PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392817
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Na razie nie oglądałam filmu ( własnie wróciłam z wypożyczalni i wieczorem zrobię sobie kino), ale
nie pasuje mi Osoba grająca: Peetę ( za słodki) , Gale ( za .. gorylowaty ), Snow ( za stary) , Kotna (
no ona ujdzie, ale jakoś mi nie leży ) , no i oczywiście Haymitch... Woody Harelson naprawdę nie
pasuje mi do roli rzygającego pijaka.... A wam kto pasuje, bądź nie pasuje ?
Wiecie może kiedy jest premiera ,, W pierścieniu ognia" ? W którym miesiącu ?

Zuzka253

Mi chyba niezbyt pasuje tylko Peeta jakoś inaczej go sobie wyobrażałam. Choć już jak czytałam książkę to go nie obdarzyłam szczególną sympatią ;)
Ale uważam, że postać Haymitcha jest dobrze dobrana, a Snow jest wręcz genialny ( właśnie takiego go sobie wyobrażałam jeśli chodzi o wiek). Co do postaci Katniss to też uważam, ze nie ma się do czego przyczepić, co prawda jak ją pierwszy raz zobaczyłam to jej twarz wydała mi się zbyt okrągła :D ale po filmie uważam, że Jennifer Lawrence naprawdę świetnie się spisała.

ocenił(a) film na 5
Izabella225

Też tak sądzę. i faktycznie, ma pulchną tą twarz :D

Zuzka253

Powiem szczerze że jestem już na tyle przyzwyczajona do aktorów że nie mam już w głowie jakieś innego wyobrażenia tych postaci. Srednio przepadam za Liam'em ( za Gale'em zresztą też) ale uważam że on jeszcze nawet nie miał szansy rozwinąć się w swojej roli - zobaczę jak wypadnie w kolejnej części. Postać Haymitcha jest mocno wygładzona w tym filmie - a Woody moim zdaniem jest boski. Jen i Josh to jak dla mnie najlepsze co ten film spotkało - wnoszą mnóstwo świerzości podczas promocji filmu - przyciągają swoim humorem ludzi - uwielbiam ich wywiady.

ocenił(a) film na 5
julcia2805

Woody jest genialny, ale tak j.w, to nie pasuje mi do roli rzygającego pijaka ;)

Zuzka253

ta tyle że w scenariuszu nie ma "rzygającego pijaka" - tylko trochę pijany ( i to raptem w 2 scenach) alkoholik

ocenił(a) film na 5
julcia2805

no ale film jest na podstawie książki...

ocenił(a) film na 9
Zuzka253

Mi tak średnio wszyscy aktorzy pasowali, Haymitch i Cinna wypadli wg mnie najgorzej pod tym względem. Haymitch po prostu nie pasuje do wyglądu takiego blondaska, a Cinna... No cóż, jeżeli Cinna w książce był czarny to musiałam przegapić ten moment lub wyprzeć z pamięci bo moje wyobrażenie o nim było zdecydowanie "bielsze". Hutcherson natomiast uratował książkowego Peetę od kompletnego zniewieścienia, ponieważ opisy "blondyna z loczkami" mnie załamały...

ocenił(a) film na 5
asztan

ale w filmie był za słodki. a poza tym w książce Peeta był taki... " hej do przodu". Z tym całowaniem i w ogóle. Np. ,, Przyszłaś mnie dobić, skarbie?" Do tego zdania nie pasuje mi ten aktor. Jeszcze w filmie namieszali coś z ta broszką z kosogłosem. Było za mało pocałunków Kotny i Peety. Przecież w książce on sam domagał się tych całusów, a w filmie zrobili go tak, jakby był tym zszokowany.... Ogólnie film nie był zbyt wierny książce.. 5/10

ocenił(a) film na 7
asztan

Cinna był czarny, a ten aktor świetnie odzwierciedlił książkowego Cinnę.

ocenił(a) film na 9
AtramentoweSerce

W takim razie mój błąd - musiałam przegapić ten moment w książce :) Co do jego gry nie mam zastrzeżeń - bardzo dobrze wypadł w roli Cinny, tylko kolor mi nie pasował ;)

ocenił(a) film na 7
Zuzka253

Mi wszyscy aktorzy świetnie pasują, oprócz tego co grał Gale'a, ale być może dlatego, iż nie lubię Gale'a :| Według mnie Josh dobrze dobrany do roli Peety, a Woody świetnie pasuje. Dobry aktor to taki, który umie wcielić się w każdą rolę.

AtramentoweSerce

Widać,że zgadzamy się całkowicie :P I uważam,że Peeta został świetnie dobrany, bałam się,że wezmą kogoś pokroju Pattinsona .

ocenił(a) film na 8
Zuzka253

Mnie najbardziej Snow nie pasuje. Powinien być jakiś taki obleśny, a nie jest.
Woody jako Haymitch jest spoko, ale troszkę za bardzo ugładzili tę postać.

ocenił(a) film na 5
Lellandra

No dokładnie. Ale Woody .... nie pasuje mi. Ja Haymitcha wyobrażałam sobie jako obleśnego grubasa z tłustymi włosmai, a Woody jest... przystojny! Ale faktem jest, że Haymitch w wieku 14 lat był uważany za ciacho...

ocenił(a) film na 8
Zuzka253

Mnie się właśnie wydawało, że nie był bardzo gruby. Ale faktem jest, że Woody nie wygląda na skończonego alkoholika. Mogłabym to wybaczyć gdyby charakter miał bardziej wrednawy. xd I szkoda, że nie dali tej sceny kiedy stacza się z tego podium.

ocenił(a) film na 5
Lellandra

Dokładnie XD