Właśnie dziś (po dwóch dniach) w końcu szczęśliwie udało mi się upolować tą książkę w empiku
a przyznam, że było to dość trudne.
Po przeczytaniu, zamierzać kupić kolejne dwie części.
Pytanie moje jest takie: Czy jeżeli najpierw obejrzałem film, a dopiero teraz biorę się za książkę,może to źle wpłynąć na "jakość" czytania?
Film jest wiernym przekazem książki , więc nic Cię nie zaskoczy. Książkę jednak warto przeczytać, bo jest lepsza od filmu, jest przede wszystkim realistyczna, a nie tak sztuczna jak ten film.
ja obejrzałam najpierw film i książka wiele mi wyjaśniła zdecydowanie wole książkę. Dziwny masz ten empik u mnie bez problemu można dostać tą książkę nawet po angielsku. Zawsze w razie braku można wejść na stronę i zamówić do dowolnego empiku w kraju co czasem wychodzi taniej niż na sklepie.
exasperation, nie powinieneś się dziwić, że były trudności ze znalezieniem pierwszej części w jakiejkolwiek księgarni, jeżeli książka teraz jest na ustach wszystkich
oczywiście miałem propozycję zamówienia, ale wolałem ją dostać o wiele szybciej i na moje szczęście znalazłem :)
"Film jest wiernym przekazem książki"? Jestem wręcz odmiennego zdania. Dużo zmian w fabule wprowadzono w filmie.
Spoko. W filmie doś dużo pominęli. Ja też najpierw obejrzałam film, a dopiero potem przeczytałam książkę, ale mimo to nie mogłam się oderwać.