PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530029}

Idy marcowe

The Ides of March
2011
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 93338
6,9 64 krytyków
Idy marcowe
powrót do forum filmu Idy marcowe

9/10

ocenił(a) film na 9

Bardzo dobry. Ryan Gosling jest niesamowity :)

ocenił(a) film na 7
Andrea_94

No fakt, Gosling jest spoko gość, ale mam nadzieję, że ta ocena to nie tylko ze względu na niego? :D

ocenił(a) film na 9
Lukas_Art

Pewnie, że nie :) Film naprawdę wart obejrzenia :)

ocenił(a) film na 4
Andrea_94

Dlaczego wart? Jestem ciekawa opinii osoby która dała 10.

użytkownik usunięty
siasiarzyna

Bo to bardzo dobry dramat polityczny. Trafnie oddaje atmosferę kampanii wyborczej ukazując jej dwa oblicza - to, które widzimy w mediach oraz to zza kulis. Mimo braku zawrotnie szybkiej akcji film trzyma w napięciu, nie zawiera przesadnej ilości dialogów, które kogoś mniej zainteresowanego tematem mogłyby odrzucić. Do tego dochodzą kwestie takie jak praca kamery czy muzyka, które pewnie każdy ocenia indywidualnie, mi akurat przypadły do gustu. Gosling grał przekonywająco co było dla mnie miłym zaskoczeniem - nie za bardzo wiedziałem czego się po nim spodziewać.

@Andrea_94:
Jeśli podobał Ci się ten film to polecam House of Cards - powinien Ci podejść :)

ocenił(a) film na 4

Aha, to może ja nie jestem nim tak zachwycona, ponieważ od dawna wiedziałam, że tak to wszystko od środka wygląda. :) Po prostu film niczym (oprócz końca) mnie nie zaskoczył. Przez to, że wiem jak kampania wygląda zza kulis był dla mnie nudnawy, dopiero pod koniec filmu trochę się ,,ożywiło''. A co do pracy kamery to też podobały mi się ujęcia w tym filmie :)

ocenił(a) film na 4

Aaa i dzięki za odpowiedź ;)

użytkownik usunięty
siasiarzyna

Również wiem jak to wygląda, dlatego ten film mi się spodobał ;)
Akurat bardzo lubię taki filmy, w których mimo pozornego braku akcji dzieje się sporo, a napięcie budowane jest dzięki dialogom. Idy były dobrym dramatem politycznym i tak do nich podchodziłem - nie zawiodłem się ;)

ocenił(a) film na 4

Ja po prostu spodziewałam się, że dowiem się czegoś nowego na temat kampanii wyborczej. Że wyciągną jakiegoś asa z rękawa, który mnie zaskoczy :) Może dlatego się zawiodłam? :)