PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530029}

Idy marcowe

The Ides of March
2011
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 93338
6,9 64 krytyków
Idy marcowe
powrót do forum filmu Idy marcowe

Czuję nominację do Oscarów i Złotych Globów (to jest tylko kwestią czasu...).

MF13

Dokładnie o tym samym pomyślałam oglądając zwiastun. ;d

ocenił(a) film na 10
MF13

No to teraz trzymamy mocno kciuki, bo to już jest kolejna genialna rola Ryana. Oscar i Złoty Glob musi być. To jest chyba jeden z najmniej docenianych aktorów. And the winner is.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KarolinaW_filmaniak

Dokładnie.
Ja Go uwielbiam i uważam, że powinien mieć na swoim koncie znacznie więcej nagród...

ocenił(a) film na 8
morskooka

Na pewno posypią się nominacje . Czekam bardzo na ten film .

ocenił(a) film na 8
KarolinaW_filmaniak

Zgadzam się, chłopak naprawdę ma talent. A tego typu filmy jak Ides of March mają duże szanse na nominacje. Zastanawia mnie tylko jedno - czy Ryana zakwalifikowali by jako aktora pierwszo- czy drugoplanowego w tym filmie?

ocenił(a) film na 9
ironia999

Drugoplanowy... chyba :)

ironia999

Oj, z tego co wiem to najpewniej będzie startował w wyścigu jako pierwszoplanowy.

MF13

Też coś tak czuję... Napewno Akademia nominuje ten film, kwestia w jakich kategoriach, i w ilu.

ocenił(a) film na 9
remy_rachel

Zakładam się, że co najmniej w 3 kategoriach.

ocenił(a) film na 9
remy_rachel

Przy okazji dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mego zaproszenia :)

MF13

Nie ma sprawy;) A masz może konkretnie sprecyzowane kategorie?

ocenił(a) film na 9
remy_rachel

Mam przeczucie, że za najlepszy scenariusz adaptowany, najlepszą rolę drugoplanową dla Ryana i za najlepsze zdjęcia... Zobaczymy ! To tylko moje wróżenie z fusów po nie najlpeszej jakości kawie... Krytycy filmowi zawsze mają tą lepszą... :D

ocenił(a) film na 9
MF13

Przepraszam za błąd - nie najlepszej...

MF13

No cóż, co możemy obstawiać po recenzjach płynących (na gondolach) z Wenecji?

Po pierwsze, Ryan Gosling na pewno ma szanse na wyróżnienie.
Po drugie, film i scenariusz adaptowany jak najbardziej wchodzą w grę, ale oczywiście bez szans na wygraną.
Po trzecie, Philip Seymour Hoffman zdaje się brylować najbardziej spośród kreacji drugoplanowych.

Nie wiem, czy nominują Clooneya za reżyserię - w tym roku w tej kategorii może być ciasno, a on sam dostaje większe pochwały za role w "The Descendants".