PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392701
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Osobiście jestem rozczarowana. Kompletnie inaczej sobie to wyobrażałam, ale to raczej normalne, zawsze tak jest z ekranizacjami. Jednak zwiastun powinien zachęcać, a ten jest jakiś..nijaki. Na dodatek - być może to już tylko moja paranoja - ale gra aktorska, przynajmniej w tych momentach pokazanych na zwiastunie, nie jest dobra..
Nie chce też oceniać czegoś czego nie widziałam w całości, ale moje pierwsze wrażenie nie jest najfajniejsze.
A wasze?

lorell

Też mam nie najlepsze odczucia na temat filmu... :(

lorell

Moim zdaniem film też bedzie bardzo fajny a to jest tylko zwiastun a ksiaszka jest po prostu najlepsza

ocenił(a) film na 7
narka11

no wlasnie ;]

ocenił(a) film na 7
lorell

ludzie ogarnijcie sie! wiadomo ze kazdy sobie inaczej cos wyobrazal... przeciez rezyser nie bedzie sie was pytal jak wy sobie to wyobrazacie i krecil tak jak ktos wymaga... macie problemy...

ocenił(a) film na 8
wito_filmweb

Chwała przedmówcy za racjonalne myślenie! Film wejdzie do kin i wtedy ocenimy.

ocenił(a) film na 7
lorell

Książki zawsze są lepsze. :)
Ja też oczekiwałam innej obsady, o zwiastunie lepiej nie mówić...
ale co zrobić... zobaczymy jak wygląda całość oczami reżysera za parę miesięcy...

anweko

Taki sobie ten zwiastun. Faktem jest, że każdy sobie inaczej wyobraża bohaterów, a nawet przebieg. Wszystkim nie da się dogodzić :3.

lorell

A moim zdaniem zwiastun jest świetny. Owszem, prezentacje i przygotowania wyobrażałam sobie inaczej, ale ta wersja też mi się podoba. Bohaterowie na początku mi nie pasowali, jednak teraz doszłam do wniosku, że są idealni. Nawet Gale'a dobrze zrobili.
Wiadomo, że książka zawsze będzie lepsza, ale jestem pełna optymizmu jeżeli chodzi o ten film.

ocenił(a) film na 7
lorell

E tam, nie jest tak źle. Owszem, ja również wyobrażałam sobie to wszystko w nieco odmienny sposób, ale za trzecim razem muszę przyznać, że zwiastun wcale nie jest taki znów tragiczny. Wiadomo, iż książka jest zawsze the best, bo wczuwamy się w sytuację bohaterów i z nimi to wszystko przeżywamy, a na filmie ciężko to wszystko uchwycić w 2 godzinach, aczkolwiek ekranizację muszę obowiązkowo zobaczyć i myślę, że będzie całkiem ok. Warto też zapoznać się z czyimś wyobrażeniem i interpretacją książki.
Co do gry aktorów: uważam, że są całkiem dobrzy. Przecież nie wybiliby się z przeciętnymi zdolnościami.

lorell

No ja uważam że zwiastun jest bardzo fajny i aktorzy też i nie mogę doczekać się filmu:)

ocenił(a) film na 8
narka11

też tak uważam jest świetny, a dlaczego mieli pokazac więcej to zostawią na kolejny zwiastun przed premierą oraz sam film. czekam z niecierpliwością

lorell

A podaj przykład ekranizacji, która chociażby dorównuje książce?... (no, mi akurat bardzo się Bourne spodobał). Wiadomo, że film to film - ale nie ma co skreślać go jeszcze przed premierą. A z oceną obsady poczekajmy do premiery.