PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10056847}
5,5 4,9 tys. ocen
5,5 10 1 4928
4,1 21 krytyków
Idź pod prąd
powrót do forum filmu Idź pod prąd

Prawie 40 lat jestem za "pan brat" z KSU (muzyka ,wydawnictwa ,podania ludowe....hahah), ale dopiero z filmu dowiedziałem się ,że na nazwę zespołu padły propozycje: tryzub czy bandera ????!!!!! Jeżeli to fakt historyczny to dlaczego pomijany wcześniej? Jeżeli fikcja filmowa to panie Siczka....cieniuteńko!!!!!! Jeżeli się mylę to proszę mnie oświecić.

ocenił(a) film na 6
dante75

też zwróciłem uwagę na propozycję nazwy i jestem ciekaw czy Siczka to zaakceptował. Podobnie z ukrainą za wschodnią granicą.

So_What22

To akurat spoko, ukraina tam byla zawsze. A ze wtedy to byla republika uktainska, to nie ma znaczenia. Ten tekst odebralem raczej tak, ze lokalesi gleboko w dpie mieli ze zsrr zagarneli ukraine pod swoje skrzydla

ocenił(a) film na 6
trobakowski

szło mi o to, że ukraina jest państwem suwerennym od 1990, a  powstanie KSU to druga połowa lat 70-tych.

So_What22

ja rozumiem co piszesz, ale to nie ma nic do rzeczy, nizaleznie od tego czy ukraina jest panstwem czy republika to cały czas to jest i była Ukraina, dla ludzi którzy tam mieszkają, za granicą zawsze byli ukraincy

ocenił(a) film na 6
trobakowski

wiem, jestem z Leska,

ocenił(a) film na 7
dante75

Nie zesraj sie z tą swoją nienawiścią...

A_ksel

smacznego......