PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=530029}

Idy marcowe

The Ides of March
2011
7,0 93 tys. ocen
7,0 10 1 93338
6,9 50 krytyków
Idy marcowe
powrót do forum filmu Idy marcowe

niedosyt

ocenił(a) film na 5

Cały film to było oczekiwanie na... no właśnie. Na coś co w końcu się nie pojawiło. Film choć tematycznie (dla mnie) jest ciekawy to jednak pozostawia niedosyt. Akcja pełznie powolutku, czasami wydawało mi się, że coś interesującego zaraz nastąpi, ale... nie to jeszcze nie ten moment. O, może teraz?! Nie... to już koniec filmu.

ocenił(a) film na 8
brulesca

Polecam filmy akcji. Akcja gna do przodu i co chwila coś interesującego.

brulesca

no wlasnie odnioslam podobne wrazenie. chociaz po przeczytaniu komentarza maraf zaczelam sie zastanawiac: moze po prostu mamy juz przesyt filmow akcji, dlatego tez po kazdej ekranizacji (zbyt pochopnie) oczekujemy napiecia?
po wiem tak: mi sie film podobal i to bardzo, aczkolwiek nie bede sie wypierac, ze odnioslam wrazenie jakby trwal raptem pol godziny i skonczyl sie w momencie, kiedy najwieksza petarda miala zostac wlasnie odpalona :)

ocenił(a) film na 7
Verauko

Dokładnie! Zgadzam się, też mam takie odczucia, właśnie wróciłam z kina.
Film bardzo dobry, też oceniam na 8/10. Myślę, że taki miał być i mimo tego zakończenia, podobało mi się.

sabi_k

w sumie, wiedzac jak idy marcowe skonczyly sie dla juliusza cezara, mozemy sie domyslic jakiej odpowiedzi stephen udziela dziennikarzowi :)

ocenił(a) film na 7
Verauko

Nie kojarzę w tym momencie- jakie było to pytanie? :)

sabi_k

"We have Governor Morris' senior campaign adviser, Stephen Meyers, coming to us from Xavier University where Senator Thompson has endorsed Governor Morris, essentially ending this primary race. Stephen, can you give us some insight into how this whole thing unfolded?", no i po tym ma paść odpowiedź :) wole myslec, ze stephen powiedzial prawde "how" i tym samym pograzyl morrisa :P.