Uznali ze ten film to najgorsza kicha,fabuła schematyczan,mało interesująca K***A co za łebki to recenzowały ten film.zobaczcie na świerze listopadowe czasopismo FILM,to arcydzieło jak dla mnie w dziedzinie dramatu(filmu o hooliganach i piłce)dostalo tylko 2 gwiazdki na 5.TO JEST SKANDAL.
Ten film góruje nad wszystkim,jest to jeden z nielicznych filow jakie wywarł na mnie wrażenie!!Muzyka rewelacyjna!!
9/10
Piszcie tutaj,trzeba propagandowac na ten temat!!to nie słychane ze taki film dostał tylko ** co za łebki w tej redakcji są.
Dlatego czytam KINO a nie film:P wspolczuje wszystkim ktorzy maja do czynienia z gazeta dla malolatow...:P Pozdrawiam
Wiesz redaktorem naczelnym czasopisam "Film" jest Marcin Prokop i to do niego trzeba mieć pretensje.
A tak wogule to tesh się NIE zgadzam z tą oceną bo film jest Boski!! !! !!
Musimy walczyć o ten film nie możemy pozwolić go tak zgnoić ten film ma 10/10 ;)
Hooligan Górą !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koleś rozumiem że mógł ci się spodobać bo jak się to mówi sa gusta i guściki ale nie rzucaj tekstów typu ,, to arcydzieło jak dla mnie w dziedzinie dramatu” bo w ten sposób się kompromitujesz, Moja ocena 6/10. A redaktorom prasy która zajmuje się recenzjami filmu to daj spokój bo to w większości, filmoznawcy i w przeciwieństwie do ciebie na pewno więcej zobaczyli filmów i ,,czegoś takiego” nigdy nie nazwali by arcydziełem !!!
Akurat recenzenci Filmu są różni i nie mają nic wspólnego z tym błaznem Prokopem. Wprawdzie gazety nie kupuję , ale recenzje przeczytałem i całkowicie się z nią zgadzam. Film jest pochwałą braterskości , i wyższością huligaństwa nad nauką. Cóż. To pierwsze się zgadzam , ale dlaczego ukazano huliganów którzy biją ludzi dla zabawy , jako osoby który powinny tak robić. Bo w tym filmie cały czas gadali o tym jakie znaczenie jest męskiej przyjaźni i waalili się po ryjach... Fascynujące. Do tego Wood zagrał średnio , nie pokzano żadnej przemiany bohatera , po prostu wywalili go z uczelni , załamał się chłopak , zaciągnął się do kiboli , i odkrył jakie życie jest piękne . No arcydzieło po prostu. Tylko szkoda że takie nudne , średnio zagrane , kiepsko wyreżyserowane i głupie.
Problem w tym, że najwięcej negatywnych komentarzy w stronę tego filmu wysyłają osoby, które posiadają znikome pojęcie o piłce nożnej, oraz miłości do klubu ;) Film zaprezentował się bardzo dobrze, został zrobiony dla określonej grupy osób, a postać Wooda jest tutaj jedynie symboliczna, w sensie zarobienia większej gotówki na jego nazwisku ;)
Bądz tak dobry i wskaż gdzie jest powiedziane ze chuligani sa ponad nauką? a może chodziło o to ze w takim harvardzie tez dzieje się gówno...mimo że nie piorą się po ryjach to nie jest wcale ciekawiej:] może ten film pokazuje ze nie wszyscy hooligans są tacy sami... tacy jak Tommi... ale Ty pewnie nie masz zielonego pojęcia o pilce, kibicach i relacjach między nimi. Fakt film jak dla mnie jest troche zbyt hooliwodzki ale i tak uważam go za jedną z perełek ostatnich miesięcy. pzdro
Tak wcześniej krytykowałeś ten film, a dajesz mu ocenę 6/10? Zaskakująco wysoka to nota jak na opinię, którą masz o "Chuliganach"...
Nie w tym miejscu miał się znaleźć powyższy post, który skieorwany jest do maxa1241.
