Nie wiem czemu ten porąbany Filmweb nie oznaczył że można obejrzeć dziś na TVP 2 o godz: 20:40 za raz po Barwach szczęścia. Zapraszam do oglądania :D
Oglądam od pół godziny i mam wrażenie ze większego gówna jeszcze nie oglądałem...
rozkręci się gdy zaczną się igrzyska ;) początek jest najmniej ciekawy. Już niedługo ;p
@Grzybomir
Ja ostatnio po godzinie dałem sobie spokój. Odpychał mnie jakoś klimat filmu, ale zobaczyłem właśnie, że na TVP2 leci bez reklam to się skuszę dokończyć skoro Sathyriasiska poleca :P
Już kończy się druga godzina tego "dzieła" i śmiało mogę stwierdzić że to najbardziej chujowy film jaki w życiu oglądałem. 1/10
!!!UWAGA SPOILER!!!
Najlepszy był motyw z drzewem, gdy grupa która polowała na główną bohaterkę najpierw nie potrafiła ją z tego drzewa zestrzelić z łuku, a potem postanowili przeczekać i... rozpalili obok ognisko, a żaden z tych geniuszy nie pomyślał nawet żeby podpalić drzewo :D:D
Szajs się w stanach sprzedaje więc nie rozumiem twojego braku zrozumienia.
Były Harry Pottery, Był Zmierzch... ot, kino młodzieżowe.
Przecież w tej grupie były maszynki do zabijania nie grzeszące inteligencją, a Peeta ich wkręcał by ją uratować. jest wiele sposobów by kogoś zdjąć z drzewa np.: zadzwonić po strażaków.
@feniks_ck
To nie takie proste podpalić surowe drewno, a co dopiero rosnące drzewo :P
@Grzybomir
Ja widziałem gorsze :P Co nie zmienia faktu, że film jak dla mnie dużo poniżej oczekiwań. Widziałem Jennifer Lawrence w "Poradniku pozytywnego myślenia" i miałem nadzieję, ze tutaj też fajnie zagra, a czułem się jakbym oglądał trudne sprawy...
PS Za moment będzie fajny film na TVP2 - "Zapaśnik" - Polecam
Generalnie wątek drzewa jest przykładem kompletnej ignorancji. Nie chodzi o to czy by się to drzewo zapaliło tudzież straciliby jedynie czas i nerwy próbując ściąć "mieczykiem" lub malutkim toporkiem drzewo. Chodzi przede wszystkim iż nie podjęli żadnych działań.
https://www.youtube.com/watch?v=CjwQZxPSTH8
Dobra parodia :D W tym filmie jest mnóstwo takich durnych scen: chociażby końcowa jak główna bohaterka woli strzelić w rękę mając nadzieję, ze strzała nie przebije jej na wylot i nie wbije się w jej kompana, niż strzelić w wielki w porównaniu z ręką łeb - z dużo mniejszym ryzykiem dla jej kompana. :p
To że ona wolała strzelić w rękę a nie w głowę ma swoje uzasadnienie.
Ten "zły" założył temu "dobremu" nelsona i stał na krawędzi, było ryzyko że jak mu laska zaaplikuje piercing czaszki to "zły" pociągnie kochasia za sobą to tych piesków, dlatego strzelała w rękę. To że strzała nie przebiła dłoni też można spróbować wytłumaczyć choć nie było to pokazane, siłę strzału można regulować siłą naciągu, ale to i tak wszystko zbyt grubymi nićmi szyte...
Dokładnie, GRUBYMI nićmi. Ten film trzeba potraktować z bardzo mocnym przymrużeniem oka.
Niestety ale sie skusilem I zaluje: babskie kino akcji naiwne. glupie. brak logiki. Pomalowani kolorowo panowie. brak testosteronu ... nie polecam facetom I osobom z iq powyzej przecietnej
Rzadko zdarza się, że daje filmom ocenę 1, ale tutaj mimo usilnych starań nie znalazłem absolutnie żadnego pozytywnego aspektu. Brak tu logiki. Serio.
oglądałam. Miałam zerknąć tylko chwilkę, ale oczywiście obejrzałam całem. Świetne jak zawsze.
Powiem tak. Gdyby nie kilka głupich motywów to film fajny. To że nie podpalili drzewa itd. można jeszcze wytłumaczyć tym, że podczas meeega stresu niekoniecznie myśli się racjonalnie i trzeźwo. Ale motyw z tymi kundlami... żenada. Przecież oni mieli powybijać się nawzajem....
Jeśli komuś się ten film podobał to polecam "Battle Royal". Jest genialny, z którego podejrzewam twórcy "Igrzysk Śmierci" wzięli przykład a któremu nie umywa się do pięt.
Mimo wszystko daję "Igrzyskom Śmierci" solidne 5\10. :)