Gra dotycząca całej trylogii Igrzysk Śmierci :)
Na przykład ja zadaję pytanie, a osoba po mnie odpowiada na nie i sama zadaje kolejne pytanie związane z Igrzyskami
Śmierci o_O
Zaczne ja:
Katniss czy Johanna
Cato i Clove
Która z dotychczas zekranizowanych części trylogii bardziej się Wam podobała? (w odniesieniu do książek oczywiście) A może obie świetne?
Obydwie mi się bardzo podobały, jednak myślę, że Francis bardziej przeniósł książkę na ekran co mi się podoba :D.
Jakiego Peetę wolisz tego z IŚ czy tego z Kłosogłosa (jak się pojawia w 13) ???
Mi się bardziej podobała w Kłosogłosie.
Stroje Effie z IŚ czy stroje Effie z WPO ???
Haymitch jest świetny w każdej części Igrzysk (przynajmniej według mnie) :) Niestety nie umiem wybrać.
Czy twoim zdaniem Liam pasuję do roli Gale'a ???
Z urody - owszem. Z aktorstwa - tak średnio, chociaż nie jest źle.
Co myślicie o Wiress?
W mojej głowie wyglądała trochę inaczej niż w filmie, ale może być.
Co sądzisz o Lynn Cohen jako Mags ???
Boże ona była idealna. Tak ją sobie wyobrazalam.
Do mnie smierc Prim dotarla dopiero jak Katniss powiedziala to Jaskrowi. Co sadzicie o tej scenie?
Początkowo jak czytałam Kosogłosa i dotarłam do momentu gdzie, Prim umarła wszelkie inne informacje docierały do mnie z opóźnieniem (tak samo jak Suzanne uśmierciła Finnicka, musiałam zrobić kilkuminutową przerwę, aby to przetrawić). Dopiero kiedy drugi raz sięgnęłam po książkę stwierdziłam, że ta scena jest jak kubeł zimnej wody - uświadamiała mi, że Prim już nie ma :(
Która scena walki była twoim zdaniem lepsza: Katniss, Peeta vs Cato z IŚ czy Katniss, Peeta Finnick vs małpy z WPO ???
Małpy, szczególnie w filmie jak kły zwierzaka niemal zatapiają się w twarz Katniss pod wodą.
Pocałunek w jaskini z 1 czy na plaży w 2 i która wersja lepsza z książki czy filmu?
Pocałunek na plaży :D (w filmie jak i w książce moim zdaniem świetny).
Jennifer jako brunetka czy jako blondynka ???
Tak! Nie wyobrażam sobie nikogo innego do tej roli. Idealnie oddał charakter i wygląd Cinny. I ta złota kreska nad okiem... mmmm <3
Na jaką nową postać z Kosogłosa czekacie najbardziej?
"Więc kiedy szepcze:
- Kochasz mnie. Prawda czy fałsz?
Odpowiadam:
- Prawda"
On jest po prostu genialny <3
Gorsza śmierć Cinny czy Prim?
Ciekawy wątek przyznam szczerze, nawet mi się podobało to wprowadzenie.
Gdybyś mógł/mogła uratować jednego bohaterów od śmierci kto by to był: Cinna czy Rue ???
c) Finnick.
Ale z tych dwóch, to Cinne - Rue i tak musiała zginąć, inaczej Katniss i Peeta nie wygraliby Igrzysk.
Czyja śmierć najmniej was zasmuciła?
HMMM..........
Nie mam pojęcia. Chyba jednak Johannę, lubię takie sarkastyczne twardzielki.
Kogo bardziej nie lubicie: Gala czy Prim?
Gale'a. Jego fanki mnie za to znienawidzą, ale gdybym mogła uśmiercić jakąś postać to byłby to on.
Josh jako brunet czy jako blondyn ???
Jeniffer-
Jenę wolę w brąz
Czy podzielasz decyzję Katniss w sprawie Gala i Peety?(czy dobrze wybrała)?
Czy tylko ja mam wrażenie, że to nie ona wybrała ich, tylko oni za nią wybrali?
Podbijam to samo pytanie:
Czy podzielasz decyzję Katniss w sprawie Gala i Peety?(czy dobrze wybrała)?
Od początku trylogii jestem za Peetą więc cieszę się, że Katniss wybrała właśnie jego a nie Gale'a. Moim zdaniem dobrze, że wybrała właśnie jego. Z Galem łączyła ją przyjaźń - przynajmniej dopóki nie pojawił się Peeta. Jak sama Kotna określiła całując Peetę czuła coś takiego, że chciała więcej, z Galem chyba tak nie było.
Czy Natalie Dormer pasuję ci na Cressidę ???
Nie bardzo. Zupełnie inaczej wyobrażałam sobie Cressidę podczas czytania książki.
Pociągnę wątek:
Czy Julianne Moore pasuje ci na Coin?
Szczerze powiedziawszy sama do końca nie wiem, gdyż boję się, że Julianne nie poradzi sobie jako Coin. To było złe i wredne babsko, a Julianne jakoś nawet jak chce nie do końca jest czarnym charakterem przynajmniej ja takie odnoszę wrażenie.
Czy Donald Sutherland pasuję ci na Snowa ???
Jak najbardziej. Świetnie dobrany aktor do tej roli.
Czy oprócz wcześniej wymienionych aktorów, ktokolwiek z obsady filmów nie podobał ci się w roli, którą odgrywał?
Ta, co gra Annie. Niezbyt ładna i mało przekonująca.
Czy właśnie tak wyobrażaliście sobie Katniss, jak ją odegrała Jen?
Odrobinę inaczej, ale mniej więcej tak samo jak przedstawiła ją na ekranie Jenn :D
Jakbyś miał/miała wybrać aktorkę, która twoim zdaniem idealnie pasowałaby do roli Annie która by nią była ???
Gemma Arterton (trochę za stara, ale jednak), Shailene Woodley, Keira Knightley, Emma Watson.(Musiałyby oczywiście pofarbować włosy/założyć perukę)
Nie wiem, te podawałam tylko dla tego, że są śliczne. Czy dobrze grają, to nie wiem. Nie skończyłam żadnej szkoły aktorstwa, żeby oceniać takie rzeczy.
Mi by pasowała najbardziej Astrid Bergès-Frisbey chociaż nie wiem dlaczego Annie zawsze wyobrażałam sb jako blondynkę. Gemma Arterton też by mi pasowała, Keira Knightley również. Shai i Emmę uwielbiam, ale jakoś nie pasowałyby mi na Annie. Ale, chyba będę musiała przyzwyczaić się do tego rudzielca jakiego nam dali xD
Którą żeńską bohaterkę lubisz najbardziej i dlaczego ???
Katniss - zawsze chciałam być taka, jak ona (no, nie chcę być poparzona ani stracić rodziny, ale chyba rozumiesz, o co się rozchodzi).
Jakiej damskiej bohaterki najbardziej nie lubisz i dlaczego?
Coin, wiadomo dlaczego..
Ktora scena jest lepsza w filmie niz w ksiazce?(np w windzie, albo pierwsze minuty na arenie.
kisiel
ciasto Nieustraszonych czy tost Serdecznych? (sorry że nie w temacie, ale nie pamiętam jedzenia z igrzysk)
tak
ciasto było (chyba czekoladowe) najpyszniejsze ze wszystkich frakcji
tost (chlebek) był z ... "dodatkiem", żeby wszyscy byli szczęśliwi, a w efekcie wszyscy byli na haju :P