Tak aby było ściśle... Maksymalna ilość gwiazdek w "Filmie" to 6, a nie 5. Tyle że rzadko który film tyle otrzymuje...
...a poza tym to redaktorów z "Filmu" szanuję (nawet Żurawieckiego, choć uważam, że niekiedy za bardzo się czepia) i często biorę pod uwagę ich opinię przy wyborze filmu do obejrzenia. To, że Prokop jest naczelnym, nie oznacza, że trzeba od razu skreślać wszystkich recenzentów!
Moim zdaniem od kieny FILMEM zaczął sie zajmować Prokop to pismo to poszło w dół a nie w górę. Choć większość z nie znanych mi powodów uważa inaczej.
że odkąd Prokop zajmuje się Filmem owo pismo jest słabsze, też się zgadzam. Czasam się zastanawiam, czy to nie jego zasługa, że pozbyto się Anktykwariatu i Sporów o filmy przy Dziewięciu gniewnych ludziach. Niemniej jednak moim zdaniem poziom recenzji nie spadł.
Recenzji nie, ale ogólny pomysł na pismo mi się nie podoba. Zresztą tak naprawdę film najbardziej lubiłem w latach 2001-2002 (kiedy tak naprawdę zacząłem go czytać - wcześniej specjalnie go nie znałem). Później też było całkiem nieźle, ale wolałem ich starszy styl i dawniejsze działy (zwłaszcza ten o starym kinie). To co jest teraz zaczyna mnie interesować coraz mniej i powoli przerzucam się na Kino i Cinemę :(
max1241 czy raczej moze mam ci mowic maksiu? phi, smutne jest ze tak sie bardzo sugerujesz opinia "filmoznawcow" z filmu, to tak jakbys nie mial swojego mozgu. mialem kiedys kumpla, dla ktorego wyznacznikiem byl niejaki Garbicz, na pewno ktos o nim slyszal. ten moj kumpel nie spojrzal na zaden inny film dopoki Garbicz nie powiedzial ze jste dobry. pamietam jak powiedzial do niego "fajny film widzialem tydzien temu w kinie, matrix, efekty ale nie tylko, super tresc naprawde dobry", a on powiedzial, ze dzisiejsze kino jest do d**y, ja mowie obejrzyj sobie requiem dla snu, odpowiedzial mi to samo. pomyslalem sobie, ze jak Garbicz napisze cos dobrego o matrixie w swojej kolejnej ksiazce to dopiero wtedy obejrzy. ty maksiu, heh, jestes workiem noszacym organy wewnetrzne i nic wiecej, tak jak moj kumpel, kreatywnosc u ciebie konczy sie na postawieniu kloca w kiblu. zamiastu tu zagladac to wpadnij od czasu do czasu do klubu milosnikow wajdy-glajdy, obejrzyj sobie jakas lekturke, a kino dla mezczyzn zostaw doroslym, pozdr
Co by nie mówić o tym filmie to nie wiem jak to mogło sie stać że jest on w pierszej dziesiątce na TOP100.W ogóe wszystko sie na tej liście pomieszało.Filmwebowicze mają coraz gorszy gust
Ktos wyzej napisal ze rola Wooda byla kiepska... ja sie z tym nie zgodze! Jak DLA MNIE Frodzik powinien dostac Oskara za ta role. A odnosnie tego ze nie widac zmiany bohatera. Czyzby? Najwidoczniej dyskutujemy o dwoch roznych filmach, bo przemiana jest tak widoczna ze slepiec by ją wychwycil SLUCHAJAC tylko tego filmu. Jak dla mnie 10/10 - na rowni z Football Factory. Nie jestem zadnym fanem pilki noznej, a tym bardziej Hoolingansem, ja tu tylko dyskutuje o obrazie, ktory przedstawil ten scenariusz - to bylo wspaniale. Oby wiecej takich filmow, a opinie z miesiecznika film wyrwalbym i podtarlbym sobie nim d*pe. Pozdrawiam
Ci ludzie nie wstydza sie swoich ocen, ale nie oznacza to ze zawsze sa one poprawne. Z tym jak ocenili Hooligans sie kompletnie nie zgadzam... P.S. Kodeks46 byl slabizna :)
a mi sie ten film nie podobał shit amerykanski i zapewniam was ze jestem \ kibicem. Wiec nie piszcie co niektórzy, że film kibicom sie podoba bo chyba tylko kibicom Wisły hahahahaha
Ktos wskoczyl na temat kodeks 46. sadze, ze ten film byl bardzo dobry dla osob wrazliwych, ja taka jestem (wydaje mi sie), bardzo mi sie podobal, jezeli chodzi o green street hooligans u mnie dostaje 10/10. Zajebisty. UNITED!!! UNITED!!!
