PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Oglądałem te dwa filmy... I muszę przyznać że Battle Royal jest o niebo lepszy niż Igrzyska Śmierci! Oczywiście Igrzyska Śmierci to dobry film ale czegoś w nim brakuje. Może dlatego że w ogóle nie ma tam krwi? Battle Royal jest o niebo lepsze ponieważ każdy ma już wylosowaną inną broń np. maczete, pokrywka od garnka, lornetka, pistolet i inne. I gdybym miał wybierać to Battle Royal wybrałbym, Igrzyska Śmierci wydają mi się być bardziej dla "dzieci"zrobiony. Za to BR jest zrobiony dla tych co lubią filmy z bardzo dużą ilością przemocy i krwi..
Igrzyska Śmierci - 7/10
Batte Royal - 8/10 gdyby się dało dawać połówki to dostałby 8,5/10 ;D
Polecam Battle Royal!!!!!

Ja uwielbiam oba filmy tak samo, oba mam w ulubionych.
Nie interesuje mnie co było pierwsze i nie lubię porównywać obu filmów, bo mają podobną fabułę..
Często przy "Igrzyskach..." wspomina się "Battle Royale" (dlatego w sumie wpadłam na ten film przyznaję), ale mało kto zauważa, że istnieją także inne filmy o podobnej fabule, tzn. grupa osób uczestniczy w grze, w której mają się wzajemnie zabijać a przeżyć może tylko jeden :) Jednak "Igrzyska..." i "Battle Royale" biją inne takie filmy na głowę.
Miłośniczką "Igrzysk..." jestem głównie dzięki książkom, które należą do moich ulubionych (są gusta i guściki) i ubolewam, że książka "Battle Royale" nie została przetłumaczona na język polski, a za mangami nie przepadam, także... :)

użytkownik usunięty
Black_Mermaid

Ja też ubolewam że książka Battle Royal nie została przetłumaczona na język polski... Książki z serii Igrzysk Śmierci były fajne, a najlepsza część to chyba W Pierścieniu Ognia ;D