PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

12 osób - ginie na początku
13 - dziewczyna zabita przy ognisku
14 - blondyna zażądlona przez osy
15-16 - 2 osoby o których mówi Rue, zabite podczas gdy Katnis spała
17 - Kaito skręca kark strażnikowi
18 - 19 - Ginie Rue, i jej morderczyni
20 - Murzyn zabija przy rogu obfitości
21 - laska otruta jagodami
22 - Kaito
23-24 - zostaje Katnis i Peeta

Wszystko się zgadza tylko gdzie wcięło Murzyna?

użytkownik usunięty
infrared118

Ginie z rąk chłopaka z drugiego dystryktu, Catona pomszczony śmiercią Clove. Może przeoczyłeś? :)

No widocznie przeoczyłem, bo ostatnia scena z Murzynem jaką widziałem to ta, w której on kogos zabija a nie sam jest zabijany. Wymieniłem 22 zabitych+Katnis i Peete którzy przeżyli = 24. Jak dla mnie murzyn jest 25. Czyli reasumując W momencie kiedy murzyn zabija przy rogu obfitości mamy już 20 zabitych a 5 wciąż żywych (murzyna, laskę później otrutą jagodami, Cato, Katniss I Peeta). Czyli dalej wychodzi mi o jednego za dużo

infrared118

kurcze nie liczyłam tego w filmie. To co piszesz ma sens - faktycznie w filmie po zabiciu dziewczyny przy ognisku jest mowa o 13 zabitych.

julcia2805

Oglądałem ten film niedawno drugi raz i postanowiłem ich policzyć ze względu na to, że przed igrzyskami jakaś kobieta mówi, że więcej niż połowa uczestników ginie z odwodnienia, infekcji itd. Jak widać grubo się myliła bo prawie wszyscy zostali wymordowani. I tak licząc zawodników i przyczyny ich śmierci wyszło mi, że było ich 25... Musiałem się gdzieś pomylić ale nie wiem gdzie...

infrared118

to nie ty się pomyliłeś - to pomyłka w filmie.

ocenił(a) film na 7
infrared118

12 osób - ginie na początku - ZGADZA SIĘ
13 - dziewczyna zabita przy ognisku - ZGADZA SIĘ
14 - blondyna zażądlona przez osy - ZGADZA SIĘ - Glimmer, 1 dystrykt
15-16 - 2 osoby o których mówi Rue, zabite podczas gdy Katnis spała - NIE DO KOŃCA, Rue mówi o dziewczynie z 1 dystryktu = Glimmer i chłopak z dziesiątki, więc Twoja statystyka się zmienia o jeden mniej
17 = 16 - Kaito (Cato) skręca kark strażnikowi
18 - 19 = 17 i 18 - Ginie Rue, i jej morderczyni - MORDERCA, Marvel z dwójki
20 = 19 - Murzyn zabija przy rogu obfitości
21 = 20 - laska otruta jagodami
21 - Tresh (murzyn) z jedenastki, zabity przez zmiechy
22 - Kaito (Cato)
23-24 - zostaje Katnis i Peeta

ocenił(a) film na 7
infrared118

On miał na imię Tresh.

ocenił(a) film na 7
Irma100

Na początku ginie 11 osób, a nie 12. Poszperaj sobie po internecie, lub zajrzyj do książki

ocenił(a) film na 7
filmowy_laufer

To chyba nie do mnie.

filmowy_laufer

Malutka Istotka wyjaśniła Glimmer została policzona 2 razy... jako dziewczyna użądlona przez osę i w tej trójce o której mówi Rue. x