PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392873
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Juz na wstępie pisze ze nie czytałem książki wiec mój komentarz ograniczy się tylko do
filmu. Coz film mi się nie podobał tylko z jednego powodu długi wstep chodzi mi o poczatek
igrzysk gdy mieli zejsc z podestow. Druga rzecz szybkie zkonczenie akcji film ogladalem na
internecie ale gdy do konca filmu zostalo nie jakie 5 min akcja jeszcze trwala nagle pfff. i
wszystko znow przenioslo sie do dysktyktu 12

Dlatego dalem 7/10 Dobry ale czegos mu brakuje do perfekcji

ocenił(a) film na 8
Shiftyy

Moge wiedziec gdzie go obejrzales?

ocenił(a) film na 7
PossePiano

Film obejrzalem na internecie

ocenił(a) film na 8
Shiftyy

A konkretniej, na jakiej stronie?

ocenił(a) film na 7
PossePiano

playtube

ocenił(a) film na 7
Shiftyy

mam nadzieje ze nie rozpowszechniam piractwa

ocenił(a) film na 8
Shiftyy

Dziękuję ;]

ocenił(a) film na 7
PossePiano

nie ma za co

ocenił(a) film na 8
Shiftyy

Też nie czytałam książki do kina zachęcił mnie zwiastun :) Dlatego powiem tak: mi się film bardzo podobał choć jeśli chodzi o koniec to racja... tak nagle się wszystko urwało... dlatego nie mogę się doczekać kolejnych części :D I mam zamiar przeczytać książki ;))

ocenił(a) film na 7
lol233

co do ksiazki to sluchalem audiobook'a ale tylko godzine bo tylko demo -.- ale ksiazka zawsze bedzie zxawierala wiecej szczegolow i bardzo czesto ksiazka jest lepsza od filmu :)

ocenił(a) film na 8
Shiftyy

A z tego co było w audiobook'u to jak książka się zapowiadała ?? ;))

ocenił(a) film na 8
lol233

ja czytałam kawałek eboka jakiś rok temu i książka zapowiada się dobrze. z tego co pamiętam to na początku książki bardziej była opisana historia Katniss. kto by pomyślał, że będzie to taki hit. :D cieszę się, że jest tu kilka osób, które nie czytały książki tak jak ja i też podobał im się film. :)

ocenił(a) film na 7
lol233

Książka jest bardzo fajna, ja przeczytałam całą trylogię w noc po powrocie z kina(nie spałam ale warto było)

ocenił(a) film na 8
Nimloth88

Ja czytałam przed pójściem do kina, bardzo polecam. Dzięki znajomości można dopowiadać sobie to, czego w filmie nie ma.

lol233

''jeśli chodzi o koniec to racja... tak nagle się wszystko urwało... dlatego nie mogę się doczekać kolejnych części :D'' - to samo wrażenie ja miałam :)) chyba specjalnie zrobili takie zakończenie :D

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

Nie musieli robić takiego zakończenia, bo książki do zekranizowania są jeszcze dwie. Polecam przeczytać, wiele rzeczy jest dokładnie opisanych. Wątek miłosny jest bardziej rozbudowany, postacie są świetnie przedstawione, niestety film tego nie ukazał. Ogólnie książka duuużo lepsza, niemniej i tak daję 7/10

Konsuela

zazwyczaj książki są lepsze :) a w filmie wątek miłosny mnie wręcz wkurzał :/ tak troszeczkę :p

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

taak, był pokazany tak jakby w ogóle nie był istotny : |