Dlaczego z tak wielu aktorów, których brali pod uwagę do roli Peety wybrali akurat Josha? Wydaje mi się, że popełnili błąd. Jakoś mi nie pasuje. I ten jego irytujący wyraz twarzy, jakby plastikowy, taki niewinny, wygląda jakby miał 5 lat. Ale zobaczymy jak się spisze w filmie, może po obejrzeniu zmienię zdanie. Katniss całkiem ok, a z Gale'em trafili w 10, ale to moja opinia i możecie się z nią nie zgadzać.
"Ale Suzanne Collins była obecna na przesłuchaniu Hutchersona, kiedy grał scenę, w której Katniss walczy o utrzymanie poważnie rannego Peety przy życiu w jaskini – i jest jego prawdziwym zwolennikiem. "Ludzie mogą czuć się zagubionymi, powiedzmy, kolorem włosów aktora, albo czymś fizycznym", mówi autorka. "Ale mówię wam, jeśli Josh byłby jaskrawo fioletowy i miał skrzydła o długości sześciu stóp i miał wtedy przesłuchanie, mówiłabym 'Obsadźcie go! Możemy popracować nad tymi skrzydłami!' Taki był dobry.""
Lepszy taki Peeta, niż słodki, uroczy blondasek z mimiką jak u drzewa. Moim zdaniem Hutcherson wcale nie ma plastikowego wyrazu twarzy, ale to chyba indywidualne odczucie.
Z takimi Katniss i Peetą już się pogodziłam, ale rzeczywiście Gale jast zupełnie do bani...
Pocieszam się tylko tym, że w ksiażce za nim nie przepadałam :)
Ja też lubię bardzo filmowego Peetę, a gorzej z Gale'm. Ale czekam z końcową oceną na film, bo ciekawa jestem jak sobie obaj panowie poradzą.
Gale nie ma 16 lat. W pierwszej książce ma już 18, jeśli to o niego Ci chodzi, Ajsajsbejbe.
Młodszy Hemsworth rzeczywiście nie wygląda na świetnego aktora, ale może mu się uda zagrać choćby "poprawnie". Poza tym Gale stracił w moich oczach wiele po trzeciej części i wcześniej też nie byłam jego fanką.
A mi się wyjątkowo podoba obsada, prawie dokładnie tak sobie ich wyobrażałam. A Peetę już w szczególności - poprostu dokładnie wpasowuje się w moje wyobrażenie. I cieszę się, że wybrali właśnie nie jakiegoś mdłego, plastikowego przystojniaka, tylko dość normalnie wyglądającego chłopaka.
Gale też nieźle dobrany, podobnie jak Prim i Rue, cała też reszta bez większych zastrzeżeń. Katniss najbardziej odbiega od mojej wizji, ale po zapowiedziach wydaje mi się, że aktorka jest dobra i poradzi sobie z rolą.
Nie mogę się doczekać, oby tego nie zepsuli.
Tak. Peeta po prostu jest idealny!! Zgadzam się tylko nie z jednym. Prim-wydaje mi się, żę jest ona pyskatą smarkulą a nie kochaną młodszą siostrzyczką.. Jednak po oglądaniu zwiastunow pogodziłam się z obsadą:)
Dokładnie, aktorka grająca Prim sprawia wrażenie "wyszczekanej" i nie przypomina tej dziewczynki z książki. No, ale poczekajmy na premierę :) Z kolei trójka głównych aktorów moim zdaniem bardzo dobrze dobrana. Również tak sobie ich wyobrażałem, dlatego nie mam żadnych zastrzeżeń.
A na mnie Prim w zwiastunie sprawiła wrażenie własnie zbyt słabej - w książce odebrałam ja raczej jako dość silną psychicznie - może nie miała szans na arenie, bo nie umiała walczyć, ale była dzielna, nawet w momencie gdy ją wybrali do Igrzysk czy gdy żegnała się z Katniss trzymała się, poza tym już wtedy pomagała matce leczyć chorych ludzi co wymagało siły psychicznej. A tutaj widzę płaczliwą dziewczynkę.