Otóż najpierw cytat:
"Tauriel należy do elfów leśnych z Mrocznej Puszczy. Jest członkinią elfiej straży. Choć jest postacią wymyśloną na potrzeby filmu, to ma być związana ze znanym z książek Tolkiena Legolasem."
Pytałem jednego filmwebowicza co sądzi o ewentualnym związku Legolasa i Tauriel. Mówi, że to dobry pomysł. Osobiście jednak uważam, że to psuje klimat Śródziemia, zwłasza jako takiego przedstawionego w "Hobbicie". Co o tym myślicie?
Mysle że Tauriel po czesci będzie zakochana w Kilim i po części w Legolasie. Podobno ona uratuje życie Legolasowi sama ginąc.
Zasada nr 1 na tym forum: Nigdy nie słuchaj kamilxxxa. On cały czas pisze jakies niusy o hobbicie, nie dajac zadnego zrodla - same plotki.
Boże!! Ludzie, na prawdę nie wchodzicie na forum?!?! Już od daawna pisali o tym że Kiliego będzie coś łączyło z tą Tauriel......
Ohh, Czasami po prostu wchodzę na forum, a przez jakiś czas wszędzie o tym pisali, we wszystkich tematach na forum Hobbita, na fanpage'ach (nie wiem jak to się pisze) na fb i wgl. Więc wiedziałam. Ale swoje życie też mam...
Ale ktoś mógł tutaj nie wchodzić i nie wiedzieć i nie jest to takie dziwne chyba ;].
Każdym razie co myślicie o takim związku. Chodzą razem, gadają razem. A w innych dziełach Tolkiena też były wątki miłosne np. Beren i Lúthien.
Może być. Mi nie przeszkadza to. Wątpie, że Tauriel będzie przeszkadzać, może wzbogaci film swoją rolą. Obojętnie jak zagra to i tak wszystkich przyćmi Thranduil :P
Dokładnie ..w końcu to podróba Thingola ;) nawet meli(a)ne urządził sobie na styl Menegroth ;) ni mniej będzie kozacką postacią zaraz po uzbrojonym w pełnym rynsztunku Thorinie i jego siostrzeńcach a także Smaugu i Beornie ;) no i ..nekromancie ;) jak ktoś pisał ..szkoda ze to już ostatnie filmy z śródziemia ... bo chętnie obejrzał bym Silmarillion w postaci 6 części jak SW uczynione ręką PJ'a ....
"Silmarillionu" jeszcze nie czytałam, jestem na razie na "Władcy ... ".
Ja tam wierzę, że Thranduil wszystkich przyćmi.
To po "Władcy .." polecam "Hobbita" a potem właśnie "Silmarillion" gwarantuje że będziesz pragnąć ekranizacji jak ja ;) Mało tego idę o zakład że przyćmi on w twoich odczuciach pozostałe książki :] ...bardzo polecam przerobić "Silmarillion" jest po prostu fantastyczny :].
Ja "Hobbita" przeczytałam najpierw :D
Teraz czytam "Władcę ...", a potem "Silmarillion" i "Niedokończone Opowieści" (bo jak na razie czytałam tylko rozdziały, w których był wspominany Thranduil...).
bo od początku wszyscy mówią, że będą czuć do siebie miętę, a raczej on do niej. Nie wiem w ogóle skąd tu się wziął Legolas. Nie chcę, żeby elfy miały romans, to takie pospolite i ludzkie i w ogóle nie pasuje...
bo ona się w nim poprosuo zabujała tak było na filmie ale nie wiadomo dla czego...
błagam Cię nie spojleruj! Jeśli to prawda to potem zero zaskoczenia w kinie. Jak już chcecie zdradzić część fabuły to zaznaczcie to jakoś, czy coś, ja nie chcę nic wiedzieć.
No ja na przykład nie wiem bo po pierwsze -wszyscy mówili o Tauriel i Kilim, a po drugie - należę do tych osób, które przed premierą nie oglądają videoblogów, zdjęć i nie czytają spojlerów bo wszystko chcą zobaczyć dopiero na seansie, także wolałabym nie wiedzieć tego. na pewno jest wiecej takich osób, więc następnym razem zaznacz, że to spojler zanim napiszesz.
Skąd takie informacje, można źródło? Jak ja bym chciała żeby to była prawda, Legolas akurat ani mnie ziębi ani grzeje :D
Słyszałam o Kilim, a ostatnio właśnie o Legolasie. Jestem całkowicie temu przeciwna :P
Jak to napisałeś to od razu przypomniała mi się moja ulubiona bajka z dzieciństwa, którą miliony razy na dobranoc czytał mi tata "Trzymaj się Kamil" Wandy Chotomskiej ;)
Znajomość z dzieciństwa. Co do elfów dziwnie to brzmi. Czyli znają się już setki lat, gdyby coś miało być między nimi to już by Tauriel była jego żoną. Tylko Thranduil raczej by nie pozwolił, żeby jego syn ożenił się z plebsem. Bardziej interesują mnie relacje Legolasa z ojcem. W końcu Legolas pokaże się z innej strony i może być ciekawie, tym bardziej, że widziałam na zdjęciach jego wkurzoną minę, więc z kimś się będzie kłócił. Na analizie traileru ci gości mówili, że prawdopodobnie Legolas tak wygląda, żeby nie odstępował królewskości swojemu ojcu. I ogólnie coś tam gadali o relacji ojciec-syn, więc szykuje się coś fajnego. Tauriel powinna zejść na drugi plan.
Z tego artykułu wynika że znają się od dzieciństwa a ich znajomość będzie dość znacząca ;) http://insidemovies.ew.com/2013/06/05/evangeline-lilly-hobbit-desolation-of-smau g/
Ale w innym wywiadzie Evangeline mówi że Tauriel ma zaledwie 600 lat za to Legolas 1900. Więc jaka tu znajomość z dzieciństwa ?
Znajomość z dzieciństwa ;D Jakoś trudno to sobie wyobrazić. W sumie to i tak oboje są młodzi. Jak będzie romans to się zerzygam w inie na pewno i się wścieknę! To ma być tylko przyjaźń, nic więcej!