Piramidalna bzdura. Ani to film dla dzieci a dorośli niech odstąpią od zamiaru obejrzenia.
Żadnego przesłania, żadnej logiki, żadnego napięcia. No chyba, że ktoś lubi jak dzieciaki nawzajem się zarzynają.
Mhm, przeczytaj książkę. Film jest średni, ale przekaz ma ogromny. Logiki nie ma bo to przyszłość więc tego nawet nie trzeba ruszać. Przesłanie jest o okrucieństwie, czyli o tym co działo się w historii, te wszystkie wojny itd. Jaka władza może być okrutna i przypisywać sobie różne rzeczy (teraz tak w Korei północnej) Są powstania, bunty, my teraz mówimy po polsku dzięki powstaniom.
Czekam na hejty i twoje bezsensowne argumenty
1. nie dyskutujemy o książce
2. "Film jest średni, ale przekaz ma ogromny." - myślę, że krytycy filmowi mogą się od Ciebie uczyć
3. "Logiki nie ma bo to przyszłość więc tego nawet nie trzeba ruszać."
Super argument - jest przyszłość więc nie trzeba logiki. Gratuluję.
4. "Przesłanie jest o okrucieństwie, czyli o tym co działo się w historii, te wszystkie wojny itd"
Argument na poziomie gimnazjalisty. Sceny wzajemnych walk między dziećmi są tak irracjonalne, że wręcz groteskowe. Obejrzyj "Władcę much" - wtedy porozmawiamy.
5. "Są powstania, bunty, my teraz mówimy po polsku dzięki powstaniom" - tutaj muszę się poddać :)
6. "Czekam na hejty i twoje bezsensowne argumenty" - no szkoda, że jest nie dopisałeś, że czekasz na rasistowskie i ksenofobiczne komentarze.
7. Może po prostu pozostań przy swoim Scooby Doo :)
"4. "Przesłanie jest o okrucieństwie, czyli o tym co działo się w historii, te wszystkie wojny itd"
Argument na poziomie gimnazjalisty. Sceny wzajemnych walk między dziećmi są tak irracjonalne, że wręcz groteskowe. Obejrzyj "Władcę much" - wtedy porozmawiamy. "
Nie chodzi o walki między dziećmi tylko o tym przez kogo to robili. Byli zmuszani przez okrutne władze
"Logiki nie ma bo to przyszłość więc tego nawet nie trzeba ruszać."
To źle powiedziałem, chodziło o to że nikt nie wie co będzie w przyszłości
"Nie wiem jaką bronią będzie się walczyć w czasie III wojny światowej, ale IV wojna światowa będzie wojną na kamienie i maczugi"
~ Albert Einstein
Dobra koniec dyskusji, jeśli Cię uraziłem to sorry. Każdy ma swoje zdanie, którego nie zmieni. Dalsza dyskusja nie ma sensu :)
Zgadzam się. W ogóle jak można było zrobić film z tak chorą fabułą z myślą o nastolatkach? Odpychająca jest dla mnie wizja o dorosłych ludziach, którzy dla własnej uciechy organizują sobie żywe gierki z mordującymi się nawzajem nastolatkami. Naprawdę nie wiem czym kierowali się twórcy? - Zrobimy dla młodzieży taki "dorosły" film? Albo coś jest dla dzieci, albo dla dorosłych. Czemu zaczynają mieszać pewne treści, a granica robi się coraz cieńsza? Pomijając wiele bezsensownych sytuacji z tego filmu, już znacznie bardziej wolałabym obejrzeć ten obraz w postaci takiej, gdzie zawodnicy są pełnoletni, a sceny uśmiercania pokazane w całej okazałości. Wtedy klasyfikacja wiekowa byłaby przynajmniej 16+.