karrus opowiedz cos osobie. moze dowiemy sie czegos ciekawego o naszych przodkach :) widzisz jaki jestes madry, umiesz juz czytac i pisac, jeszcze naucz sie wstrzymywania moczu i bedzie okey, przyda ci sie łajzo.
hehe, Ibrah, nie warto... nie warto zawracac sobie glowy taki wypowiedziami, bo to ich prowokuje jeszcze bardziej. Niech ludzie piszacy takie elokwentne posty mysla ze ich wypowiedzi zmienily sens naszego zycia i ze nam pomogly. Prawda jest taka ze przeciez kazdy normalny czlowiek, ktory przeczyta taki post sam sie z niego smieje :)
Post skierowany do Ibrah Wiesz koleś powiem ci ze zabawny z ciebie człowiek uważasz się za wielkie indywidułum którego absolutnie nikt nie kszałtuję a nie potrafisz konstruktywnie obronić swojego stanowiska, potrafisz za to kogoś zbluzgać jak dla mnie w niezwykle mizernym wykonaniu, ,, jeszcze naucz sie wstrzymywania moczu i bedzie okey” myśle że twój cytat mówi sam za siebie, Buraku skąd ty się urwałeś, myslisz ze błyszczysz że jesteś elokwentny ? dużo jest tutaj takich pajaców aly ty jak dla mnie lansujesz się w czołówce, i jeszcze ten teks o twojej nie przeciętnej wrażliwości, no tak faktycznie jesteś pod tym względem ewenementem skoro zachwycasz się w tym samym stopniu takim arcydziełem jak ,,Czas Apokalipsy i gównianą amerykańską szmirą pod tytułem Green Street Hooligans ckliwym dramacikiem zrobionym na amerykańską modłę, na dodatek nasz nadwrażliwiec strasznie wszystkich obraża jak tylko ktoś się z nim nie zgodzi dla informacji powiem ci cieciu że sam miałem zajecia z filmoznastwa na uczelni i na pewno więcej wiem na ten temat niż ty, a takie filmy jak czas apokalipsy to ja oglądałem i takich samych spazmów dostawałem, kiedy ty robiłeś jeszcze w pieluchy.
po pierwsze nie jestem elokwetny - łajzo. po drugie nie stawiam na rowni czas apokalipsy z green street hooligans - szmato. po trzecie "że sam miałem zajecia z filmoznastwa na uczelni i na pewno więcej wiem na ten temat niż ty" - rozwaliles mnie, hahah, czyli wszyscy ktorzy nie mieli wykladow z filmoznastwa - wypad z forum bo maxiu (maxior, maxi) zna sie lepiej, a my tłumoki lepiej sie nie wypowiadajmy. max? wiesz, ze jestes idiota?
No tak ... jak zwykle za i przeciw. Ja jestem ZA, film dobry z przesłaniem( może nawet nie jednym). Nie jestem kibicem ale czaje ich obyczaje. Nie jestem zwolennikiem lania w morde tych którzy są za przeciwną drużyną(nie tylko ja), ale jak z filmu wyniaka dużo jest "kiboli" i nie zapominajmy że film jest o anglikach a tam tj. w każdym innym kraju jest inaczej, podobnie ale inaczej.
A tak BajDeŁej... prokop to debil i na niczym sie nie zna, pewnie był pod wpływem nie znającego się na rzeczy krety(n)ka