Nie wiem jak książka, ale film mnie nie zachwycił, nie rozumiem dlatego całego zachwytu wokół
tego filmu. Zaczął się bardzo ciekawie, ale im dalej tym bardziej mnie nudził. Był przewidywalny, za
mało w nim momentów trzymających w jakimś napięciu o ile wogóle takowe w nim występują.
moim zdaniem książka lepsza, wyjątkowo najpierw obejrzałem film a potem książkę :P
To że film był przewidywalny to nie ma znaczenia, z resztą większość filmów jest takich. Moim zdaniem film jest niezły i z niecierpliwością czekam na kolejne części :D
Niestety zgadzam się, że książka jest o niebo lepsza od filmu, efekty specjalne są na żenująco kiepskim poziomie, szczególnie sceny z ogniem na strojach Katnis porażka totalna! Wiele szczegółów pominięto, zawiodłam się na filmie bardzo!
Nie dziwie się, że film nie zrobił na tobie dobrego wrażenia. Robi zdecydowanie lepsze wrażenie, jeśli się przeczyta wszystkie trzy książki.
Film jest źle wyreżyserowany moim zdaniem. Niektóre sceny ciągną się i ciągną w nieskończoność, chociaż w ogóle nie ma takiej potrzeby.