Film fajny jednak książka o wiele lepsza.Moze i dałam 9 z względu na książkę..Szkoda,że nie było dużo wątków co w książce.Peeta był w powieści bardziej uroczy ,można było przeczytać humorystyczne momenty ,a w filmie mi tego zabrakło.Aczkolwiek polecam ten film,jest ciekawy i bardzo fajny.Dużo sie w nim dzieje,jest on warty obejrzenia,a książka bardzo warta przeczytania.
Uważam tak samo. Film świetny, ale książka lepsza. Mi także brakowało tych ,,humorystycznych'' momentów ;). Jeśli chodzi o Josha to uważam że gra dobrze ale mi nie pasuje do roli Peety.
A moim zdaniem właśnie książka jest słaba. Jej największy minus - narracja Katniss. Gdyby nie to wyszłoby rewelacyjnie! A tak? Subiektywne spojrzenie i to dziewczyny, która zachowuje się jakby niczego nie rozumiała... Mówię tu o uczuciach, resztę spraw w miarę ogarnia.
A w filmie zdecydowanie najbardziej mnie zawiódł - to o czym mówicie dziewczyny - Peeta. Zrobili z niego kompletnego frajera, a gdyby nie on to Katniss by nie przeżyła. Pokazali kompletnie inny obraz tego co ja sobie wyobraziłam czytając książki....