PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 327342
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Otóż najpierw cytat:
"Tauriel należy do elfów leśnych z Mrocznej Puszczy. Jest członkinią elfiej straży. Choć jest postacią wymyśloną na potrzeby filmu, to ma być związana ze znanym z książek Tolkiena Legolasem."

Pytałem jednego filmwebowicza co sądzi o ewentualnym związku Legolasa i Tauriel. Mówi, że to dobry pomysł. Osobiście jednak uważam, że to psuje klimat Śródziemia, zwłasza jako takiego przedstawionego w "Hobbicie". Co o tym myślicie?

pio387

Mysle że Tauriel po czesci będzie zakochana w Kilim i po części w Legolasie. Podobno ona uratuje życie Legolasowi sama ginąc.

kamilxxx09

A czemu akurat w Kilim? Proszę o źródło.

pio387

jak sie nie sledzi tego co się dzieje na forum to tak jest. Mnie się szukać tego nie chce.

kamilxxx09

Ok. Ale ja równie dobrze powiedzieć, że mój sąsiad ma wylęgarnię Muminków. I co ty na to ?

ocenił(a) film na 7
pio387

Zasada nr 1 na tym forum: Nigdy nie słuchaj kamilxxxa. On cały czas pisze jakies niusy o hobbicie, nie dajac zadnego zrodla - same plotki.

Baginzys

Ja tam go lubię. Ale dobrze by było, aby podał źródło.

ocenił(a) film na 6
Baginzys

Boże!! Ludzie, na prawdę nie wchodzicie na forum?!?! Już od daawna pisali o tym że Kiliego będzie coś łączyło z tą Tauriel......

ocenił(a) film na 8
weronika_LOTR

Nie mamy prawdziwe życie też.

ocenił(a) film na 6
tomciog18

Ohh, Czasami po prostu wchodzę na forum, a przez jakiś czas wszędzie o tym pisali, we wszystkich tematach na forum Hobbita, na fanpage'ach (nie wiem jak to się pisze) na fb i wgl. Więc wiedziałam. Ale swoje życie też mam...

ocenił(a) film na 8
weronika_LOTR

Ale ktoś mógł tutaj nie wchodzić i nie wiedzieć i nie jest to takie dziwne chyba ;].

ocenił(a) film na 6
tomciog18

Nie no, niby tak, ale ja się dowiedziałam, a nie szukałam. :P

pio387

Nie znajde tego źródła bo to było chyba dawno, jakieś półtora roku temu.

kamilxxx09

No więc wszystko mogło się zmienić.

pio387

Mogło.

kamilxxx09

Ale uznajmy spekulację za możliwą rzecz.

pio387

Każdym razie co myślicie o takim związku. Chodzą razem, gadają razem. A w innych dziełach Tolkiena też były wątki miłosne np. Beren i Lúthien.

pio387

Może być. Mi nie przeszkadza to. Wątpie, że Tauriel będzie przeszkadzać, może wzbogaci film swoją rolą. Obojętnie jak zagra to i tak wszystkich przyćmi Thranduil :P

Toma1910

Możliwe

ocenił(a) film na 10
Toma1910

No to na pewno :D

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

Dokładnie ..w końcu to podróba Thingola ;) nawet meli(a)ne urządził sobie na styl Menegroth ;) ni mniej będzie kozacką postacią zaraz po uzbrojonym w pełnym rynsztunku Thorinie i jego siostrzeńcach a także Smaugu i Beornie ;) no i ..nekromancie ;) jak ktoś pisał ..szkoda ze to już ostatnie filmy z śródziemia ... bo chętnie obejrzał bym Silmarillion w postaci 6 części jak SW uczynione ręką PJ'a ....

ocenił(a) film na 10
Joseph88

"Silmarillionu" jeszcze nie czytałam, jestem na razie na "Władcy ... ".
Ja tam wierzę, że Thranduil wszystkich przyćmi.

ocenił(a) film na 9
RaptorRed

To po "Władcy .." polecam "Hobbita" a potem właśnie "Silmarillion" gwarantuje że będziesz pragnąć ekranizacji jak ja ;) Mało tego idę o zakład że przyćmi on w twoich odczuciach pozostałe książki :] ...bardzo polecam przerobić "Silmarillion" jest po prostu fantastyczny :].

ocenił(a) film na 10
Joseph88

Ja "Hobbita" przeczytałam najpierw :D
Teraz czytam "Władcę ...", a potem "Silmarillion" i "Niedokończone Opowieści" (bo jak na razie czytałam tylko rozdziały, w których był wspominany Thranduil...).

