PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361444
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

parę zabawnych momentów, kilka dramatycznych. Nie brakowało też paru głupot (trudno mi wyobrazić sobie menadżera, pilota czy nauczyciela przychodzących do pracy co drugi dzień z obitym ryjem). Film ma fajną ścieżkę dźwiękową ale już zdjęcia nieco wkurzają - zwłaszcza modny ostatnio zabieg kręcenia kamerą z ręki. Niemniej wielowątkowa historia poprowadzona jest całkiem przyjemnym tempem. Polecam.

ocenił(a) film na 6
rock79

nawet nie niezły tylko bardzo dobry, już widzę dzieciaki które będą wracały do tego filmu po latach jak moje pokolenie do Rockiego czy Rambo.

rock79

cyt:"Nie brakowało też paru głupot (trudno mi wyobrazić sobie menadżera, pilota czy nauczyciela przychodzących do pracy co drugi dzień z obitym ryjem)"
;) śmiało, możesz sobie wyobrażać. UK to wolny kraj i mało komu przeszkadza co robi ktoś inny.

użytkownik usunięty
rock79

Mam kumpla, który jest kibolem Lecha. Często widziałem go z obitym ryjem. Jego kumpli także, choć oni byli dorosłymi, na co dzień zajmującymi się normalnymi profesjami ludźmi. Zależy, z jakimi kręgami miałeś styczność. Ale podejrzewam, że w życiu zdarzają się takie sytuacje, o których mi się nie śniło, a z którymi się jeszcze nie zetknąłem.

ocenił(a) film na 9
rock79

Oglądałam i również polecam. Wprawdzie Elijah mi tu trochę nie pasuje, ale ogólnie film świetny i na pewno nieraz do niego wrócę :)

rock79

No ale w sumie to każdy ma swoją pasje nawet nauczyciel ;D I zgadzam się z beasf nie tylko w UK ale i w innych krajach ludzi mało obchodzi to co robi ktoś inny tacy ciekawscy to tylko w Polsce.

ocenił(a) film na 10
rock79

dla mnie film jest najlepszy. i fajne jest to ze GSE nie nękało zwyklych ludzi(np prrzechodniów) tak jak to robił caly hatcher(scena w restauracji). podobalo mi sie to ze oni tlukli siebie nawzajem a nie ludzie ktorzy sobie przyszli spokojnie zjesc obiad. tommy idiota

ocenił(a) film na 7
aabb

bo to film familijny... nie ma GSE jest, a w zasadzie było ICF !

ocenił(a) film na 8
chudyWKS

Polecam oglądnąć Rise of The footsolider - bije po pysku i także liże tematykę kibiców, z początku.

ocenił(a) film na 4
rock79

słaby ten film i to bardzo. Męczyłem sie jak to ogladalem. Może dlatego, że nie jestem kibicem piłkarskim.(a własciwie nalezałoby powiedzieć - kibolem). Co to ten film miał niby ukazać? Że wśród bandy kiboli, którzy pozabijaliby się najchetniej nawzajem jest miejsce na takie wartości jak honor, braterska przyjaźn? Do mnie to nie przemawia.