Juz na wstępie pisze ze nie czytałem książki wiec mój komentarz ograniczy się tylko do
filmu. Coz film mi się nie podobał tylko z jednego powodu długi wstep chodzi mi o poczatek
igrzysk gdy mieli zejsc z podestow. Druga rzecz szybkie zkonczenie akcji film ogladalem na
internecie ale gdy do konca filmu zostalo nie jakie 5 min akcja jeszcze trwala nagle pfff. i
wszystko znow przenioslo sie do dysktyktu 12
Dlatego dalem 7/10 Dobry ale czegos mu brakuje do perfekcji
Też nie czytałam książki do kina zachęcił mnie zwiastun :) Dlatego powiem tak: mi się film bardzo podobał choć jeśli chodzi o koniec to racja... tak nagle się wszystko urwało... dlatego nie mogę się doczekać kolejnych części :D I mam zamiar przeczytać książki ;))
co do ksiazki to sluchalem audiobook'a ale tylko godzine bo tylko demo -.- ale ksiazka zawsze bedzie zxawierala wiecej szczegolow i bardzo czesto ksiazka jest lepsza od filmu :)
ja czytałam kawałek eboka jakiś rok temu i książka zapowiada się dobrze. z tego co pamiętam to na początku książki bardziej była opisana historia Katniss. kto by pomyślał, że będzie to taki hit. :D cieszę się, że jest tu kilka osób, które nie czytały książki tak jak ja i też podobał im się film. :)
Książka jest bardzo fajna, ja przeczytałam całą trylogię w noc po powrocie z kina(nie spałam ale warto było)
Ja czytałam przed pójściem do kina, bardzo polecam. Dzięki znajomości można dopowiadać sobie to, czego w filmie nie ma.
''jeśli chodzi o koniec to racja... tak nagle się wszystko urwało... dlatego nie mogę się doczekać kolejnych części :D'' - to samo wrażenie ja miałam :)) chyba specjalnie zrobili takie zakończenie :D
Nie musieli robić takiego zakończenia, bo książki do zekranizowania są jeszcze dwie. Polecam przeczytać, wiele rzeczy jest dokładnie opisanych. Wątek miłosny jest bardziej rozbudowany, postacie są świetnie przedstawione, niestety film tego nie ukazał. Ogólnie książka duuużo lepsza, niemniej i tak daję 7/10