PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=469867}

Hobbit: Pustkowie Smauga

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013
7,6 327 tys. ocen
7,6 10 1 327342
6,3 52 krytyków
Hobbit: Pustkowie Smauga
powrót do forum filmu Hobbit: Pustkowie Smauga

Otóż najpierw cytat:
"Tauriel należy do elfów leśnych z Mrocznej Puszczy. Jest członkinią elfiej straży. Choć jest postacią wymyśloną na potrzeby filmu, to ma być związana ze znanym z książek Tolkiena Legolasem."

Pytałem jednego filmwebowicza co sądzi o ewentualnym związku Legolasa i Tauriel. Mówi, że to dobry pomysł. Osobiście jednak uważam, że to psuje klimat Śródziemia, zwłasza jako takiego przedstawionego w "Hobbicie". Co o tym myślicie?

użytkownik usunięty
pio387

To chyba coś wyjaśnia.

http://25.media.tumblr.com/55a05adc6f59c39b8caeea6040041e47/tumblr_mp9xnqMXJx1rg 58qfo1_250.gif
Tauriel co twoje elfie oczy widzą.

ocenił(a) film na 8
pio387

Dopiero teraz obejrzałam zwiastun wiem zbrodnia i bardzo się cieszę że tyle Legolasa będzie...Moja ulubiona postać. A że babkę mu dadzą to jeszcze lepiej. Co ma taki zajebisty facet sam się szwendać.

użytkownik usunięty
pio387

Strasznie to przeżywacie dziewczyny. "Legolas - mój ulubieniec nie może mieć żadnej kobiety. Dopóki nie dostanę się do Śródziemia" :D

pio387

Bycie związanym z kimś nie oznacza jedynie bycia parą. Myslę, ze Legolas i Tauriel są takimi "brothers in arms", walczą ramię w ramię i to jest to ich "związanie".

pio387

Nie jestem fanką Legolasa ale on nie może być z Tauriel! Po pierwsze, ona go nie kocha a po drugie, nie wyobrażam sobie Legolasia z jaką kolwiek kobietą. Może sobie kogoś znajdzie ale dopiero po wydarzeniach w WP. A wracając do Tauriel, to zauważyłam że poczuła coś di Kiliego, albo też nie a wyobraźnia plata mi figle :D
Ja w sumie nie przepadam za mieszaniem ras. Niestety Aragorn związał się z Arweną, więc musiałam się do tego przyzwyczaić i teraz już się z tym pogodziłam i to nie jest takie złe.
Chciałabym zobaczyć Kiliego i Tauriel razem :3
A że zadam takie pytanie - a Gandalf?
Gandalf i kobieta. Zgadnijcie z jaką elfką łączę Gandalfa xD
A Bilbo? Czemu nie zastanawiacie się nad parą dla Bilba? :D
Przeraziło mnie to co ostatnio widziałam na internecie! Pfu pfu Thilbo - Thorin i Bilbo!
Frodo, nasz mały Frodo i kobieta.. hmn ciekawe xD
No bo Sam znalazł sobie żone, razem z Rosie mają dzieci i żyją długo i szczęśliwie!
Czytałam gdzieś że Meriadoj, ożenił się z niejaką Estellą (nazwiska niepamiętam, chyba coś na B)
A Pipin? Nie wiem czy to prawda, bo nie pamiętam gdzie to czytałam ale podobno też miał kobietę. Nie pamiętam jej imienia (Chyba coś na A), urodzona w jakimś leśnym, ukrytym w buszu miasteczku. Hobbity z okolicy bały się hobbitów z tego miasteczka bo byli oni silni i niszczyli wszystko co stanęło im na drodze (tak w skrócie). Gdy nadeszła wojna ukryli się gdzieś w środku wielkiego lasu. Potem słóch po ich zaginął i zostali uznani za wyginiętych.
A jak poznała się z Pipinem? Pojawiła się w The Shire razem z swoją koleżanką (kokeżanka ta była jak Sam, nosiła rzeczy xD). Ona podróżowała by znaleść bestię-wilka (coś jak wilkołaka) więc Gandalff kazał Pipinowi, Merremu i Samowi wyruszyć z nimi.
Oni przeżywali tam różne przygody, chyba nawet znaleźli Froda. I coś tan było dalej, zabili bestie i potem Sam napisał hustorie o dziewczynue w czerwonej pelerynie ( aha, zapomniałam wspombieć że ta hibbitka miała czerwoną pelerynkę) która spotkała w lesi ''wilka'' - i to niby miało być znane nam 'Czerwony Kapturek'. Nie wiem czy to prawda ale jak chcecie dowiedzieć się więcej to piszcie pod xD
No i to tyle - moja opinia :D

ocenił(a) film na 9
pio387

Po pierwsze: PJ ogłosił już dawno na facebooku, że nie będzie związku romantycznego pomiędzy Legolasem i Taurielą. Dlaczego miałby to zmieniać? W którejś książeczce jest powiedziane, że on darzy ją raczej uczuciem braterskim, coś a'la zazdrosny i nadopiekuńczy starszy brat. Evangeline mówiła mniej więcej to samo. Raczej uczucie Kiliego do Taurieli jest zapowiedzią tego, co będzie w LOTR, czyli przyjaźni Legolasa i Gimliego.

ocenił(a) film na 5
Kayleigh90

holera a ja myślałem że na swoich profilach na fejbuku zmienią status na w związku aż bym polubił i udostępnił

ocenił(a) film na 10
perwersyjnylangust

Gratólóje ortografi, drogi pszyjacieló.

ocenił(a) film na 5
Annqa

aś mi dowalił

ocenił(a) film na 10
perwersyjnylangust

Tak, moje imię wyraźnie wskazuje na bycie mężczyzną.

ocenił(a) film na 5
Annqa

łał

ocenił(a) film na 10
perwersyjnylangust

Anna Maria - jedyny mężczyzna, który jest kobietą.
*facepalm*
Jeśli istnieje jakaś lista rzeczy, które trzeba zrobić aby dziecko było kretynem, to twoi rodzice bardzo sumiennie jej przestrzegali.

ocenił(a) film na 5
Annqa

super

ocenił(a) film na 10
perwersyjnylangust

Po rodzaju twoich odpowiedzi wnioskuję, że jesteś skończony, więc alae.
*wsiada na smoka i odlatuje jak najdalej od tej idiotycznej planety*

ocenił(a) film na 5
Annqa

nie wierze

pio387

A nieee to oni się zakochali tylko, potem Pipin ożenił się z Perełką z Cos Cleed xD

ocenił(a) film na 7
pio387

W Trauieli zakochał się Legolas ale ona kocha krasnoluda Kiliego i Kili też ją kocha

pio387

Ja osobiście twierdzę, że jeśli Legolas ma z kimś być (a bardzo bym tego chciała) to tylko z Tauriel. Z resztą nie wyobrażam sobie kto inny mógłby być jego dziewczyną. Z resztą on przecież był w niej zakochany. Później co prawda w Bitwie pięciu armii (Uwaga Spoiler) zakochuje sie w Kilim, i całuje go gdy jest już nieżywy, ale chciałabym żeby uświadomiła sobie że go nie kocha i żeby chciała być z Legolasem. Bardzo mnie ciekawi jaka byłaby jej reakcja gdyby w filmie dowiedziała się że Legolas odszedł.