PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530029}

Idy marcowe

The Ides of March
2011
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 93338
6,9 64 krytyków
Idy marcowe
powrót do forum filmu Idy marcowe

Śmieszą mnie demokraci, tak samo jak platforma w Polsce, ten film też mnie rozśmieszył...
Na jeżdżenia na republikanów było żałosne...

ocenił(a) film na 7
Jackson16

Fakt Platforma jest strasznie napastliwa w stosunku do PiS. Przecież Kaczyński to taki mały aniołek, a samo PiS to właściwie miłość w czystej postaci. PiS and LOve bracie...

ocenił(a) film na 5
rapacki

A czy ja użyłam w moim, powyższym komentarzu chociaż raz nazwę PiS? Warto uczyć się czytania ze zrozumieniem :)

ocenił(a) film na 7
Jackson16

Twoje wskazanie na PO dało do zrozumienia że inni politycy są lepi. Poza tym Demokraci-PO i Republikanie-PiS alegoria sama się narzuca. Wszyscy politycy to oszuści a wskazywanie jedynie na PO jest zakłamywaniem rzeczywistości. Jeśli chcesz być taki małostkowy to pytam do kogo odnosiła się alegoria "...tak samo jak platforma w Polsce, ten film też mnie rozśmieszył...
Na jeżdżenia na republikanów było żałosne..." na kogo tak "na jeżdża" Platforma? O kogo Ci chodziło skoro PiS to złe skojarzenie...

ocenił(a) film na 5
rapacki

Równie mogę być za Korwinem, Markiem Jurkiem czy Solidarną Polską...
Demokraci/liberały mają to do siebie, że malutko robią, zadłużają państwo, wciskają je w kryzys, nie wiadomo po jakiej stronie stoją, ale najwięcej plują na innych. Platfusy sypią jadem na PiS-zawsze tak było. Komorowski :'Jaki prezydent, taki zamach', 'strzelanie do kaczek'... Ogólnie wymyślanie na Kaczyńskich, że są mali, śmieszni itp...
Nie wszyscy są obłudni-znam osobiście polityków, którzy mają wielkie serce i sumienie, no ale kto jak chce. Media zawsze na każdego nasrają, jakim by nie było porządnym gościem...

ocenił(a) film na 7
Jackson16

W dużej polityce takich ludzi nie zauważyłem. Szczerze mówiąc polityka nienawiści jest wszechobecna i nie omija PiS, PO, SLD, PSL czy jakiejkolwiek mi znanej partii. Jeśli kogoś przegapiłem to podsuń kandydata bo naprawdę mam problem z głosowanie już w kolejnych wyborach. Miło by było się pozytywnie rozczarować.

rapacki

Korwin-Mikke. Chociaż i tak pewnie nigdy nie wygra, baaa nawet nie wejdzie do sejmu. Ja na niego głosuję w każdych wyborach. Swoją drogą zastanawiające jest to, że przed każdymi wyborami Korwin ma silne (być może najsilniejsze ze wszystkich kandydatów) poparcie wśród internautów, a jak przychodzi dzień wyborów to w porywach dostaje 1%. Myślę, że nie wygrywa bo ludzie boją się myśleć i być za siebie odpowiedzialnymi, a to proponuje Mikke. Ludzie wolą "opiekuńcze" Państwo, które na każdym kroku dyma nas jak tylko się da...

ocenił(a) film na 8
Gemini_2

Na Korwina ostatnio nie głosowali, bo spieprzył sprawę z podpisami i nie został dopuszczony do wszystkich okręgów, gdyby został, sytuacja pewnie wyglądałaby inaczej.
PO też nie cierpię, też miałem z nimi skojarzenia, oglądając film, ale gdyby film został pokazany z drugiej, republikańskiej, strony, pewnie bylibyśmy świadkami docinek na demokratów, więc, mając określone poglądy polityczne, nie przeszkadzało mi to w filmie.

ocenił(a) film na 6
Gemini_2

to nie jest zastanawiające, taki ma po prostu elektorat. Korwin jest w dużej mierze bożyszczem dzieciaczków nie mający jeszcze prawa głosu i studentów, którym nie chce się wziąć papierka z rodzinnego miasta, żeby zagłosować. sprawa 1% rozwiązana.

Magrat

Nie rozwiązana, to nie takie proste jak piszesz. Gdyby tak było, to Palikot, a nie Korwin nie wszedłby do sejmu, bo to elektorat ruchu palikota opiera się w dużej mierze na młodzierzy. Ci, którzy z racji wieku nie mają prawa głosu to nie jest elektorat Korwina.

ocenił(a) film na 8
rapacki

Demokraci to PO? Wiem, że mają kilka wspólnych punktów (na pewno więcej niż z PiS) ale moim zdaniem obydwie partie są konserwatywne na poziomie republikanów, PiS po prostu trochę bardziej. Pozdrawiam.

rapacki

Hej Dziewczyny :) Peace :)

rapacki

"Fakt Platforma jest strasznie napastliwa w stosunku do PiS. Przecież Kaczyński to taki mały aniołek, a samo PiS to właściwie miłość w czystej postaci. PiS and LOve bracie..."

Hehe! Dobre :D

ocenił(a) film na 8
rapacki

Hehe,uśmiałem się,dobre.