Mi również się podobał choć długo się zabierałam ;) Czekam teraz na 2 część, gdyż zwiastun bardzo mnie zaciekawił !!!
obejrzyj (jeśli nie widziałeś) The Running Man z 1987r ze Szwarcem i wtedy zobaczysz dobry film w tym temacie.
stare filmy nie dorównują efektami tym nowoczesnym, według mnie i również fabułą jednym słowem wieją nudą a o grafice już nie wspomnę.
Wybacz ale czym Ty mówisz? O jakich efektach specjalnych mówisz? I po co mówisz? Wiesz co mówisz? Abstrahując od efektów specjalnych to zaraz..zaraz.. czy w Igrzyskach śmierci były efekty specjalne..? Gdzie..? I nie mówię, że w tym filmie było COŚ czy czegoś nie było. Nawinąłem do Running Man'a, gdyż zwyczajnie: film z 1987 roku był x10 lepszy od Igrzysk Śmierci. Pomimo iż uwielbiam: Donalda Sutherland'a i Woody'ego Harrelson'a oraz zaczynam powoli bardzo lubić Jennifer Lawrence, to ten film dla mnie był zwyczajnie słaby. 3/10 to max dla mnie. A wspomniałem o Running Man dlatego iż min w tamtych czasach potrafili stworzyć taki film (wizja przyszłości SF) bez wspomnianych przez Ciebie efektów specjalnych. Widzę, że nie bardzo łapiesz temat. Ale OK - nie musisz..
Igrzyska smierci to przykład współczesnego gniotu,których podniecić może chyba tylko osoby młode,niedoświadczone i tych którzy nie mają choćby odrobiny wyczucia dobrego gustu.Starych i nowych filmów nie można porównywać.To inne światy.Teraz każdy zrobi takie efekty na swoim komputerze w domu,kiedyś było o niebo trudniej,no i kiedyś filmowcy byli artystami,nie tak jak teraz.Running Man z Arnoldem to świetny przykład dobrego kina lat 80,czasów kiedy filmy miały klimat i duszę.Niestety większość młodych ludzi tego nigdy nie zrozumie,ale na szczęście są wśród nich tacy co dostrzegają beznadziejność wspoółczesnych, napompowanych do granic możliwości zdobyczami dzisiejszej technologi filmów.Niestety te filmy są najczęściej puste...nie tak jak Running Man,Blade Runner,Terminator itd...itd...
jedno grono lubi stare filmy ( ja do niego nie należę ), drugie grono nie lubi ... są różne gusta. Dlatego dziwi mnie fakt, że twierdzisz iż fajni Igrzysk Śmierci to tylko osoby młode.. skąd posiadasz taką informację nawiasem mówiąc?
Nie można dzielić filmów na stare i nowe,bywają filmy stare beznadziejne i bywają filmy nowe świetne.Jasne że są różne gusta,jak na mój gust ten film to wielka porażka.Dziwię się że trafił on do kin.Gdzie napisałem że fanami tego filmu są tylko osoby młode? Oglądałem ten film na dvd i przyznam że myślałem że będzie lepszy,ale okazał się dla mnie niewypałem.