Znakomity, dawno nie widziałem takiego filmu. Super fabuła, obsada, muzyka, świetne
efekty specjalne. Bardzo podobał i się wątek miłości między Kathniss i Petaa. Wiele razy nawet chciało mi się płakać, aha i świetne zakończenie. Daję 10/10
chociaż to i tak za mało. Dla tych, którzy twierdzą, że film był głupi: Dajcie se siana!!!
sss czytałeś książkę ?? bo skoro nie to rozumiem dlaczego podoba sie zakończenie. Ale jednak zakończenie filmu jest mylne
Według mnie film był świetny, ale niestety jeszcze nie czytałam książki. Jakie było to książkowe zakończenie?
I części czy całości ? a.. i tak lepiej samemu przeczytac bo książka jest lepsza !
Po przeczytanych opiniach, domyślam się, że jest lepsza (musi być rewelacyjna skoro są takie komentarze, że film nie umywa się do książki). Jednak chciałabym wiedzieć jak kończy się I część, by móc porównać z filmowym zakończeniem.
aledis - z tego co pamiętam, to książka kończy się na scenie, kiedy Katniss i Peeta wracają do swojego dystryktu, stają na dworcu przed reporterami i łapią się za ręce (jak to mówi któreś z nich <chyba Peeta>, "ostatni raz", bo być może na filmie nie było aż tak bardzo tego widać, ale tak naprawdę do Katniss maksymalnie udawała swoją wielką miłość, a "chłopiec z chlebem" wręcz przeciwnie). pani Collins uwielbia kończyć książki w dziwnych momentach, z tego co zauważyłam. aż chciałoby się prosić o kolejny rozdział.
dziękuję bardzo. Od poczatku filmu (nie dosłownie) wiedziałam, że Katniss udaje, że kocha Peata (nie wiem jak to się odmienia). W sumie zakończenia były podobne.
Peetę ;) moim skromnym zdaniem w filmie to, że Katniss udaje jest niezbyt dobrze pokazane, ale z drugiej strony - książka jest w narracji pierwszoosobowej, więc wszystko jest dokładnie opisane, a w filmie musieli polegać na grze Jennifer.
Każdy ma własne zdanie na ten temat i każdy ma inny gust filmowy więc spróbuj zrozumieć innych Marku84. Mi osobiście film się bardzo podobał. I ten dreszczyk ,kiedy po śmierci Rue wszyscy robią ten symboliczny znak ;) Czytałam też książkę i nie mogłam się od niej oderwać. Teraz mam zamiar zabrać się za pozostałe dwie i mam nadzieje ,że mają taki sam dobry poziom jak pierwsza część
uważam że zwroty akcji w 2 i 3 części są wspaniałe (choć początki obu tomów trochę z wolną akcją) - jeszcze mniej przewidywalne !
# jeszcze nie doczytaąłm ale zgadzam sie co do początków, a tak dobrego filmu nie oglądałam dawno! no moze Dziewczyna z tatuażem była na podobnym poziomie ;)
zgadzam się, jest genialny, świetna gra aktorska, fabuła, muzyka, po prostu 10/10 :)