PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530029}

Idy marcowe

The Ides of March
2011
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 93338
6,9 64 krytyków
Idy marcowe
powrót do forum filmu Idy marcowe

Gosling i Clooney znakomicie się w tym filmie spisali! Choć tematyka polityczna może się kojarzyć z nudą, tak oglądając "Idy marcowe" cały czas siedziałam zafascynowana w kinowym fotelu, choć tematyka ta zbytnio mnie nie interesuje :) Świetny film i bardzo ciekawe zakończenie. Choć czuję niedosyt, to film ode mnie otrzymuje 10 :)

ocenił(a) film na 7
doyna

Gosling, Clooney, Seymour Hoffman i Giamatti to gwiazdy dużego formatu i dla nich właśnie warto obejżeć ten film.
Mnie zaskoczyło dziwne zachowanie głównego bohatera filmu. Gdy dowiaduje się że stażystka spała z gubernatorem mówi jej że musi odejść z ich zespołu bo na tym etapie błędów się nie popełnia. A tymczasem sam popełnia wielki błąd spotykając się ze swoim przeciwnikiem Tomem Duffy.
Przez co ma same kłopoty i zostaje zwolniony . Dziwi mnie jego postępowanie.

ocenił(a) film na 8
neron4

Ludzki standard - wytyka się błędy innym swoich nie dostrzegając lub je bagatelizując. Jak się nie mylę to Jezus Chrystus powiedział "źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz!"

ocenił(a) film na 8
doyna

Widziałem lepsze dramaty polityczne, dlatego ten otrzymuje ode mnie 8/10 . Swoją drogą świetne i godne polecenia kino uchylające z leksza zakulisowe rozgrywki wyborcze i co by nie powiedzieć, zwykłą, dobrze nam znaną, ludzką podłość i zakłamanie. Dosłownie "po trupach do celu"