PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

reszta słaba, łza ciśnie się do oka !

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

u mnie tyle samo. Niestety najpierw przeczytalam ksiazke, a przy niej ten film to... eh.

ocenił(a) film na 3
Ralph_S_

Tematyka bardzo ciekawa jednak wykonanie kompletnie mi się nie podobało. Film niczym nie zaskakuje, ani postaciami ani fabułą. Polecam obejrzeć Battle Royale.

Moja ocena 4/10

użytkownik usunięty
koo_2

Battle Royale to parodia. Zdecydowanie nie polecam, chyba, że ktoś lubi japońskie kino. Jeśli nie, to ten film będzie dla Was niestrawny.

ocenił(a) film na 3

BR to nie jest żadna parodia. A film wcale nie jest tylko dla miłośników kina Japońskiego, choć ludziom nie lubującym tego kina rzeczywiście odradzam.

użytkownik usunięty
koo_2

Parodią nazywam żenujące filmy, choć faktycznie nie jest to trafne określenie, bo to słowo znaczy co innego, a BR faktycznie nie miał w zamyśle niczego parodiować, choć ja odniosłam inne wrażenie. Dla mnie koszmarny, ale wiadomo, co kto lubi.

ocenił(a) film na 7
Ralph_S_

moja pierwsza reakcja po obejrzeniu to płacz i wertowanie książki, potem było już tylko wyklinanie na wszystkich odpowiedzialnych za tę "ekanizację".

Jane1239

E tam - widziałam już dużo mocniej skrzywdzone ekranizacją książki niż Igrzyska Śmierci

ocenił(a) film na 7
julcia2805

Ja też ale ta książka jest naprawdę świetna.