ?
Moim osobiście : Bilbo, Gandalf, Thorin, Kili, a teraz również i Legolas (jak okazało się, ze tu gra) :)
Zresztą ... wszyscy są swietni xd
Moim ulubionym bohaterem jest Bilbo i Gandalf. A w Pustkowiu najbardziej czekam na Tauriel, Beorna i Smauga.
Smeagol! Zdecydowanie najbardziej tragiczna i przejmująca postać ze Śródziemia ;)
A ja tam wolę Radagasta, Bifura i Oina. Azog, król Goblinów czy Gollum to też nie byle postaci . Na Beorna ( oby wyglądał jak powinien), czy Barda również czekam.
Eeem, no więc tak..
Bilbo, Balin, Bofur, Bombur, Thrandi, Leggy, Tauriel, Smaug, Gandalf, Saruman..
No Balin gra rewelacyjnie! :-) Zdecydowanie najlepiej ze wszystkich Krasnoludów i do tego to bardzo klimatyczna postać, ma świetny, ciepły głos.
P.S. Panie Baggins, spójrz Pan na 38 sekundę trailera. Czy Ty też tam widzisz Gandalfa w "klatce" w Dol Guldur? Przyglądałem się temu wątkowi i powiem jedno... w mojej ocenie Gandalf wpadł w zasadzkę, widać jak patrzy na coś siedząc chyba w klatce, ma zakrwawione czoło etc.... Może właśnie po jakiejś tam walce w fortecy wpadnie jednak w jakąś zasadzkę? Może Radagast go uratuje? Co o tym myślisz?
Zerknij na trailer na ten moment i daj znak :-) Ciekawi mnie Twoje zdanie.
Hmm... moim zdaniem Gandalf mogl zostac uwieziony w Dol Guldur przez.... Thraina, ktory zbzikowal. We wczesniejszym trailerze jest scena jak Thrain skacze na niego z wysokiej polki skalnej. Byc moze w szalenstwie nie odroznil przycjaciela od wroga. Tylko pytanie czy Istari dalby sie zlapac krasnoludowi... ewentualnie Nekromanta lub ktorys z Nazguli go zlapal ale wtedy PJ za duzo dolalby oliwy do ognia jesli chodzi o zmiany fabularne...
Mnie zastanawia cos jeszcze... obejrzyj fragment gdy Gandalf idzie po takiej kladce skalnej w Dol Gudldur... dokladnie 2:00- 2:03. Spojrz pod kladke skalna w tym momencie... czy Ty takze widzisz cos co znajomo wyglada?
Nie, nie widzę tam nic... a co takiego widzisz?
Uwięzienie jednego z Istarich przez krasnoluda byłoby czymś dziwnym...raczej obstawiam jakąś konfrontację z Nazgulem albo cholera wie kim jeszcze... bynajmniej z kimś mocnym na pewno.
Ale tam nic nie ma :-) Specjalnie zbliżenie zrobiłem to zwykły efekt przejścia pomiędzy filarami które są w oddali, gra świateł...widać w oddali jeszcze schody etc.
To nic innego jak zwykły "korytarz" w tle w oddali :-)
Niech Ci bedzie ze gra swiatel :P ale ja tam nie widze zadnych schodow ani komnat lecz zarys sylwetki. I nie mowie tego po to zeby spekulowac. Po prostu w przyblizeniu wyglada to na postac Witch Kinga. Moze sie myle ale...
Daje sobie wyrwać wszystkie włosy ze stóp bez znieczulenia, że tam żadnej postaci nie ma :-)
No dobra.... ale i tak w grudniu zobaczymy co/kto Gandalfa w klatce zamknie :-)
No i kto go uratuje... Jeśli zbawicielem okaże się Jeż Sebastian w białej spódnicy to zwrócę honor wszystkim którzy uważali, że do uratowania Gandalfa przyczyni się Galadriela (Jeż w białej spódnicy mógłby być tu mylący...), zaś Peterowi Jacksonowi na FB pogratuluję pomysłowości i elementu zaskoczenia w fabule ;)
Hehe :D niech wam bedzie :D ale z ta Galadriela to niezle spekulacje sie tworza... widac ze Gandalf idzie z Radagastem i przyswieca sobie kosturem ale niektorzy widza Galadriele i jej swiatlo :P
Jak dla mnie jest to Witch King w postaci Upiora, tej samej ktora zaatakowala Radagasta w H-NP i Froda w DP.
Wydaje Ci się :P Tam nic nie ma, to jest takie jaśniejsze miejsce, jak trochę wyżej, tylko inaczej się układa.
Dokładnie tak. TAm nic nie ma.
Nawet w przybliżeniu widać, że to jest przejście do dalszych "komnat" a na krawędziach przejścia są charakterystyczne "kolce" które były w Dol Guldur stosowane jako umocnienia murów... swego rodzaju opaski z kolcami.
Tak więc mówiąc krótko... nikogo/niczego tam poza Gandalfem przemierzającym komnaty nie widzimy :-)))
Siła sugestii ze zwykłej gry świateł i cieni robi swoje i zaczyna się człowiek doszukiwać w czymś czegoś czego nie ma :-)
A no. Pozatym Witch King byłby jaśniejszy... Nie ma nawet co o tym gadać, bo to tylko światło ;P
Hehe ;) po przyblizeniu na maksa w jakosci HD faktycznie widac ze to zarys schodow i kilku galezi :P no dobra... troche zbzikowalem bo juz nie moge doczekac sie filmu :P
Ha ! :P Witch King napewno znalazłby lepsze miejsce na zaskoczenie Gandalfa, niz stanie pod przejsciem xd