PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392873
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Mi natomiast ...

ocenił(a) film na 10

...film się bardzo podobał.Widziałam jak ktoś napisał,że przez 1,5 godziny nic się nie działo,
no ale co się miało dziać ?!? Co mieli ich wyrzucić z pociągu odrazu na arenie bez treningu ?!? Film trzyma w napięciu i jest w nim dużo akcji.Według mnie wszystko w tym filmie jest w porządku i nie wiem czemu niektóre osoby porównują go do Zmierzchu.
Polecam go wszystkim :)

ocenił(a) film na 10
DaMa_13

Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia, czego ludzie oczekują od filmu 12+. Książka była niesamowita, ale film też! To, że było dość mało krwi nie oznacza, że nie pokazano tam brutalności!
Nie wiem, czy jestem odosobniona, ale dla mnie ten film nie pokazywał tylko chorych na umyśle, przesłodzonych Kapitolończyków, których główną sierpniową rozrywką jest oglądanie zabijających się dzieci.
Według mnie film ma głębsze przesłanie, że oto jest wyolbrzymiona wersja tego, co za paręnaście lat możemy sobie zaserwować dzięki reality-showom.
Aktorzy także świetni. Zobaczyłam właśnie, że grająca 18-letnią Clove dziewczyna ma lat 14 i jestem w szoku. Naprawdę wpasowali się w swoje role, nie wymieniam tylko tych bezwzględnych arogantów z Jedynki i Dwójki, ale przede wszystkim JL i JH.
Jak dla mnie 9/10 i basta. Było genialnie.

katnissteam

genialnie nawet 10na 10 dałam :]