PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392701
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Nie wiem czemu ten porąbany Filmweb nie oznaczył że można obejrzeć dziś na TVP 2 o godz: 20:40 za raz po Barwach szczęścia. Zapraszam do oglądania :D

użytkownik usunięty
tytan5017

Dla tych co nie mogą obejrzeć dziś, jutro powtorka o godz 23.45.

ocenił(a) film na 1
tytan5017

Oglądam od pół godziny i mam wrażenie ze większego gówna jeszcze nie oglądałem...

ocenił(a) film na 8
Grzybomir

rozkręci się gdy zaczną się igrzyska ;) początek jest najmniej ciekawy. Już niedługo ;p

ocenił(a) film na 4
Sathyriasiska

@Grzybomir
Ja ostatnio po godzinie dałem sobie spokój. Odpychał mnie jakoś klimat filmu, ale zobaczyłem właśnie, że na TVP2 leci bez reklam to się skuszę dokończyć skoro Sathyriasiska poleca :P

tomaszow

Ja ogladam bo pani Lawrence mi się podoba :-P

mmaakkss

igrzyska warto obejrzec z kazdego powodu. :)

ocenił(a) film na 8
tomaszow

widzę, że za drugim razem także Cię nie zachwycił :P

ocenił(a) film na 4
Sathyriasiska

Niestety, widocznie to nie moja bajka :P

ocenił(a) film na 1
Sathyriasiska

Już kończy się druga godzina tego "dzieła" i śmiało mogę stwierdzić że to najbardziej chujowy film jaki w życiu oglądałem. 1/10

ocenił(a) film na 3
Grzybomir

!!!UWAGA SPOILER!!!
Najlepszy był motyw z drzewem, gdy grupa która polowała na główną bohaterkę najpierw nie potrafiła ją z tego drzewa zestrzelić z łuku, a potem postanowili przeczekać i... rozpalili obok ognisko, a żaden z tych geniuszy nie pomyślał nawet żeby podpalić drzewo :D:D

ocenił(a) film na 9
feniks_ck

Uwaga!!! a mi sie film podoba, Dziekuje

ocenił(a) film na 7
feniks_ck

Ja bym to drzewo ściął mieczem. ;p

ocenił(a) film na 3
KarmazynowyKokos

Samurajskim czy takim jak z bitwy pod Grunwaldem ?;P

ocenił(a) film na 1
feniks_ck

dlatego nie wierze ze ma wyjść 3 cześć tego szajs.

ocenił(a) film na 7
Grzybomir

Szajs się w stanach sprzedaje więc nie rozumiem twojego braku zrozumienia.
Były Harry Pottery, Był Zmierzch... ot, kino młodzieżowe.

feniks_ck

Przecież w tej grupie były maszynki do zabijania nie grzeszące inteligencją, a Peeta ich wkręcał by ją uratować. jest wiele sposobów by kogoś zdjąć z drzewa np.: zadzwonić po strażaków.

ocenił(a) film na 4
Grzybomir

@feniks_ck
To nie takie proste podpalić surowe drewno, a co dopiero rosnące drzewo :P

@Grzybomir
Ja widziałem gorsze :P Co nie zmienia faktu, że film jak dla mnie dużo poniżej oczekiwań. Widziałem Jennifer Lawrence w "Poradniku pozytywnego myślenia" i miałem nadzieję, ze tutaj też fajnie zagra, a czułem się jakbym oglądał trudne sprawy...

PS Za moment będzie fajny film na TVP2 - "Zapaśnik" - Polecam

ocenił(a) film na 7
tomaszow

Generalnie wątek drzewa jest przykładem kompletnej ignorancji. Nie chodzi o to czy by się to drzewo zapaliło tudzież straciliby jedynie czas i nerwy próbując ściąć "mieczykiem" lub malutkim toporkiem drzewo. Chodzi przede wszystkim iż nie podjęli żadnych działań.

https://www.youtube.com/watch?v=CjwQZxPSTH8

ocenił(a) film na 4
Martin von Carstein

Dobra parodia :D W tym filmie jest mnóstwo takich durnych scen: chociażby końcowa jak główna bohaterka woli strzelić w rękę mając nadzieję, ze strzała nie przebije jej na wylot i nie wbije się w jej kompana, niż strzelić w wielki w porównaniu z ręką łeb - z dużo mniejszym ryzykiem dla jej kompana. :p

ocenił(a) film na 5
tomaszow

To że ona wolała strzelić w rękę a nie w głowę ma swoje uzasadnienie.
Ten "zły" założył temu "dobremu" nelsona i stał na krawędzi, było ryzyko że jak mu laska zaaplikuje piercing czaszki to "zły" pociągnie kochasia za sobą to tych piesków, dlatego strzelała w rękę. To że strzała nie przebiła dłoni też można spróbować wytłumaczyć choć nie było to pokazane, siłę strzału można regulować siłą naciągu, ale to i tak wszystko zbyt grubymi nićmi szyte...

ocenił(a) film na 4
dam1lor

Dokładnie, GRUBYMI nićmi. Ten film trzeba potraktować z bardzo mocnym przymrużeniem oka.

użytkownik usunięty
tytan5017

Niestety ale sie skusilem I zaluje: babskie kino akcji naiwne. glupie. brak logiki. Pomalowani kolorowo panowie. brak testosteronu ... nie polecam facetom I osobom z iq powyzej przecietnej

użytkownik usunięty

Rzadko zdarza się, że daje filmom ocenę 1, ale tutaj mimo usilnych starań nie znalazłem absolutnie żadnego pozytywnego aspektu. Brak tu logiki. Serio.

Oglądałem wcześniej i mogę potwierdzić. Czym się jaracie? Pierwsza połowa słaba, a druga średnia.

użytkownik usunięty
Iablko

I tak za dużo dałeś chłopie.

ocenił(a) film na 1

OTÓŻ TO W TYM FILMIE NIE MA ZA GROSZ LOGIKI

ocenił(a) film na 10
tytan5017

oglądałam. Miałam zerknąć tylko chwilkę, ale oczywiście obejrzałam całem. Świetne jak zawsze.

ocenił(a) film na 5
tytan5017

Powiem tak. Gdyby nie kilka głupich motywów to film fajny. To że nie podpalili drzewa itd. można jeszcze wytłumaczyć tym, że podczas meeega stresu niekoniecznie myśli się racjonalnie i trzeźwo. Ale motyw z tymi kundlami... żenada. Przecież oni mieli powybijać się nawzajem....

Jeśli komuś się ten film podobał to polecam "Battle Royal". Jest genialny, z którego podejrzewam twórcy "Igrzysk Śmierci" wzięli przykład a któremu nie umywa się do pięt.

Mimo wszystko daję "Igrzyskom Śmierci" solidne 5\10. :)