książka i film są ideantyczne. Facet nic nie zmieniał , po prostu zekranizował książke. Jednak w książce mamy ładnie opisane przeżycia i odczucia głównej bohaterki, które nie każdy odczyta z filmu, a są istotne by zrozumieć.
Kilka nieistotnych szczegółów zostało zmienionych w filmie. Lepiej przeczytaj książkę, bo warto. Ja polecam jedno i drugie. :)
uwielbiam książkę, natomiast film podoba mi się ze względu na to, że tutaj Katniss (bynajmniej jak na razie) nie irytuje aż tak bardzo ;)
Jeżeli najpierw przeczytasz książkę, a później oglądniesz film (tak jak w moim przypadku), myślę, że odczujesz lekkie zawiedzenie. Książka opisuje bardzo wiele sytuacji. Niestety w filmie nie zostały one zaprezentowane. Ale to oczywiste. Nie zmieszczą całej książki w ponad dwóch godzinach. A szkoda. Ta książka zasługuje na takie uznanie. Podsumowując: jeżeli najpierw książka, potem film, odczuwa się jakby ekranizacja trwała kilka minut. Bynajmniej w moim przypadku. Koniecznie przeczytaj całą trylogię "Igrzysk Śmierci", nie pożałujesz.