ocenił(a) film na 9
pio387

bo od początku wszyscy mówią, że będą czuć do siebie miętę, a raczej on do niej. Nie wiem w ogóle skąd tu się wziął Legolas. Nie chcę, żeby elfy miały romans, to takie pospolite i ludzkie i w ogóle nie pasuje...

ocenił(a) film na 6
Aredhel125

Nom, mi też to nie pasuje :/

ocenił(a) film na 8
Aredhel125

Brakuje jeszcze, żeby rodzili się jak orkowie w adaptacjach filmowych. xD

ocenił(a) film na 10
pio387

bo ona się w nim poprosuo zabujała tak było na filmie ale nie wiadomo dla czego...

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

błagam Cię nie spojleruj! Jeśli to prawda to potem zero zaskoczenia w kinie. Jak już chcecie zdradzić część fabuły to zaznaczcie to jakoś, czy coś, ja nie chcę nic wiedzieć.

Aredhel125

Chciał tylko powiedzieć o pewnych dawnych spekulacjach.

ocenił(a) film na 9
pio387

Faktycznie zabrzmiało jak spekulacja...

Aredhel125

To było już tak dawno i tak było o tym głośno że każdy to wie.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

No ja na przykład nie wiem bo po pierwsze -wszyscy mówili o Tauriel i Kilim, a po drugie - należę do tych osób, które przed premierą nie oglądają videoblogów, zdjęć i nie czytają spojlerów bo wszystko chcą zobaczyć dopiero na seansie, także wolałabym nie wiedzieć tego. na pewno jest wiecej takich osób, więc następnym razem zaznacz, że to spojler zanim napiszesz.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

dzieki za spojler :D

kamilxxx09

Tauriel uratuje Legolasowi życie? :0

ocenił(a) film na 2
kamilxxx09

Skąd takie informacje, można źródło? Jak ja bym chciała żeby to była prawda, Legolas akurat ani mnie ziębi ani grzeje :D

ocenił(a) film na 9
pio387

Słyszałam o Kilim, a ostatnio właśnie o Legolasie. Jestem całkowicie temu przeciwna :P

sandrasakaszfil

Myslę że to będzie tylko taka znajomosć z dzieciństwa.

kamilxxx09

Wcześniej mówiłeś inaczej Kamilu :D

ocenił(a) film na 9
pio387

Jak to napisałeś to od razu przypomniała mi się moja ulubiona bajka z dzieciństwa, którą miliony razy na dobranoc czytał mi tata "Trzymaj się Kamil" Wandy Chotomskiej ;)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Mam taką nadzieję :)

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Znajomość z dzieciństwa. Co do elfów dziwnie to brzmi. Czyli znają się już setki lat, gdyby coś miało być między nimi to już by Tauriel była jego żoną. Tylko Thranduil raczej by nie pozwolił, żeby jego syn ożenił się z plebsem. Bardziej interesują mnie relacje Legolasa z ojcem. W końcu Legolas pokaże się z innej strony i może być ciekawie, tym bardziej, że widziałam na zdjęciach jego wkurzoną minę, więc z kimś się będzie kłócił. Na analizie traileru ci gości mówili, że prawdopodobnie Legolas tak wygląda, żeby nie odstępował królewskości swojemu ojcu. I ogólnie coś tam gadali o relacji ojciec-syn, więc szykuje się coś fajnego. Tauriel powinna zejść na drugi plan.

Aredhel125

Oby nie zeszła.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Dlaczego?

Aredhel125

Bo to będzie świetna postać.

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Skąd wiesz?

Aredhel125

Przeczuwam.

Aredhel125

Z tego artykułu wynika że znają się od dzieciństwa a ich znajomość będzie dość znacząca ;) http://insidemovies.ew.com/2013/06/05/evangeline-lilly-hobbit-desolation-of-smau g/
Ale w innym wywiadzie Evangeline mówi że Tauriel ma zaledwie 600 lat za to Legolas 1900. Więc jaka tu znajomość z dzieciństwa ?

ocenił(a) film na 9
Ataga99

Znajomość z dzieciństwa ;D Jakoś trudno to sobie wyobrazić. W sumie to i tak oboje są młodzi. Jak będzie romans to się zerzygam w inie na pewno i się wścieknę! To ma być tylko przyjaźń, nic więcej!

ocenił(a) film na 6
Aredhel125

Też się porzygam "/. Nie powinni czegoś takiego odstawiać w Hobbicie..