UWAGA NA SPOILERY!
Oglądałem film z kupionego w sklepie DVD (oficjalna wersja) jest scena drugiej rozmowy Stephena z Tomem Duffym. Postać Goslinga właśnie mówi coś w stylu "to moje życie" a po jego ramieniu lub przed nim przemyka coś dziwnego... aktor przerywa kwestię i gapi się na to, rytm wypowiedzi pada. Po sekundzie znów wraca do rozmowy. Po obejrzeniu tego z 10 razy widzę, że to ręka w rękawiczce... trochę dziwny gest, takie mieszanie palcami . I może pomyślałbym, że to któryś z aktorów go zrobił (jest dość niewyraźny), ale żaden rękawiczek po prostu nie ma.
Jakby do filmu trafił jakiś montażowy odpadek... co o tym sądzicie? Czy wersje inne niż polskie DVD też to mają? Czy na innych forach ktoś rozgryzł to czarne coś?
Wow, kurna brzi to jak jakas kopia (wersja) filmu widmo albo cos hehe no ciekawe, obejrze i zobacze...a czas w jakim sie to pojawia daloby rade...
Czas 1:11:23,
faktycznie dziwne to wygląda xD, ta ręka tak dziwnie macha palcami, gdyby Gosling wykonywał ten "gest" mówiąc kwestie nie zwróciłby na takiej uwagi, tak jak by w tym momencie ktoś inny machnął ta ręką :P
To musi być ręka Goslinga. Jak wchodzi do biura to ma czarne skórzane rękawiczki na rękach. Później jak przechodzą do pokoju Toma to je niby ściąga, a później z powrotem się pojawiają. Po prostu niedopatrzenie przy kręceniu kolejnych scen.
Ale tak czy inaczej... ten gest jest jakiś dziwny... aktor jakby się na niego gapi. Myślę, że to już nie małe przeoczenie rękawiczek a jakaś wtopa nieco większego kalibru.
Tak czy inaczej dobrze, że zwróciłeś uwagę na to, że rękawiczki się wcześniej pojawiają :-)
I to nie wygląda jak jego ręka, bo to nie jest gest towarzyszący jego kwestii tylko przypadkowa ręka kogoś innego. Gdyby Gosling nią poruszył to inaczej by to wyglądało. To jest jakiś dziwny ruch.
Gosling miał na początku rękawiczki. Ale fakt, oglądając to parę razy stwierdzam, że faktycznie ten gest był dziwny i zaskoczyło go to więc rzeczywiście to chyba jakaś większa wpadka:D
eee on się nie patrzy na to coś, tylko prosto przed siebie, nie w dół bo to widać by było
ale to jest dziwne trochę ogólnie ;/
Faktycznie:) Oglądając film nie zwróciłam na to uwagi, specjalnie przewinęłam do odpowiedniego momentu i jest!!! Obca rękawiczka jak nic
na mojej wersji dvd to jest w 1.08.40. normalnie wpadki nie wplywaja na gre aktorów ale tutaj ewidentnie gosling zmienil wyraz twarzy..
Myślę, że po prostu machnął ręką, w której trzymał rękawiczki i one tak bezwładnie mignęły (wcześniej rzuca je na stół ale wiadomo, że mógł być błąd). Chociaż wtedy nie powinien robić takiej dziwnej miny. W każdym razie przewijałam chyba 5 razy, bo wygląda to komicznie.
przed chwilą oglądałam film i to zauważyłam, ale pomyślałam że to tylko mi się wydawało, co prawda zaniepokoiło mnie to ale uzałam że to nie ważne. Ale teraz wchodzę na FW a tutaj temat o tym co zobaczyłam. rzeczywiście, to wygląda jakby ktoś machnął rękawiczkami w gęście "Hej Ryan, zapomniałeś rękawiczek!" a on się patrzy w tamtą stronę jakby się kompletnie zgubił, ale i tak ładnie z tego wybrnął. moim zdaniem powinni byli powtórzyć tę scenę. to trochę nie profesjonalne >.<
Również z ciekawości obejrzałem tę scenę kilka razy, ale dopiero po przeczytaniu Waszych wypowiedzi. Nie ma tu nic dziwnego, Gosling mówi 'This is... It's my life you talkin bout' - jest wtedy zrozpaczony, głos mu drży jakby miał się zaraz rozpłakać, nie ma tu żadnego niedopatrzenia, on macha ręką (albo obiema, nie widać) w geście 'i co ja mam teraz zrobić', jedyne co tutaj może być nie tak, to to, że nie jest to zbyt dobrze widoczne w kadrze. Przecież on nie wodzi oczami za tą rękawiczką, odwraca głowę w bok! Nie wiem jak to możliwe, że tak wiele osób tego nie zauważyło. Podsumowując - całkowicie naturalna reakcja Goslinga i (być może) złe kadrowanie. Chwilę później nawet słychać, jak ta ręka uderza w nogę...