PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530029}

Idy marcowe

The Ides of March
2011
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 93338
6,9 64 krytyków
Idy marcowe
powrót do forum filmu Idy marcowe

przede wszystkim 'Idy marcowe' to naprawdę bardzo dobry film, ale o tym pisałem już w
innym temacie
dziś w telewizji widziałem krótką zapowiedź filmu, który niedługo wchodzi do polskich kin (o
kilka miesięcy za późno) i co mnie zdenerwowało?
sposób promocji filmu na polskim rynku...tak samo jak było z Drive, który był promowany
jako film akcji, Szpieg, przy którym Bond to rozrywka dla małych dzieci, albo Rum Diary jako
komedia, w której Depp wraca na Karaiby plus fatalny napis na plakatach 'Kocha, lubi i się
nie szanuje' i wielu wielu innych filmów

otóż, wnioskując z tej zapowiedzi 'Idy marcowe' to film o rywalizacji o kobietę pomiędzy
dwoma bohaterami ( !! ) z polityką w tle, jak wielkie jest to spłycenie tematu, manipulacja i
na dobrą sprawę przekłamanie wie chyba każdy, który miał szansę widzić Idy już wcześniej

ocenił(a) film na 6
owczy

Najgorzej było chyba z "In Bruges", który został u nas wypromowany jako komedia gangsterska w stylu "Snatch" i przetłumaczony na "Najpierw strzelaj, potem zwiedzaj" (!?). I dałem się na tą promocję nabrać. Film mi się spodobał, świetny dramat z odrobiną czarnego humoru, ale był czymś kompletnie innym niż się spodziewałem.

owczy

Mnie też bardzo rozczarował zwiastun,który leci rano jakiś milion razy na TVN24... Aż się roześmiałam jak zobaczyłam,że to rozgrywka o kobiete. tymbardziej,że na plakacie musieli dopisać "jak zostać prezydentem?" bo przeciez inaczej Polacy nie pójdą...żenada. i z tym newsweekiem... a "Drive" reklamowali jako "love story" gdzie moim zdaniem w ogóle w filmie o miłość nie chodziło,ale ludzie do kina szli na love story -_-
Co sie dzieje z polskim widzem,że musi być zachęcany w tak durny sposób?!! Chyba już nie potrafimy sami zdecydować tylko potrzebujemy takich plakatów i zwiastunów, które zadecydują za nas. To mnie przeraża.