PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Normalnie nagrany i dobrze zrealizowany film niestety nic po za tym :(

ocenił(a) film na 8
Mateusz5438

cóż według mnie za ocenę filmu odpowiada w dużej mierze nasze nastawienie, punkt widzenia oraz nasze oczekiwania co do danej produkcji.
Według mnie film jest dobrze zrobiony, film jest kręcony na podstawie książki więc jeśli komuś nie spodobała się fabuła lektury to nie ma co zabierać się za oglądanie tego filmu. Jednak co do tego że według ciebie oprócz dobrej realizacji filmu i nagrania nie ma nic ... no cóż na pewno warto na niego spojrzeć z trochę innej strony jako spojrzenie na tą nową rzeczywistość, satyrę owego nowego świata.

Mateusz5438

"Nic poza tym"...?
Tak się składa, że ten film obecnie jest jedną z najwierniejszych adaptacji książkowych, jakie kiedykolwiek stworzono. Jak pisze vivien_15, jeśli nie czytało się książki, to nie ma sensu oglądać filmu.
A jeśli faktycznie uważasz, że nie ma w nim nic ciekawego, proponuję ocenić grę aktorską, ścieżkę dźwiękową i ujęcia.

ocenił(a) film na 6
vienne3

no dobra ale spodziewałem się po tym filmie czegoś więcej, przyznam że efekty specjlne były fajnie zrobione,dźwięk dobrze dobrany, aktorzy świetnie zagrali wystawiłem mu ocene 6/10. Ogólnie to nie gustuje w takich filmach ale jeżeli komuś się bardzo podobał to się nie czepiam ;)

vienne3

Niby dlaczego jak się nie czytało książki to nie ma po co sięgać po film?? Siłą dobrej ekranizacji powinno być to że po obejrzeniu filmu człowiek wie o co chodzi i chce sięgnąć po książkę.