PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Nie czytałam książki przed obejrzeniem filmu i nie czytałam zapowiedzi - o tak, po prostu lubię mieć niespodziankę :>

I dobrze zrobiłam bo nie mając żadnego porównania stwierdzam, że film jest rewelacyjny! Trzyma w napięciu, aktorzy przekonująco grali swoje postacie, a scena w rydwanie! Jak oni pięknie wyglądali! :))

Następnego dnia poszłam zakupić całą trylogię, jestem w trakcie pierwszej części :)

Także polecam ten film z całego serca, na pewno obejrzę drug raz! :)

ocenił(a) film na 8
california1

Zgadzam się zwłaszcza z tą sceną w rydwanie :P Ja książki zamówiłam już na Allegro i nie mogę się doczekać aż przyjdą :))) A do filmu zachęcił mnie zwiastun ;) I tak ja też na pewno obejrzę drugi raz ;D

california1

Ja czytałam i zarówno książka jak i film przez cały okres trwania trzymał mnie w napięciu. Bardzo dobrze zrobione. Trochę powstawiali już z drugiej części i jestem ciekawa jak z tego wybrną później. Zobaczymy.

california1

Zrobiłam tak samo. I mam te same odczucia :)
Film mi się bardzo podoba i poszłabym na niego jeszcze raz.

ocenił(a) film na 9
california1

Dokładnie. Nie wiem, skąd tyle negatywnych komentarzy na temat tego filmu. Ludzie mowią, że spodziewali się czegoś zupełnie innego...
ja też w ogóle nic nie czytałam o tym filmie. Żadnych recenzji, komentarzy... bardzo dobrze, bo po przeczytaniu tylu negatywnych, nie wiem czy bym obejrzała ten film./
Gra aktorska była świetna, a tym bardziej głównej bohaterki. Jedyne co, to mało przekonująco zagrała jej siostra, ale na szczęście jej rola nie była długa.

madradinka

Niektórzy jarają się sianiem zamętu, a nawet w kinie nie byli -znam takiego uwierzcie! Krytykuje wszystko na czym można zarobić, bo przecież to jest złe, że ktoś zarabia pieniądze. Żalosne, lecz cóż?