PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 361 tys. ocen
7,5 10 1 361429
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

film o niczym

ocenił(a) film na 3

ten film jest dowodem na to, że to małpa pochodzi od człowieka, a nie odwrotnie. tu nie ma miejsca na jakąkolwiek boskość. ;-)

ocenił(a) film na 10
Muwistar

zwykła prowokacja do kłótni...

ocenił(a) film na 3
Rozalia12

jasne ;-)

ocenił(a) film na 8
Muwistar

Zabawne, bo Ty tą boskość widzisz w filmie "Podziemny Krąg " dając 10, serio ?? Aż tak według ciebie te filmy się różnią?? Hooligans, ocena 3 bardzo słaby?? Pomyśl za nim ocenisz film..
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
rafkos99

Tak Cię to rozbawiło? Naprawdę? Może Ty najpierw pomyśl. Te filmy różnią się od siebie okrutnie! Z tą boskością, to fakt, nie wyraziłem się precyzyjnie. Chodziło mi o pochodzenie człowieka, że ani od małpy, ani od boga. "Podziemny krąg" jest dla mnie boski ! Nie rozumiem, dlaczego nie dostał żadnej nagrody za scenariusz! "Pomyśl, zanim ocenisz film" - dobre! Co Ty, Belfer !? ;-) :-)

ocenił(a) film na 8
Muwistar

Nie, nie jestem :) Mają inną fabułę, choć podobieństwa występują, chociażby pociąg do przemocy. Filmy za to mają morały na wysokim poziomie
( choć rożne ) skłaniają nas do głębszych refleksji, ogólnie jakoś wykonania filmów są bardzo dobre, zdjęcia, dialogi na podobnym poziomie :)
Własnie dlatego dziwi mnie trochę duża różnica pomiędzy twoimi ocenami 10 do 3. Rozumiem, że Hooligans Ci się może nie spodobał, ale oceniając samo wykonanie filmów, to już oceny powinny być bardziej zbliżone :)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 3
rafkos99

co to znaczy "morał na wysokim poziomie" ? :-) mnie "Hooligans" nie skłonił do głębszych refleksji, więc może to już bardziej zależy od stanu ducha i zapotrzebowania. są filmy, które robiły na mnie wrażenie w wieku 18 lat, a teraz mnie śmieszą. Nie lubię nieuzasadnionej przemocy, choć w "Fight club" ma ona dla mnie większy sens, jest bardziej zjadliwa... no dobra, jest nawet trochę atrakcyjna. ;-)

ocenił(a) film na 3
Muwistar

ej, czy Ty widziałeś "Podziemny krąg"? W profilu masz w "chcę obejrzeć" :-)

ocenił(a) film na 8
Muwistar

Widziałem, nie wiem czemu nie oceniłem :)

ocenił(a) film na 8
Muwistar

Widziałem, tylko mam zaznaczoną opcje "chcę obejrzeć ponownie " A dokładnie dziewczynie muszą go nagrać :D

ocenił(a) film na 4
Muwistar

Ja z "Hooligans" wysnułem wniosek, że dzięki byciu chuliganem stadionowym, Frodo zmężniał, nabrał odwagi i pewności siebie.
Drugi wniosek, bardziej osobisty jest taki, że nigdy nie zrozumiem anglików.