Witam,
czy ktoś zna podobny film do tego? Rok wydawania dowolny,byle tematyke podobna. Od razu pomijam film o Clintonie i premierze UK Tonym Blairze bo raz że juz widziałem, a dwa to moim zdaniem kompletnie co innego.
Czy ktoś mógłby coś doradzić, z góry dziękuję serdecznie.
Wszyscy ludzie prezydenta - podobno niezły, od dawna mam w planach się za niego zabrać ale zawsze coś ;p
też polecam Frost/Nixon - oglądałem i nie mogłem usiedzieć w kinie, jak to się skończy
Kandydat z R.Redfordem, Frost/Nixon, Nixon z A.Hopkinsem, Wszyscy ludzie prezydenta, Barwy kampanii, Królowa,
Pewne wątki polityczne są też w "Ghost writer", zaś problematyka zgnilizny moralnej ale, nie bezpośrednio odnosząca się do polityki w "Michael Clyton".
Dzięki, choć akurat tu pytałem właśnie o filmy dotyczące polityki... O ile w ogóle takie rozgrywki partyjne mozna polityką jeszcze nazwać. Także w tej chwili konkretnie o to, a nie ogólnie o moralności czy dwulicowości człowieka.
No i szkoda, że tylko filmy made in USA, ewentualnie z Wielkiej Brytanii, ale to że w Polsce tak słabo są znane kina chociażby niemieckie, francuskie czy włoskie to kompletnie inny temat. A wielka szkoda, bo jest przecież wiele wartościowych filmów. Jak się puszcza je w naszej telewizji to jest albo jakaś denna francuska komedyjka (pełno ich na HBO), albo niemiecki film wojenny (od razu zaznaczam, dobry, bardzo dobry ale dlaczego tylko takie), albo jakieś podróby Indiany Jones'a. A potem się czyta, że tylko Amerykanie umieją zrobić arcydzieło. Ale to inny temat.