PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392873
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Znakomity, dawno nie widziałem takiego filmu. Super fabuła, obsada, muzyka, świetne
efekty specjalne. Bardzo podobał i się wątek miłości między Kathniss i Petaa. Wiele razy nawet chciało mi się płakać, aha i świetne zakończenie. Daję 10/10
chociaż to i tak za mało. Dla tych, którzy twierdzą, że film był głupi: Dajcie se siana!!!

sss_111

10/10 - to kpina. Nie rozumiem twojej poniety?!

ocenił(a) film na 5
Marek84

Jestem ciekaw czemu. Tobie się film nie podobał?

ocenił(a) film na 9
sss_111

sss czytałeś książkę ?? bo skoro nie to rozumiem dlaczego podoba sie zakończenie. Ale jednak zakończenie filmu jest mylne

ocenił(a) film na 9
gabi11

Według mnie film był świetny, ale niestety jeszcze nie czytałam książki. Jakie było to książkowe zakończenie?

ocenił(a) film na 8
aledis

I części czy całości ? a.. i tak lepiej samemu przeczytac bo książka jest lepsza !

ocenił(a) film na 9
mariuszj1939

Po przeczytanych opiniach, domyślam się, że jest lepsza (musi być rewelacyjna skoro są takie komentarze, że film nie umywa się do książki). Jednak chciałabym wiedzieć jak kończy się I część, by móc porównać z filmowym zakończeniem.

ocenił(a) film na 8
aledis

aledis - z tego co pamiętam, to książka kończy się na scenie, kiedy Katniss i Peeta wracają do swojego dystryktu, stają na dworcu przed reporterami i łapią się za ręce (jak to mówi któreś z nich <chyba Peeta>, "ostatni raz", bo być może na filmie nie było aż tak bardzo tego widać, ale tak naprawdę do Katniss maksymalnie udawała swoją wielką miłość, a "chłopiec z chlebem" wręcz przeciwnie). pani Collins uwielbia kończyć książki w dziwnych momentach, z tego co zauważyłam. aż chciałoby się prosić o kolejny rozdział.

ocenił(a) film na 9
lunajka

dziękuję bardzo. Od poczatku filmu (nie dosłownie) wiedziałam, że Katniss udaje, że kocha Peata (nie wiem jak to się odmienia). W sumie zakończenia były podobne.

ocenił(a) film na 8
aledis

Peetę ;) moim skromnym zdaniem w filmie to, że Katniss udaje jest niezbyt dobrze pokazane, ale z drugiej strony - książka jest w narracji pierwszoosobowej, więc wszystko jest dokładnie opisane, a w filmie musieli polegać na grze Jennifer.

ocenił(a) film na 5
Marek84

Każdy ma własne zdanie na ten temat i każdy ma inny gust filmowy więc spróbuj zrozumieć innych Marku84. Mi osobiście film się bardzo podobał. I ten dreszczyk ,kiedy po śmierci Rue wszyscy robią ten symboliczny znak ;) Czytałam też książkę i nie mogłam się od niej oderwać. Teraz mam zamiar zabrać się za pozostałe dwie i mam nadzieje ,że mają taki sam dobry poziom jak pierwsza część

ocenił(a) film na 8
Cho

uważam że zwroty akcji w 2 i 3 części są wspaniałe (choć początki obu tomów trochę z wolną akcją) - jeszcze mniej przewidywalne !

mariuszj1939

# jeszcze nie doczytaąłm ale zgadzam sie co do początków, a tak dobrego filmu nie oglądałam dawno! no moze Dziewczyna z tatuażem była na podobnym poziomie ;)

sss_111

Zgadzam się, że to cudowny film!!! jeden z lepszych jakie widziałam :)

ocenił(a) film na 7
sss_111

zgadzam się, jest genialny, świetna gra aktorska, fabuła, muzyka, po prostu 10/10 :)

ocenił(a) film na 10
sss_111

Mnie też film bardzo się podobał, jednak książka jest jeszcze lepsza ;) Jak dla mnie pominięto kilka istotnych faktów, a gra Jennifer Lawrence momentami nie była zbyt przekonująca. Poza tym cała akcja na arenie przebiega jakoś szybko...