PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392873
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

najpierw obejrzałam ten film słabej jakości z koleżanką która czytała już książkę, wypytywałam się jej so chwila o co chodzi bo nie wiele można zrozumieć z filmu
Polecała przeczytać książkę to się będzie patrzyło pod innym kątem
Za pierwszym razem oglądając film byłam za tym żeby to Gayle był chłopakiem Katniss bo przynajmniej wyższy i przystojniejszy ;d
nawet aktor grający Cato lepiej by wyglądał w roli Peety ,ale jakoś to przeboleć można

Przeczytałam już wszystkie 3 części (ostatnia do bani ;d pierwsza stała się moją ulubioną książką) nie dość że historia jest trochę ściągnięta od japończyków

Teraz skończyłam oglądać film drugi raz w jakości HD, prawdę mówiąc denerwowało mnie prawie wszystko! NIe dość że wiele wątków jest pominiętych/skróconych i źle wyreżyserowanych . Tak trudno napisać DOBRY scenariusz?! I to na PODSTAWIE książki?Już ja bym lepszy scenariusz napisała i lepiej to wyreżyserowała !

Ciekawe jak następną część nakręcą

denaja

Masz rację. Ja również 2 dni temu skończyłem czytać trylogię, która jest wręcz rewelacyjna (Co do Kosogłosa, to też się trochę rozczarowałem bo myślałem, że wątek Peety i Katniss będzie szerzej przedstawiony, no ale cóż). Dużo kwestii jest pominiętych i dopiero po przeczytaniu sobie to uświadomiłem, ale mimo wszystko, za klimat filmu, akcję i przede wszystkim aktorów(Nawet ten nieszczęsny Josh Hutcherson trzyma poziom i pasuje mi jako Peeta, bo jest podobny do tego opisanego w książce ;-)), daję mu 8/10.

Pozdrawiam i czekam na "W pierścieniu ognia" i "Kosogłosa", miejmy nadzieję, że kolejnych części tak nie poucinają.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
denaja

jak mnie denerwuje takie coś jestem w kinie z kolegą a on co chwilę się mnie wypytuje o szczegóły filmy kto jest kim i itp ostatnio miałem tak na Hobbicie zamiast przeczytać książke czy chociaż uważnie oglądać film.

ocenił(a) film na 8
jasiu9208

edit. po filmie to takie rozmowy lubię ale nie w czasie trwania filmu.

denaja

racje masz, że scenariusz książki nie przypomina. Ale z wyreżyserowaniem się nie zgodzę
A może się obrazisz ale jeszcze ani jednego filmu nie widziałem z twoim scenariuszem. A już wyreżyserowanych to w ogóle. :-)

pawel_murdock

nie obrażę, bo to prawda, filmów żadnych nie nakręciłam jednak mam już mniej więcej jeden projekt nad którym pracuję ;P

denaja

to brawo życzę powodzenia w zrealizowaniu projektu.