PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530029}

Idy marcowe

The Ides of March
2011
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 93338
6,9 64 krytyków
Idy marcowe
powrót do forum filmu Idy marcowe

To jest

ocenił(a) film na 8

rok Ryana Goslinga-bez 2 zdań. Mam nadzieję że otrzyma Oscara bo zasługuje na niego jak mało kto...

ocenił(a) film na 7
shorty_2

zapomnij, niestety nie do niego powędruje Oscar a szkoda wielka

aktor zacny a w Drive pokazał pełną klasę

shorty_2

Fassbender jest aktorem roku, Gosling zajmuje w najlepszym wypadku drugą lokatę.

Już sama rola w "Shame" dobitnie o tym świadczy, a do niej dochodzą solidne kreacje w "Metodzie" i najnowszych "X-Men". A nie widziałem jeszcze "Jane Eyre"...

Gosling nie dostanie w tym roku ani Oscara, ani nawet nominacji, ale jeśli dalej będzie szedł w takim tempie, to z pewnością w najbliższych latach coś załapie.

ocenił(a) film na 9
shorty_2

Dokładnie. To jest jego czas.

ocenił(a) film na 8
shorty_2

pełna zgoda, do tego w Drive absolutna klasa

ocenił(a) film na 8
kaczor80

Nigdy nie powiem,że to słaby aktor,ale wg.mnie lepszy w "Ides of March" niż w "Drive"(bez napinki ludzie).
Oskara dostanie,ale chyba jeszcze nie teraz.
Fassbender to większy talent(nie widziałem jeszcze "Shame" i "Metody") za sam "Hunger"powinien mieć statuetkę.

ocenił(a) film na 7
shorty_2

Moje zdanie jest identyczne powinien teraz otrzymać Oskara jest rewelacyjny

ocenił(a) film na 8
daria454

z Fassbenderem nic w tym roku nie oglądałem więc się nie będę wypowiadał. Ale Gosling zaskoczył w Drive i Idach marcowych i pierwsza komedia Crazy...bardzo różnorodne gatunki i role.

shorty_2

Zgadzam się ,genialna rola ale Oscar powędruje do Di Caprio za rolę w J.Edgar- jego rola to prawdziwy majstersztyk.Ta dwójka to chyba teraz najlepsi aktorzy młodego pokolenia ( chociaż jeszcze niedawno nie przepadałem za Di Caprio ,to swoimi rolami w ostatnich kilku latach udowadnia że zna się na swoim fachu).A co do samego filmu Idy Marcowe to świetne political fiction, wysyp nominacii Oscarowych pewny i to nie tylko dla Goslinga ale też myślę że najlepsza reżyseria, film ,scenariusz ( dla mnie też zasłużył Giamatti za drugi plan).