Chwilę poszperałam i nie ma książki (jest książka o podobnym tytule "I że Cię nie opuszczę...czyli love story", ale to kontynuacja "Jedz, módl i kochaj" czy jakoś tak i to nie to). Natomiast czego się dowiedziałam - jest to film oparty na historii, która się naprawdę wydarzyła - wzmianki tutaj: http://pik.wroclaw.pl/pressroom/Niespenione-obietnice-filmu-I-e-ci-nie-o-n2604.h tml .
Pozdrawiam. :)
no właśnie też szperałam, ale masz racje to całkiem co innego ... a szkoda, bo najpierw przeczytałabym sobie książkę a później obejrzała film:(
Film bazuje na autentycznej historii Krickitta Carpentera z Farmington, który opisał historię swojego małżeństwa z Kim Carpenter w książcę pt. The Vow. Film pomija niektóre aspekty tej historii, między innymi głęboką religijność obojga bohaterów, którzy stwierdzili później, że właśnie ich wiara w Jezusa, skłaniała ich do walki o zachowanie małżeństwa zawartego przed Bogiem.
Film bazuje na autentycznej historii Krickitta Carpentera z Farmington, który opisał historię swojego małżeństwa z Kim Carpenter w książcę pt. The Vow. Film pomija niektóre aspekty tej historii, między innymi głęboką religijność obojga bohaterów, którzy stwierdzili później, że właśnie ich wiara w Jezusa, skłaniała ich do walki o zachowanie małżeństwa zawartego przed Bogiem.