Eh , idąc do kina wybrałem ten film spontanicznie, a szkoda , bo pech chciał , że trafiłem na
kolejną produkcje na podstawie książki;/ może mi ktoś powiedzieć , o czym będzie
następna część ?
Polecam ci przeczytać całą serie bo moim zdaniem jest tego warta. A druga część pt. 'W pierścieniu ognia" opowiada o tym jak wszyscy wygrani z poprzednich lat muszą wyjść na arenę i walczyć pomiędzy sobą ponownie, ma to na celu pokazaniu że z Panem nikt nie wygra. Główni bohaterowie muszą się zmierzyć z jeszcze gorszym okrucieństwem i wrogami. Jako że z 12 dystryktu wygrały tylko 3 osoby dużego wyboru nie ma. Jest jeszcze 3 część która moim zdaniem jest najlepsza.
Dokładnie tak, z okazji jubileuszowych igrzysk organizatorzy zawsze szykują "coś specjalnego":) a że wypada 75 rocznica to w tych igrzyskach zawodnicy mają zostać wylosowani z puli dawnych zwycięzców.
Dla Katniss oznacza to wyrok, bo z jej dystryktu nie żyje żadna inna zwyciężczyni, a jeśli chodzi o trybuta jest losowanie między Peetą a Haymitchem.
Jest jeszcze poza tym w dwójce zasygnalizowany wątek powstań, bo coraz więcej dystryktów buntuje się przeciwko Kapitolowi, co na koniec doprowadzi do wojny.
I też najbardziej lubię ostatnią część.