Chyba to, że pokazuje nam, jakie motywy przyświecają politykom i co tak naprawdę jest dla nich najważniejsze. Bo raczej nie społeczeństwo.
Ale przecież my to wszystko wiemy. Film nie jest zupełnie zaskakujący, wszystko jest podane na tacy od początku. Słaby, naprawdę.
Wszyscy, lub nie wszyscy. :)
Oczywiście, nie jest to ani zaskakujące, ale mimo to nie jest to film bezwzględnie zły. Przynajmniej dla mnie. Taki średniak na 5-6 w skali 10.
zgadzam sie z wami wszystkimi. wszystko wiadomo od początku a do tego zaserwowane w wyjątkowo rozwleczony sposób. jak dla mnie 5-6 to trochę wygórowana ocena ale wiadomo że każdy ma swój gust i o to w tym wszystkim chodzi. pozdrawiam wszystkich.
najgorsze było pierwsze 50 minut. Potem niby nieco lepiej, ale i tak całość okropnie przewidywalna i rozwleczona. Mnie nie ujął kompletnie. To że temat ambitny, nie czyni z filmu dobrego
Ja bym powiedziała, że nawet nie tylko politykom. Ogólnie ludziom... ja sobie po tym uświadomiłam jak bardzo nie wiemy, nie mamy nawet pojęcia co jest prawdziwym motywem tego, że ktoś się zachowuje względem nas tak a nie inaczej. W działaniach widzimy tylko efekt. I jasne, że to absolutnie nic odkrywczego.