PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Fajny, ale trochę bajkowy ten film. Książka, jest lepsza?

920

Książka,radzę przeczytać.

920

książka i film są ideantyczne. Facet nic nie zmieniał , po prostu zekranizował książke. Jednak w książce mamy ładnie opisane przeżycia i odczucia głównej bohaterki, które nie każdy odczyta z filmu, a są istotne by zrozumieć.

guga_buzka

No chyba książki nie czytałaś/łeś, skoro tak twierdzisz...

Wescik

no chyba ty

guga_buzka

odpowiedź godna kilkulatka... winszuję! :)

Wescik

tylko Gale ma głupi wyraz twarzy

ocenił(a) film na 8
920

Kilka nieistotnych szczegółów zostało zmienionych w filmie. Lepiej przeczytaj książkę, bo warto. Ja polecam jedno i drugie. :)

Arya_1

osobiscie dla mnie ksiazka 10/10 a film 7/10

ocenił(a) film na 8
920

uwielbiam książkę, natomiast film podoba mi się ze względu na to, że tutaj Katniss (bynajmniej jak na razie) nie irytuje aż tak bardzo ;)

miss_impatience

A, w książce irytuje?

ocenił(a) film na 8
920

mnie osobiście irytowała bardzo, ale każdy lubi w sumie co innego :)

miss_impatience

Muszę se załatwić książkę. Szczególnie jeśli bohaterowie nie, są chodzącymi ideałami.

ocenił(a) film na 10
920

Jeżeli najpierw przeczytasz książkę, a później oglądniesz film (tak jak w moim przypadku), myślę, że odczujesz lekkie zawiedzenie. Książka opisuje bardzo wiele sytuacji. Niestety w filmie nie zostały one zaprezentowane. Ale to oczywiste. Nie zmieszczą całej książki w ponad dwóch godzinach. A szkoda. Ta książka zasługuje na takie uznanie. Podsumowując: jeżeli najpierw książka, potem film, odczuwa się jakby ekranizacja trwała kilka minut. Bynajmniej w moim przypadku. Koniecznie przeczytaj całą trylogię "Igrzysk Śmierci", nie pożałujesz.

920

Książka jest bardziej realistyczna i po obejrzeniu filmu ma się zupełnie inne odczucia niż po przeczytaniu książki, bo wiele istotnych elementów, które budowało cały ten świat i postacie, zostało w tym filmie pominięte ;)